Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side

Tilbake til Golftips

Myte om golfutstyr:
UKENS TIPS (Uke 26):
”Jo mindre loft på driveren, jo lenger vil du slå”
Av: Asbjørn Ramnefjell, Golfsiden.com

Ja, overskriften stemmer – hvis du heter John Daly!

Men for oss andre dødelige er virkeligheten en helt annen. Åh, sier du, hvorfor det?

Jo, det har seg slik at det er noe som heter optimal utgangsvinkel. For å illustrere dette; tenk på en vannslange. De aller fleste har lekt med en hageslange eller høytrykksspyler. Hvis du forsøker å sende vannstrålen av gårde så langt som mulig, finner du raskt ut hvilken vinkel som er best ved å prøve og feile litt. Øker du trykket, vil vannstrålen gå lenger ved å senke utgangsvinkelen på slangen. Når du senker trykket, vil strålen gå kortere. Hva gjør du da for å få strålen til å gå lengre? Jo du hever slagen – det vil si vinkelen på strålen i utgangen. Dette er lettere for gutter å forstå som har en medfødt apparatur i denne sammenhengen som de sikkert har eksperimentert en del med på dette området.

Akkurat på samme måte er det med driveren. Har du en høy svinghastighet (størst trykk), går ballen lengst med lavere loft. Har du lavere svinghastighet, må du ha mer loft for å få ut ditt maksimale lengdepotensiale. Du kan ikke samtidig senke hageslangen når trykket minker. Da blir lengden på vannstrålen kraftig redusert. See the point? (Hvis du da ikke skal vaske føttene dine med hageslangen!)

Det er foretatt målinger som bekrefter de ovenfor beskrevne sammenhenger. Med en svinghastighet på 90 miles per hour og en oppadgående bevegelse med driveren på 2,5 grader, vil lengden på slaget øke fram til du kommer til 13 grader før lengden avtar igjen. Slår du ned på ballen, må du ha enda høyere loft for å få maksimum lengde på slaget. Med bare 60 mph i hastighet bør du ha 19 grader loft for maks. lengde.

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er så veldig stor forskjell i lengde. En spiller som øker loften i sin driver fra 9 til 13 grader og en svinghastighet på 90 miles i timen, vil øke launch angle (ballens utgangsvinkel) fra 10,5 til 13, 7 grader og lengden fra 206 til 213 yards (carry) i følge målinger som er utført. En spiller med svinghastighet på 60mph vil øke lengden fra 106 yards til 122 yards ved å øke loften fra 11 til 19 grader. Launch angle vil da øke fra 12,1 til 18,1 grader. En vanlig damespiller har 65 mph i svinghastighet. En vanlig herrespiller har 85 mph, en vanlig dame-tour-spiller har 97 mph, en vanlig herre-tour-spiller har 110 mph og en mannlig long driving aktør har 135-155 mph.

For å få max ut av drivene lengdemessig er det ganske mange som vil tjene på å ha en høyere loft i sin driver – damer som herrer.


Lykke til!
 
Asbjørn Ramnefjell

GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!
- KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
Søk på GOLFSIDEN Les mer

ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72