Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side

Tilbake til Golftips

Ukens tips uke 26 - 2006
Lek deg i form på greenene

Putting er det vanskeligste å bli god i innen golfsporten. Virkelig god altså.

Det er mange som slår ballen bra, men hvis ikke puttingen sitter, kan du bare glemme en god score og forlate drømmen om å bli god i golf.

Det er ikke alle gitt å bli supergode i putting. Men alle kan bli bedre mye bedre. Men det kreves en innsats. Først må du skaffe deg et skikkelig grep som du liker og en god teknikk. Her kan du få hjelp av en pro.

Men det er først nå det begynner. En god måte å trene på er å bruke tre baller som du spiller rundt på en treningsgreen. Det finnes mange putte-driller her på golfsiden. Du kan terpe på metersputter. Selv slo jeg 100 putter nylig dagen før en turnering over to runder fra en meter - en rett putt for å få inn teknikken/mekanikken. Fem om gangen. Jeg bommet på to av de 10 første puttene. Så bommet jeg på nr 23. Deretter satte jeg i 78 putter på rad. Ja, jeg slo 101 for liksom å "være helt sikker".

Hvordan gikk det? Jo, jeg misset ikke en eneste putt under en meter og vant turneringen med ett slag.

I tillegg til dette slo jeg 20 putter fra 3, 5, 7, 10 og 15 meter 100 til sammen. Jeg hadde ikke en eneste treputt i turneringen de to neste dagene.

Når du ikke er såpass grundig kan du leke deg i form. Hvis du står en time på putting greenen med tre baller, og slår disse mot hull med ulike avstander, vil du opparbeide deg en følelse for speed'en på greenene. Følsomheten og vurderingen av hvor hardt du skal bli blir raskt mye bedre. Vi snakker her ikke om teknikk eller mekanikk, men følelse. Her er det bare en måte å gjøre det på: Slå mange putter på treningsgreenen.

Lykke til med et nytt liv på treningsgreenene og en langt lavere score. Det gjør ingen ting om du innimellom slår noen chipper fra greeenkanten for å opparbeide følelsen for dette også. Men stå lenge og slå mange slag. Selvsagt under full konsentrasjon.
Hvis ikke kan du like godt ta deg en cola i baren.  

Asbjørn Ramnefjell

GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!
- KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 Søk på GOLFSIDEN Les mer

ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72