Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side

Tilbake til Golftips

Ukens tips uke 33 - 2005
Phil Mickelson igjen


Phil Mickelson vant PGA Championchip i 2005. Hvorfor og hvordan? Og kan vi lære litt av dette?

Kanskje. Jeg minner om det tipset jeg ga etter å ha vært "inside the ropes" på St. Andrews under The Open i juli 2005. Her sto Phil Mickelson i lange treningsøkter og trente puttng med en drill som er beskrevet her:
UKENS TIPS (Uke 29): Phil Mickelsons putte-drill Les mer

Men han forberedte seg også godt til PGA Championship på Baltusrol i New Yersey 3-4 mil fra New York. Han var på banen i ukene før turneringen og forberedte seg. Ha studerte forholdene og hvordan han skulle spille og angripe banen og de enkelte hullene. Tiger Woods gjorde det samme, mens de fleste andre var opptatt med å spille turneringer rundt omkring på andre baner med helt andre forhold.

Forberedelser
Forberedelser er viktige. Selv på din hjemmebane kan du legge opp ditt eget løp etter dine egne spilleferdigheter og forutsetninger. Har du problemer på spesielle hull og har 18 i handicap, bør du kanskje vurdere å spille for en bogey og ikke for alt i verden satse på par på hvert hull. Del et vanskelig par 4 hull opp i tre slag og vær fornøyd med en bogey. Da slipper du gjerne katastrofene. Mange lange par 4 hull eller tricky par 4 hull kan med stort hell og suksess spilles som par 5 hull. Dette gjelder også for spillere med for eksempel 4-8 i handicap. Typiske eksempler på slike hull kan være nr. 4 på Bogstad, nr. 12 på Borre, nr. 13 og 15 på Hauger, hull 15 på Losby og nr. 4 i Stavanger - spesielt hvis man bruker tee-stedet ute i Stokkavannet, men baneguiden i dag forteller at dette hullet er blitt kortere nå.

Spill også en del par 5 hull som par 6 hull og finn ut hvor du ønsker å plassere hvert av slagene. Det er ikke feil å spille disse hullene som par 7 hull heller. De aller fleste norske golfspillere har jo dobbeltslag på disse lange hullene. Da blir par=7. Spill deretter.

Lange par 3 hull kan med hell deles opp og spilles som par 4 hull - spesielt for damer med 24-36 i handicap, men også for herrer med kraftige slag, liten kontroll og god spredning. Ofte er det danseplass med fairway å lande på foran greenen. Sikt på dette området og ha en avslappet wedge inn på greenen for en (forholdsvis) sikker bogey. I stedet for å bruke en godt spredt drive fra tee-stedet, kan man slå ut med en kølle som er mye sikrere, men som heller ikke når frem til greenen, men til det sikre området.

Andre eksempler på sikre veivalg på din hjemmebane overlater jeg til deg.

Husk: Det er ikke feil å å planlegge godt for å få en god score. Det er egentlig det spillet går ut på! 
Asbjørn Ramnefjell

GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!
- KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 Søk på GOLFSIDEN Les mer

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no