Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side

Tilbake til Golftips

Ukens tips uke 16 - 2006
Huskeregler i sesongåpningen

Nå i sesongåpningen er det viktig å gjøre ting riktig for å komme godt i gang.

Husk oppvarming før du går på driving rangen. Driving rangen kommer før du skal ut på banen og spille. Hopper du over disse to tingene, kan du like godt slutte å lese her og nå.

Oppvarming
Oppvarming kan være så mangt. Forsiktige tøyninger av muskler i hele kroppen samt litt gymnastikk krever ikke mye tid og anstrengelser. Sving gjerne to køller fram og tilbake for å få følelse av svingen. Da får du samtidig tøyd golfmusklene en del med rolige bevegelser. Ekstra tyngde på den kølla du prøvesvinger med, er også å anbefale hvis du har det tilgjengelig, men to køller er godt nok for dette formålet.

Driving range
På driving rangen bør du starte med rolige slag med korte køller for eksempel en wedge. Etter hvert som følelsen kommer, bør du tenke på å svinge rolig og ikke bruke mer enn rundt 70% av kreftene dine. Da har du muligheter til å få godt balltreff. Etter hvert kan du forsøke å skru ballen til høyre og venstre for å oppnå kontroll over svingen din og ballbanen. Noen kan nok opleve dette som svært vanskelig i en startfase - spesielt de som har en kronisk slice. Spill deg gjennom bagen med ulike køller. Ikke slå for mange baller med samme kølle. Du bør variere både køllevalg og slag; høye slag, lave slag høyre- og venstreskrudde baller. Husk å ta deg ut et mål. Sørg for at du stiller deg opp i riktig retning. Dette er ofte vanskelig uten å få kyndig hjelp - utrolig men sant!

På banen
I starten av sesongen bør du ikke ha alt for store ambisjoner. På en treningsrunde kan du gjerne slå et ekstra treningsslag hvis du misser et slag - hvis det ikke er for stor trafikk og du sinker spillet. Glem scorekortet. Det er ikke viktig. Spill match hvis du absolutt skal teste deg mot en du spiller med. Ha det gøy og glem de dårlig slagene. Husk på hva du gjør når de gode slagene kommer, og husk dette til neste slag!

Da skulle en myk og rolig start på sesongen være sikret.

Ha en fin golfsesong, og les gjerne gamle golftips her på Golfsiden en gang til. Det er mye hjelp å få for noen og enhver!

Asbjørn Ramnefjell

GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!
- KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 Søk på GOLFSIDEN Les mer

ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72