Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side

Tilbake til Golftips

Ukens tips uke 18 - 2007
Chipping er egentlig enkelt

Mange har problemer med å chippe. De topper baller eller treffer bakken foran ballen slik at det blir skikkelig katastrofe. Feil kølle velges også. Som regel er det best å bruke et 7'er eller 8'er jern fra utsiden av greenen og la ballen rulle inn. Hold ballen langs bakken. Det er tryggest og feilslagene blir ikke så katastrofale.

Men her skal vi se på lob wedgen.

Teknikken er som følger. Still deg forholdsvis "høyt" - ikke kryp sammen. Ha en rett linje fra venstre skulder gjennom armen og kølla ned til ballen. Tyngden mest på venstrefoten. Helningen på kølla kan være omtrent klokka halv sju eller sju. Det innebærer at ballen er litt bak i stance'en, men det avhenger av hvor høyt du vil slå ballen. Her kommer det også an på hvor åpen kølle di har.

Sving tilbake uten å løfte kølla rett opp. Sving rundt, men ikke for flatt heller. Men nå kommer hemmeligheten. Forsøk å ikke bruke håndledd på de korte slagene under 10-15 meter. På de litt lengre slagene må hendene/håndleddene være med.

Men altså. Gjør bevegelsen så enkel som mulig. Se på det punktet hvor ballen lå etter at du har slått før du ser opp. Tenk rytme og hold kølla i ro etter at slaget er utført. Det er st temmelig sikkert tegn på at rytmen har vært god og balansen er i orden.

Små detaljer kan gjøre store forskjeller. Her gjelder det å trene mye og eksperimentere for seg selv slik at selvtilliten kan bygges opp.

Så var det dette med selvtilliten, og her kommer det aller viktigste.

For å bli sikker på disse slagene bør du begynne å legge ballen slik at den ligger høyt i gresset. Da får du større feilmargin og kan starte med å bygge opp selvtilliten. Noen økter hvor du slår rundt 100 slike småslag hver gang vil virkelig gjøre susen og scoren raser nedover!

Når ferdighetene blir bedre, kan du gå over til å spille fra vanskeligere lie'er.

Men start med på gi deg selv god lie når du trener inn ulike slag - også de lange.

Dårlig lie er trick shot og bør bare trenes når du trener inn - ja, nettopp trick shots.

Lykke til!
 
Asbjørn Ramnefjell

GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!
- KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
Søk på GOLFSIDEN Les mer

ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72