Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side

Tilbake til Golftips

Ukens tips uke 18 - 2006
90 grader og stive håndledd

Her er et dobbeltips hvor hensikten er å få bedre ballkontakt/lengde og bedre retning på slagene. Kan det bli bedre? Da er det bare å fortsette å lese.

90 grader
I baksvingen er det viktig å lage en vid "sirkel" med stor radius. Vi har tidligere vært inne på at dette kan oppnås ved å "dytte" venstre arm mot høyre og oppover i baksvingen. For å få litt hjelp til dette kan du også skyve på litt med høyre hånd. Dette gir god vidde i svingen som er grunnleggende for lange slag. Kontrollen er at du har en posisjon hvor det er omtrent 90 grader mellom høyre underarm og overarm. Dette skaper større vidde i svingen og du blir ikke så trang i nedsvingen. Du får plass til å slå et skikkelig slag og du får større kraft i slaget. Føl at gjennomsvingen også blir lettere å gjennomføre! Det var punkt en.

Punkt to var retningsstabiliteten:
Den største forskjellen fra "gamle dagers teknikk" og den moderne teknikken ar kanskje at man i langt mindre grad ruller høyre hånd over venstre hånd i forbindelse med tilsaget. Nå slår man gjerne mot et strakt - ikke stivt - venstre håndledd som gjør det lettere å føre kølla mot målet. Spesielt på de kortere slagene er det gjerne venstre albue som gir etter når du har truffet ballen. Du får dermed en følelse av å lede kølla mot målet på samme måte som når du putter med fikserte håndledd. Som du sikkert vet, er den største feilen i putting i dag at venstre håndledd "knekker sammen" eller gir etter littegrann. Akkurat nok til å gi ustabilitet. På samme måte er det med de lengre slagene. Det er lettere å slå rett når du "strammer opp" venstre håndledd. Det beste med det hele er at du tvinges til å ikke komme over og rundt med høyre skulder i tilslaget. Noe som for svært mange fører til den dundrende slice.
Etter å ha lest dette - og forstått hva som står - er du plutselig blitt mer retningssatabil.

Vel bekomme! 

PS: Sjekken for din takknemlighet kan du sende til undertegnede!

Asbjørn Ramnefjell


GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!
- KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 Søk på GOLFSIDEN Les mer

ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72