Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side

Tilbake til Golftips

Ukens tips uke 13 - 2007
Slice igjen

Det er alt for mange spillere som har problemer med  sin slice. Nå er sesongen åpnet mange steder - i hvert fall på driving rangen. En liten titt på spillerne avslører til dels grusomme bevegelser. Noen slice-bevegelser er så inngrodde at det er nesten umulig å rette opp. Dette skyldes manglende instruksjon gjennom mange år. Da blir det vanskelig.  De klarer rett og slett ikke å la være å kaste seg over ballen ved å kaste seg over toppen. Da kommer kølla på tvers av kjøreretningen - hver gang. Og ballen skrur til høyre. Et irriterende kort og dødt slag.

For de verste høyreskruerne (høyrespillere - omvendt for venstrespillere) nytter det ikke med små inngrep. Det hjelper ingen ting. Her må det sterkere saker til. Du må klare å skru ballen til venstre - i hvert fall på treningsfeltet.

1 Første tips: Ta deg ut et mål. Sett ballen på en peg. Sikt til høyre med hele kroppen og bena. Lukk kølla. Ta en dramatisk sterkt grep. Se fire knoker på venstra hånd. Glem din gamle slice-sving-bevegelse. Slå på en måte som gjør at ballen starter langt til høyre for så å skru tilbake mot målet. Klarer du dette, har du slått din første hook på mange år. Det blir som å skru en fotball til venstre ved å treffe den på innsiden av høyrefoten og sparke ut mot høyre mens ballen skrur mot venstre. Akkurat det samme!

2 Andre tips: For å få til det første tipset kan du forsøke å lage en loop i svingen slik at baksvingen er vid og høy, mens nedsvingen ligger langt under baksvingsplanet. Klarer du å få høyre albu inntil hoftekammen har du trolig klart mye av jobben. Løs ut køllehodet med hendene slik at køllehodet passerer disse.. Fortsett med å forsøke å lage en stor hook.

3 Tredje tips: Klarer du fortsatt ikke å få ballen til å starte mot høyre og skru kraftig mot venstre? Da er det i hvert fall ingen vei utenom en pro. Løp og bestill time med det samme.

4 Fjerde tips. Klarer du fortsatt ikke å få ballen til å skru mot venstre, men den fortsetter som en banan ut til høyre, bør du vurdere å finne på noe annet som er morsommere enn å slå disse døde slagene ut til høyre. Det gir liten eller ingen glede i det lange løp. En tur i skogen for å se på blomster fugler, flotte trær etc. gir en mye bedre dagsopplevelse enn en frustrerende slice-runde på golfbanen.

Lykke til!
 
Asbjørn Ramnefjell

GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!
- KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
Søk på GOLFSIDEN Les mer

ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72