Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side

Tilbake til Golftips

UKENS TIPS (Uke 30):

Phil Mickelsons putte-drill

Dette er et tips fra 2005


Phil Mickelson sto og trente på denne måten temmelig lenge for å bli vant til underlaget på St. Andrews under The Open samtidig som han finpusset teknikken. Massevis av mengdetrening. Foto: Asbjørn Ramnefjell

Phil Mickelson er en av de beste i verden på nærspillet. Hvorfor? Talent og masse trening.

Slik trener han for å få opparbeidet feelingen og mekanikken på de korte puttene:

Han setter 10 pegger i en sirkel greenen ca. en meter fra hullet. Deretter legger han en ball ved hver peg og begynner å putte med klokken rundt og rundt og rundt massevis av ganger. For høyrespillere er det nok bedre å arbeide seg rundt mot kokken slik at du kan bevege deg forover for hvert slag. Phil Mickelson har caddie til å plukke ballene opp av hullet og legge dem på plass igjen. Da tar Phil en liten pause på 10-15 sekunder til jobben er gjort før han setter i gang igjen med sin drill. slik holder han på runde etter runde temmelig lenge. Ti runder er 100 slag.

Der han setter opp peggene kan det helle litt rundt hullet slik at han får rette slag oppover og nedover og med helninger både fra venstre og høyre.

prøv dette du også. Det vil ikke ta lang tid før du er en betydelig bedre putter.
For noen år siden fikk jeg et tips som har fungert temmelig bra med hensyn til presisjon inn mot flagget  på ikke alt for lange innspill.

Først litt om svingen: Tenk deg at svingen er som en bil med tre gir. Første gir er kroppsbevegelsen. Andre gir er kroppsbevegelsen pluss armene. Tredje gir er de to første pluss håndleddene. I tredje gir slår du lengst. På innspill trenger du imidlertid ikke så stor hastighet på køllehodet i tilsaget. Derfor kan du redusere håndleddsbevegelsen noe. En måte å si og forstå dette på er å forsøke å stive av håndleddene og ikke la dem "flagre" gjennom i tilsaget. Spesielt på kortere innspill - 40 til 120 meter - er dette en effektiv måte å få en god retning på. Som regel fører stivere håndledd til en noe kortere baksving og en litt kortere gjennomsving.

Klarte jeg å forklare dette greit, og du prøver på det, vil du kanskje få en lavere score og større spilleglede?

Lykke til!
 
Asbjørn Ramnefjell

GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!
- KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
Søk på GOLFSIDEN Les mer

ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72