Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side 

Tilbake til Golftips

Ukens tips uke 25 - 2005
Rytme igjen


Vi har tidligere tatt opp dette med rytme i golfsvingen. Denne gangen skal vi repetere denne viktige delen av golfen.

Hvordan skal vi klare å oppnå en fin rytme? Det er mange måter å oppnå det på, men det er dessverre svært vanskelig å få det til. Stort sett slår alle amatører alt for hardt til ballen - rykker til fra toppen i stedet for å han en myk og fin start på nedsvingen. Dermed blir rytmen borte. Jeg pleier å si: Du rykker rytmen ut av svingen. Men hva skal du gjøre for å unngå dette?

En måte er å tenke på Luke Donalds sving (for dere som har golf tilgjengelig på TV). Han har alltid en finnish helt i ro etter slaget når han ser etter ballen. Hold avslutningen av svingen i ro og tell til tre før du går bort fra denne posisjonen. Svært mange klarer ikke å gjøre denne tilsynelatende enkle oppgaven. Hvis du forsøker å gjøre det uten ball først, kan du kanskje klare det med ball etterpå.

Hvis du tar en fin og avslappet prøvesving like ved ballen, og så forsøker den samme bevegelsen med ball etterpå, kan du kanskje klare det etter et par forsøk. Dette trenes best inn på treningsfeltet eller når du har muligheter til å trene litt med en ekstra ball ute på banen. Kanskje når du går for deg selv på en stille dag.

Det samme gjelder på greenen. Klarer du å holde putteren i ro i retning av hullet etter at du har slått ballen, får du gjerne et bra tilslag på ballen og den har muligheten for å gå i riktig retning.

Dette krever avslapning og ro i hele kroppen. Pust gjerne ut og slapp av før du forsøker deg både med fulle slag og på putting greenen.   

Lykke til!

Asbjørn Ramnefjell

GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!
- KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 Søk på GOLFSIDEN Les mer

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no