Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev
tilbake til første side

Tilbake til Golftips


Ukens tips uke 19 - 2003

Nærspill er løsningen
For å bli en bedre golfspiller må du bli bedre på nærspillet. Nordmenn har tradisjonelt ikke vært særlig gode rundt greenen.

Denne våren har jeg spilt med manges høyhandicappere med 15-30 i handicap. Felles for alle sammen er at de er dårlige til å putte, men ikke mindre dårlige til å pitche og chippe. Bunkerslagene er en egen historie. Her er det stort sett helt natta. (Se på
Golftips for å lære mer om bunkerslag).

For å bli bedre fra greenkanten og opp til å løfte ballen 20-30 meter utenfor greenen og trygt inn mot hullet med en viss form for beregning, trengs det trening og atter trening. Mange synes nok dette kan være kjedelig, men det behøver ikke være det. Du kan legge inn konkurranser med deg selv eller andre. Da kan det bli like gøy - kanskje gøyalere enn å spille rundt banen. Få en til å hjelpe deg med riktig teknisk gjennomføring av slagene (vedkommende bør ikke har høyere enn 10 i handicap) - helst en pro.

Når du har slått 100 baller med sand wedge, pitching wedge, 9'er jern og 8'er jern - 400 slag til sammen - er du allerede blitt en langt bedre golfspiller. Denne økten får du unna på 2-3 timers "kosetrening" når du er alene og ikke blir forstyrret av tullepratere rundt deg.

Neste treningsøkt kan du legge til bønker'n!

Tilbake til Golftips

 
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navntilbake til Leserbrev

 
 
Annonser