Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Nyheter

Tilbake til første side    Søk på GOLFSIDEN Les mer        Her er DEBATTSIDEN

 Tilbake til Golftips

UKENS TIPS
(Uke 14/09):
 

Ikke tenk!

Dette tipset er mest ment til dem som skal forsøke å komme seg under 100 slag brutto. Dette gjelder jo mange i Norge når vi ser på handicapstatistikken.

Golfsvingen er ikke så lett å utføre på en god måte. Det kreves mye trening og instruksjon for å få til et godt resultat. Jeg tror aldri jeg har hørt om noen som er blitt gode til å spille golf uten instruksjon.

Det er imidlertid langt mellom de som på egen hånd forsøker seg uten veiledning og de som leser alle mulige bøker, tar instruksjon fra en rekke ulike instruktører, hører på alle mer eller mindre gode tips fra kamerater osv..

Mange mener at du må spille bedre for å ha mer glede av spillet. Ofte kan dette snus på hodet; jo mer du koser deg med spillet, jo bedre spiller du.

Hvis du tenker mer på prosessen enn resultatet, vil det ofte føre til bedre resultater.

Hvis du skal ha nye briller, låner du ikke naboens. Du går til optikeren. På samme måte bør du ikke ta i mot instruksjon fra en høyhandicapper.

Konsentrer deg mindre om ballen og mer om målet. De gode spillerne konsentrerer seg om å få ballen mot målet, mens en del mindre gode spillere ofte glemmer målet, men forsøker å slå ballen "et eller annet sted".

Ikke tenk for mye! Vet du hvor mye knekk du har i håndleddet når du spiser med gaffel? Nei, men det tenker du kanskje på i baksvingen? Glem det. Tenk mindre og sving kølla!

Svært mange høyhandicappere slår de lange puttene alt for kort. Slår du en 10 metersputt 3-4 meter for kort, pleier jeg å si at vedkommende like gjerne kunne bommet på ballen fordi spilleren fortsatt har to slag igjen før ballen er i hullet. Forsøk å se en langputt i en større sammenheng i terrenget. Se på hele greenen - også det området som ligger bak hullet. Det er på flat mark mye bedre å gå en meter for langt enn tre meter for kort. Hvis du stiller deg opp til en langputt og ser distansen, kan du lukke øynene og gå mot hullet og forsøke å stoppe der du tror hullet er. De fleste vil gå med nølende skritt og stoppe lenge før de kommer frem - akkurat som de slår sine lange putter. Bare prøv! (De som knekker koden, vil nok gjette på lengden, f.eks. 10 meter, så gå 10 skritt. Da kan det bli ganske bra resultat). Men prøv uten å gjøre dette.

På korte putter bør du tenke på å få ballen i hullet - midt i! Tenker du høyre hullkant, går ballen ofte i høyre hullkant! Tapt slag.

Altså: Ikke tenk for mye. Ha det gøy. Spill enkelt og la den gode scoren komme til deg! (Men ta instruksjon innimellom så du har noe å trene på!) 
 
Lykke til!

Mange flere golftips:
Tilbake til Golftips
 
Asbjørn Ramnefjell
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN
Si din mening!!


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer

Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side

 

 
 
Annonser


Kjøpe selge golfaksjer/-andeler?
Annonsering golfaksjer

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 

Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com