Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72

Tilbake til første side    Søk på GOLFSIDEN Les mer   Tilbake til Golftips

UKENS TIPS (Uke 28/15):

En enkel, men effektiv treningsøkt
Du går ut og spiller 9 eller 18 hull. Etterpå er du- som regel - ikke blitt særlig bedre i golf. Kanskje dårligere - fordi de feilene du har innarbeidet, blir enda mer innarbeidet med dertil hørende svake resultater.

Kanskje formålet med din hele eller halve runde er å få en tur ut i naturen. Da er det helt greit, og du trenger ikke lese mer nedover på siden.

For de viderekomne - eller de som leser videre
Men hvis du ønsker å bli bedre i golf og bruke de 2-3 eller 4-5 timene som går med til å spille en halv eller en hel runde på en mye bedre måte når målet er å bli litt bedre i golf, bør du fortsette å lese. 

Det er viktig å spille på banen, men det må trenes litt innimellom for å få bedre resultater.

En treningsøkt på to timer:

5-10 minutter:
Varm opp ved tøyninger og gjerne lett jogging og noen enkle gymnastikkøvelser. Da blir kroppen mer mottakelig for treningen.

Putting: 20 minutter:
Bruk 5 baller og slå disse 2 x 5 ganger fra 1 meter, 3 meter, 5 meter, 10 meter og 15 meter. Kom så nær hullet som mulig på lengder fra 5 meter og oppover. På de kortere puttene: Forsøk å senke så mange som mulig. (50 slag)

Chipping: 30 minutter:
Bruk 5 baller og et 7'er eller 8'er jern. 9'er jern er også helt OK.
Slå de 5 ballene fra varierende avstander til hullet. Du står bare et par meter fra greenen på et sted hvor du ikke kan bruke putteren (Texas wedgen) Noen ganger korte slag, noen litt lengre. Varier mellom oppover og nedover. Slå også noen ganger slik at ballen baller til høyre og venstre. Da lærer du deg både lengdekontroll og hvor mye du må sette opp ballen slik at buen blir riktig med riktig hastighet slik at ballen stopper svært nær hullet. Ballen skal rulle mest mulig på bakken slik at der er styrken i slaget som avgjør hvor langt ballen ruller.

Hvis du bruker ett minutt på å slå de fem ballene, samle dem sammen igjen og gå til neste sted, får du slått de fem ballene 30 ganger; altså 150 slag! Men konsentrer deg for hvert salg og forsøk å komme nærmere med den neste ballen på hvert slag.

Pitching: 30 minutter:
Her bruker du sand wedge eller lob wedge, eller kanskje pitching wedgen. Varier gjerne med de tre køllene.

Bruk de samme fem ballene. Slå noen fra en meter eller to utenfor greenen hvor det er ganske tykt gress slik at du ikke kan bruke putteren eller et lavere jern, men er nødt til å lande på greenen for å få et godt resultat. Slå gjerne mot et flagg som står nær kanten av greenen. Til sammen skal du da eksempelvis slå ballen to-tre meter i luften, og den skal ikke rulle mer enn de to-tre metrene hullet står fra greenkanten.

Tren både oppover og nedover og sidehelninger fra høyre og venstre. Gjør dette i 15 minutter.

De neste 15 minuttene kan du øve på litt lengre pitcher med de samme køllene. La oss si 7-8 meter utenfor greenen. Sikt på et flagg hvor du har rimelig gode muligheter til å la ballene rulle ut sik at de kan stoppe ved hullet. For hver ball skal du forsøke å komme nærmere enn den forrige. Da blir du fort bedre i golf! Slå gjerne noen ganger fra fairway-underlag hvor du har behov for å lande på greenen. (Ofte er det lurt å bruke 7'er eller 8'er jern fra fairway og la den rulle litt på fairway før den kommer inn på greenen når du spiller ute på banen til vanlig.)

På denne halve timen rekker du også å slå de fem ballene en gang i minuttet. Dermed får du slått 150 slag til.

Driving range: 30 minutter:
Den siste halvtimen kan du bruke på driving rangen. Har du problemer med svingen kan du jo leie en pro til å hjelpe deg den halvtimen. Da får du oppgaver til de neste treningene og neste gang du skal sjekke opp teknikken din hos en pro.
På driving rangen får du god tid til å slå rundt 50 baller og gjerne flere. Dermed får du slått 400 slag på to timer - uten at det er spesielt anstrengende.

Alternativet er å spille 9 hull hvor du får slått/trent på 30-40 slag, avhengig av hvor god du er. En 18-handicapper bruker rundt 45 slag hvorav 5-6 er putter som er så korte at de er gitt og ikke særlig god trening.

Med andre ord 40 slag. Dermed blir de to timene 10 ganger så effektiv trening som å spille 9 hull. Det er kanskje ikke helt riktig fordi det er noe mer verdifullt å være ute i "det rette element" på golfbanen.

Men som en variasjon i bare banespill er denne ukens tips helt fortreffelig.

Om jeg skal si det selv :-)

Lykke til!

Asbjørn Ramnefjell

Mange flere golftips: Tilbake til Golftips

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!! 


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer


Golfreiser:
Egen seksjon