Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side 

Tilbake til Golftips

Ukens tips uke 21 - 2005
Et bra opplegg for bedre pøtting!

Her er en artikkel som du kan ha stor glede og nytte av - hvis du gidder å putte inn litt tid for å bli bedre til å pøtte.

24.05 Vil du bli bedre til å pøtte?
Her er et glimrende hjelpemiddel
Både pøtteren og hjelpemiddelet gir deg hurtig og enkel læring.


Zen pøtterne er det eneste "verktøyet" i verden som både er et treningsverktøy og godkjent som turneringspøtter.

Zen Oracle Tour (the putter with the hole) er en pøtter som ikke bare er god å pøtte med. Den er samtidig et meget godt treningsredskap. Når du plasserer ballen i hullet, tar en baksving med ballen rullende i dette hullet og så svinger gjennom mot hullet, vil ballen gå i hullet dersom du svinger pøtteren i riktig retning i gjennomsvingen. Lang setning, men forholdsvis enkelt forklart (forhåpentligvis). Ballen fortsetter mot hullet når pøtteren svinger opp fra greenen. Du sender altså ballen av gårde i riktig retning hvis du gjør det riktig. Det geniale her er at du får respons på det du gjør der og da. Du har en glimrende måte å trene på uten at noen trenger å se om pøtterbladet peker i riktig retning etter impact. Det er ikke lov å bruke denne metoden når du spiller i konkurranse, men da kan du bruke pøtteren på vanlig måte. Og det er en meget GOD pøtter. Du kan også la øynene følge hullet når du svinger kølla. Mange har glede av det for derved å få en jevn og fin bevegelse.

Stuart Appleby brukte denne en prototype av denne putteren som kommer på markedet i 2006 da han ledet etter første runde i Byron Nelson Classic våren 2005.

"Detta har vi venta på så lenge!"

Her ser du et hjelpemiddel som kan få deg til å forbedre din pøtte-statistikk med flere slag pr. runde!
"Apparatet" består av en tråd som er festet 10 cm høyt på en plate med speil og water (for å se at apparatet står vannrett). I tillegg er det en støtte som du trekker ut og setter bak hullet (se bildet). Tråden og speilet gjør at du får øynene perfekt og loddrett over ballen. Du kan trene med en vanlig pøtter eller den ovenfor nevnte ZEN-pøtteren. Pøtt på vanlig måte - og ditt pøtting stroke vil bli avslørt. Trolig vil du se at køllehodet ender alt for mye på innsiden av linjen/tråden etter impact. Dette er helt vanlig for spillere som ikke er gode til å pøtte. Dette gjelder de fleste norske spillere.

Tråden er festet til en snelle i den høyre delen

Xtend Align er et enkelt hjelpemiddel. Selv forsøkte staben på Golfsiden for mange år siden å lage noe tilsvarende med en konstruksjon av tre for å sjekke om pøtteren ble ført rett tilbake i baksvingen og rett frem i gjennomsvingen. Xtend Align apparatet er mye bedre og enklere å bruke.

Xtend Align vil trolig koste rundt 600 kroner i pro shopene. Putteren vil koste rundt 2000 kroner. Når du kjøper putteren, får du med en instruksjonsvideo med Rick Smith som forklarer de fire viktigste øvelsene med denne pøtteren. Han er trener til bl.a. Vijay Singh og Phil Mickelson.
 
På denne siden finer du mange interessante treningsdriller fra ZEN: KLIKK HER. Her kan du også bla deg videre til mer informasjon.

Her er den norske internettsiden: KLIKK HER
Det er Mikkel Haug og Erik Høisæther som er importører. 
Asbjørn Ramnefjell

GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!
- KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 Søk på GOLFSIDEN Les mer

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no