Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev
tilbake til første side

Tilbake til Golftips


Ukens tips uke 13- 2004

Bruk bare en arm

Både når du skal komme i gang om våren og midt i sesongen kan det være lurt å bruke bare den ene armen å svinge kølla med. Ikke bruk ball. I hvert fall ikke de første gangene.


Begynn gjerne med høyre arm (for høyrespillere) og ta noen rolige prøvesvinger i lufta. Husk på at du ikke løser ut håndleddet for tidlig i nedsvingen. Du skal heller ikke strekke ut albueleddet for tidlig. Du kan svinge frem og tilbake med full baksving og full gjennomsving et titalls ganger. Du kan variere mellom rolige bevegelser for å få det riktig utført og litt mer kraftfulle svinger for å trene styrken i muskulaturen og farten i køllehodet i tilsaget.

Gå så over til venstre arm. Husk at venstre albue skal være strak og ikke bøyd, men heller ikke pinnestiv. Føl hvordan håndleddet blir naturlig slengt rundt av kølla i tilslagssonen.

La kølla "lære" deg den riktige bevegelsen.

Nå får du trent både riktig bevegelse, rytme og styrke på en enkel og naturtro måte.

Hva mer kan du be om?

Sett i gang, men pass på omgivelser som tak, vegger, kjærester, barn, hunder, katter, pyntegjenstander og de gamle golfpokalene fra i fjor som står farlig nær kanten på peishylla!

Asbjørn Ramnefjell

Tilbake til Golftips
 
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navntilbake til Leserbrev

 
 
Annonser
Golfnyheter på mail? Eller andre beskjeder eller spørsmål om teknikk, regler m.m.? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no