Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Nyheter

Tilbake til første side    Søk på GOLFSIDEN Les mer        Her er DEBATTSIDEN

 Tilbake til Golftips

UKENS TIPS (Uke 37/09):

Slice? Trolig sikter du feil
Slice er som alle vet den vanligste feilen hos golfspillere. Det kan være flere årsaker til en uønsket slice, eller kombinasjoner av årsakene.

Det er en del grunnleggende elementer i golf. Du må ha et godt grep - ikke alt for sterkt, men heller ikke alt for svakt. Oppstillingen er viktig. Det inkluderer holdning, flex i knærne, ganske rett ryggsøyle, brystkassa fram etc.. Balansen i svingen er meget viktig. Men sikter du ikke riktig, er du i trøbbel. De nevnte elementene kan bringe deg i trøbbel med dertil hørende svake slag. Hvis du på toppen av det hele sikter feil også, er du ille ute.

Men her skal vi se på sikte. Håper resten er på plass. Det er vitkig å sikte riktig på alle slag - også putting. Nå gjelder det de lange slaene. Det er svært mange som sikter for mye til høyre eller venstre når de stiller seg opp for å slå et slag. De som slice'er, sikter svært ofte for langt til venstre. Så får de en høyreskru (slice), og så stiller de seg enda mer til venstre når de sikter neste gang! Det verste er at de tror at de sikter riktig! Derfor er det viktig å få en kvalifisert person til å ta seg av dette med sikting. Det er uhyre viktig, og det er viktig å være meget nøyaktig. En kølle foran føttene som peker i riktig retning, kan være en god rettesnor, bokstavlig talt.

Sikter du 10 meter til venstre uten å vite om det og slår et godt slag, vil ballen gjerne gå til venstre. Du opplever det som en trekkball (høyrespillere) og er misfornøyd. I stedet for å kontrollere siktet, begynner du å fomle med svingen. Da er løpet kjørt, og galt blir bare verre!

Når du slice'er, kan det komme av at du sikter for mye til venstre. Hvis du stiller deg opp mer til høyre, blir du nærmest "tvunget" til å endre litt på resten av svingen for å få ballen til å gå dit du ønsker at den skal gå. Ofte vil du oppleve at du får et mye bedre balltreff som går rett mot målet. Det kjennes ut som en trekkball, siden du tror du sikter til høyre for målet. Men sannheten er at du faktisk slår et godt slag ut fra et godt sikte!

Sjekk opp dette med en kvalifisert person, kanskje du blir kvitt slice'en, eller i hvert fall får en mindre høyrebue på ballbanen og lengre og rettere slag!

Les dette tipset en gang til, gå på treningsfeltet og sjekk det ut! - Hvis du har en slice i dine slag i utgangspunktet.

Lykke til!

Asbjørn Ramnefjell

Mange flere golftips: Tilbake til Golftips


-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN
Si din mening!!


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer

Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side

 

 
 
Annonser


Kjøpe selge golfaksjer/-andeler?
Annonsering golfaksjer

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 

Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com