Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Nyheter

Tilbake til første side Søk på GOLFSIDEN Les mer Her er DEBATTSIDEN Annonsering golfaksjer

Ukens tips uke 23 - 2007
 

Myte om golfutstyr:
”Du slår lengre med moderne golfkøller enn golfkøller som er noen år gamle
Av: Asbjørn Ramnefjell, Golfsiden.com


Verden går framover. Det skjer en enorm utvikling på køllesiden. Men alt er ikke like riktig. I realiteten går ikke de nye køllene så mye lengre enn de gamle. Selv om dette er tilfelle for de lange køllene hvor materialer i hodene og skaftene gir spillerne bedre muligheter. Ballene er også bedre.

Det er tre ting som avgjør hvor langt du slår en golfball.

- Loften på køllehodet
- lengden på skaftet
- den hastigheten du svinger med.

Svinghastigheten din er nok den samme som tidligere, men både lengden på køllene og loften er endret over årene. Det er spesielt jernkøllene vi her konsentrerer oss om. Når du prøver et 6'er jern på en demodag, vil du oppdage at du slår lengre med det enn med ditt gamle 5'er jern. Årsaken ligger i at det 6'er-jernet du prøvde, hadde loft som ditt gamle 5'er jern og kanskje loft som et 4'er jern for enda flere år siden. Det er nok en av grunnene til at både 2'er, 3'er og 4'er jern er forsvunnet ut av de fleste golfbager i dag.

Innen kølledesign er det en regel som heter 24/38. Den sier at en gjennomsnittlig golfspiller ikke behersker jernkøller som er lengre enn 38 tommer og har mindre enn 24 graders loft. Årsaken ligger i at slikt utstyr krever mye større presisjon - en presisjon sin vanlige golfspillere ikke har.

Sand wedgen har "alltid" vært 56 grader. Wedgen har gått fra 52 til 50 til 48 grader fra henholdsvis 60-tallet, 80-tallet og til i dag. Tilsvarende for 7'er jern: 40, 38, 36. For 5'er jern: 32, 30 og 28 grader. For 3'er jern: 24, 23 og 22 grader.

For noen år siden falt 24/38 regelen på 3'er jern. Med dagens deloftede køller faller denne grensen nesten ned på 5'er jern. Dermed blir 3'er og 4'er jern nesten uspillbare for de litt mindre gode spillerne.

Hva gjør kølleprodusentene med dette?

Jo, de vil ha deg til å kjøpe flere køller.

Ganske enkelt produserer de nå hybridkøller som erstatter de vanskelige 1'er, 2'er, 3'er og 4'er jernene. Her kan du fylle opp med et par-tre - kanskje fire alternativer. I tillegg til de spoon'ene du allerede har og som kanskje brukes i stedet for driver på trange hull eller korte hull.

Det er også blitt et stort hull mellom sand wedge og den vanlige pitching wedge. Dermed åpner det seg opp muligheter til å få solgt inn en gap wedge på 52 grader for å fylle de 20 til 40 meterne som det er blitt mellom sand wedge og pitching wedge de siste årene.

Men med de nye driverne slår du mye lengre enn før. Ballene har som nevnt en god del å si de også.


 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN
Si din mening!!


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer

Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HERTilbake til første side

 

 
 
Annonser


 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 


Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com