Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72

Tilbake til første side    Søk på GOLFSIDEN Les mer   Tilbake til Golftips

UKENS TIPS (Uke 16/19):

Planlegg ditt spill - slik som Tiger Woods
For å få en god score gjelder det å ha en plan for runden, for hvert hull og for hvert slag.

Du kjenner (som regel) den banen du skal spille på. Hvis ikke - gjør dine forberedelser ved å gå inn på nettet og studér banen og hullene der.

Kjenn din begrensning.
Du bør planlegge hvert hull for seg. Har du 15 i handicap, er det ikke meningen at du skal få par på samtlige hull. De vanskeligste bør du legge opp spillet ditt slik at du i hvert fall er sikret en bogey. Så får du heller ta en par som en bonus.

Mange tar driveren på tee-stedet, uansett. Det gjelder selvsagt ikke på par 3-hulene. Men hull med smale fairwayer og/eller farer til høyre og/eller venstre kan det lønne seg å slå ut med en sikrere kølle enn driveren. Har du slice til vanlig med din driver, bør du ikke slå med driveren på hull med fare til høyre. Ta en spoon/hyprid/langt jern/ fairway wood. Disse er mye lettere å slå med. I hvert fall går de rettere en driveren normalt.

Innspill til green er viktig for fortsettelsen. Spill mot trygge steder på greenene. Ikke vær for dristig der hvor det er vann og andre ulumskheter i nærheten.

På putting greenen bør du sørge for å være taktisk slik at du får hyggelige returer. Det er bedre å gå 10 cm for kort enn 1,5 meter forbi. Bare se på Dustin Johnson som er en av de beste i verden. Ofte går han for kort med lange putter slik at han slipper å tre-putte.

Gå for det trygge.

Det er best i lengden.

Det gjorde Tiger Woods da han vant The Masters 14. april 2019. Han siktet og slo mot bunkeren på det 12. hullet etter at han så at Francesco Molinari slo i vannet. Ved å sikte mot den første bunkeren med en bunker også rett bak greenen var han sikret bunkerslag i verste fall hvis han slo for kort eller for langt i den krevende og uforutsigbare vinden på dette hullet. Han landet mellom bunkrene - trygt på greenen og klarte å to-putte for en par. Han tok inn to slag på Molinari på vei mot sin seier. Også på hull a8 spilte han sikkert. Han spilte for en sikker bogey som vill holde til seier etter en dårlig drive ute til høyre. På det 15. hullet spilte han seg også til et trygt sted på greenen. I likhet med det 12. hullet siktet han ikke på flagget, men på et trygt sted ute til høyre. Han toputtet for en sikker birdie.

Dette er det få som har kommentert. Kanskje de ikke la merke til Tigers taktikk, men oppfattet det som feilslag.......

Lykke til!

Asbjørn Ramnefjell


Mange flere golftips: Tilbake til Golftips

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!! 


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer


Golfreiser:
Egen seksjon