Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
   

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev
tilbake til første side

Tilbake til Golftips


Ukens tips uke 20 - 2002

Skaff deg mest mulig informasjon om slaget
Når du er ute og spiller, gjelder det å være forberedt på det slaget du skal slå. Du kan lære mye av de slagene som dine medspillere slår. Forsøk å følge med på hvilken kølle de andre i ballen bruker (det er ikke lov å spørre om køllevalg samtidig som det er ufint - så sant dere ikke spiller på lag). Så på ballbanen, hva vinden gjør med ballen, hvordan ballen spretter og ruller når den lander. Dette kan gi deg verdifull informasjon for ditt slag. Likevel må du huske på at det er viktig å stole på din egen evne til å bedømme både dine begrensinger/muligheter og forholdene for øvrig.

Med til forberedelsene hører selvsagt å vite hvor langt det er du skal slå. Dette finnes det gode hjelpemidler til gjennom baneguider, lengdeanvisere og lengdemål fra sprinklerlokk. 

Det eneste som er svakt nå for tiden på dette området er HVOR PÅ GREENEN FLAGGET STÅR. Her er det bare Miklagard blant norske baner som yter god service med angivelse av hvor langt inn på greenen fra flagget står og hvor langt det står fra venstre kant. Andre baner har noen mer eller mindre håpløse rutenett som bare fører til fastlåste flaggplasseringsmønstre og dumme flaggplasseringer.

Den nest beste løsningen er å angi med fargekoder på plaggene om flaggene står foran, midt på eller bak på greenen. Det gir stor frihet for greenkeeper og turneringskomite til å sette opp banen etter vanskelighetsgrad og beskaffenhet på greenene. Ofte er det vinterskader man bør holde seg unna. 

Men det er en annen historie!

Et lite tips til slutt! Det er smart å se seg rundt på banen mens man spiller. Som regel kan du med egne øyne se hvor flaggene er plassert på greenene hvis du er interessert ved å kaste et blikk på de andre greenene på din vei rundt banen. Men det er det de færreste som gjør. De går bare rundt med skylapper og glemmer å se på flaggplasseringer på de kommende hullene, fugleliv, dyr, insekter, blomster og naturen for øvrig. Glem ikke denne viktige delen av golfspillet. Om du går på 95 eller 98 slag spiller ikke SÅ stor rolle.

Tilbake til Golftips
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navntilbake til Leserbrev

 
 
Annonser