Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev
tilbake til første side

Tilbake til Golftips


Ukens tips uke 34 - 2002

Vær bestemt!
Når du ikke spiller så bra, begynner du å tenke på mange ting. I sommer så jeg en fyr som sto bombestille i over et minutt før han slo - hvert slag. Det var en pine for de han spilte med. Ikke bare det. Skagene hans var også forferdelige. Som den uredde mannen jeg er, gikk jeg bort til ham og spurte om det ikke var en idé å bruke litt mindre tid når han slo. Hvis han bare kuttet ned 50 sekunder på hvert slag (det ville ikke vært vanskelig i hans tilfelle), ville han spart rundt EN TIME på runden!

Han stivnet fullstendig over ballen og svingte som et lyn når han først kom i gang. Ballen føk ca. alle andre steder enn dit den skulle. Grusomt. Hans forklaring på hvorfor han brukte så lang tid over ballen? - Jeg trener inn en ny teknikk!, var svaret. Sukk og stønn. Hva skal man si til slikt?

Til poenget. Når du skal slå et slag, bør du bestemme deg for hva du skal gjøre/utføre i selve slaget - FØR DU GÅR OPP TIL BALLEN, men ikke bruk hele dagen! Når du er kommet frem til ballen skal du gjøre jobben du har bestemt deg for å gjøre og ikke tenke på alt mulig på en gang. Få jobben gjort!

Når dommerne i konkurranser begynner å ta tiden, har førstemann frem til sin ball 40 sekunder på seg. De neste i ballen har 30 sekunder på seg. I NM i år var det en spiller som etter advarsel brukte 46 sekunder på et slag. Han fikk straffeslag.

Av hensyn til deg selv og andre spill bestemt. Konsentrer deg om hva du skal gjøre før du går opp til ballen - gjerne mens de andre slår - og gjør jobben raskt. Da blir gjerne slagene bedre også. Finpussing av visse tekniske detaljer hører hjemme på treningsfeltet. Ikke plag dine medspillere med det!  

Tilbake til Golftips
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navntilbake til Leserbrev

 
 
Annonser