Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side     Søk på GOLFSIDEN Les mer

Tilbake til Golftips

Ukens tips uke 39 - 2005

26.09 Utstyret ditt:
Tid for sjekking
Mot sesongslutt bør du sjekke utstyret.

Var spillet ditt tilfredsstillende i år? Føltes køllene stabile? Likte du noen av køllene dine bedre enn andre?

Her er en del ting du bør passe på.

* Du kan for eksempel sjekke svingvekten i køllene dine. Det er et godt gammelt hjelpemiddel. Sel om det ikke sier all verden, kan ulikheter i svingvekten på ulike køller i din bag være en forklaring på at du spiller bedre med noen køller enn andre.

* Du bør sjekke at grepene dine er gode. Langt over halvparten av de spillerne vi her på Golfsiden har testet i sommer hadde alt for dårlige grep på køllene sine. De bør skiftes forholdsvis ofte. Fr enkelte spillere holder det med en gang i året. Andre kan kanskje skifte hvert annet år. Med glatte og slitte grep vil du holde for hardt i kølla og ødelegge svingen og slaget.

* Det er viktig å vaske grepene med lunkent såpevann en gang i blant - minst tre-fire ganger i løpet av sesongen. Spesielt om sommeren hvor du er svett på hendene.

* Gå til en køllemaker eller en pro som har peiling på utstyr og spør om råd. Kanskje du trenger nye og bedre køller. Kanskje du har "vokst ut" av dine gamle køller.

* Har du ikke kjøpt nye køller på noen år, vil du bli temmelig overrasket over hvor mye lengre du slår med en driver av ny dato enn en fra det forrige årtusen. Her gjelder det å prøve seg frem. Proshopper har som regel massevis av prøvekøller til utlån.

Er du lojal mot din pro?
Et problem for en del proer er at de gir råd og så går kundene og kjøper utstyret på internett. Dette er meget illojalt overfor klubbens pro. Du bør ta med i regnestykket at kanskje du trenger service på det utstyret du kjøper ute på nettet. Da er proen god å ha. Men han er kanskje ikke like begeistret over å måtte yte service på ditt utstyr som du har kjøpt - kanskje litt billigere - ute på nettet.

Hvor skal du gå?
De større klubbene - og en del mindre - har rikt utstyrte pro shopper. I Asker GK for eksempel har de fem proer til rådighet. Her har de video coaching system og rikelig med demo køller. I tillegg er de godt utstyrt med hensyn til hjelpemidler når køller skal tilpasses som for eksempel loft og lie maskin. Askers pro shop har mange eksterne kunder og er godt utstyrt på merker som for eksempel Callaway, Cleveland, TaylorMade og Olyo. Det skal legges til at mange andre proer og pro shopper er velutstyrte på videoområdet. Dette bør DU benytte deg av.

På Ballerud GK holder Mark Nichols til. Han kan mye om både køller og kølletilpasning og har opparbeidet seg kunnskaper over en lengre periode. Han spiller også god golf, slik at han forstår hva som trengs på flere områder.

Klubber som Hauger, Miklagard, Losby, Vestfold, Oslo, Bærum og en rekke andre har tradisjon for å kunne hjelpe spillere med utstyr slik at det blir riktig. Din hjemmeklubb kan sikkert hjelpe deg med å få riktig utstyr. Er det vanskelig bør du dra til et sted hvor de er flinke på området.

Matz Modéer, som holder til på Huglo, kan svært mye om kølletilpasning. Bare se på hans hjemmeside hvis du er i tvil og de artikler han har skrevet om temaet her på Golfsiden.
Hjemmeside.
Artikkelsamlingen finner du ved å
klikke her

Riktig utstyr i dag - feil i morgen. Eller omvendt? 
"Club fitting is not looking into the future", sier Ross Robertson i Asker til Golfsiden.

Ofte er det slik at en person kommer til en pro og skal ha utstyr. Han viser seg frem med den svingen han har for dagen. Her kan det være litt av hvert å plukke på. Kanskje han bør ta noen pro timer med teknikken før han velger køller. Litt endring i oppstilling, grep eller svingteknikk kan endre forutsetningene for kølletilpasning temmelig mye i løpet av kort tid.

En annen ting er at teknikken utvikles over tid. Det er langt fra sikkert at de køllene du har i dag er best egnet for deg. Kanskje de var det for et par år siden da du var nybegynner. Kanskje du er blitt litt eldre og trenger mykere skaft nå? Kanskje du er blitt sterkere og fått en bedre teknikk og kanskje trenger stivere skaft?

Golfsiden har vært i kontakt med kølletilpassere i Norge som mener at det ikke er nødvendig/riktig/mulig å drive med kølletilpasning til nybegynnere i særlig grad. Det kommer av at de ikke har noen "fastgrodd" sving eller teknikk. Ofte holder det med en grovanalyse av personen og vedkommendes sving. Igjen er det imidlertid viktig at man får køller som passer SÅNN NÅGENLUNDE . Vi snakker da gjerne om å ha lettspilte køller.

En annen sak er at lettspilte køller er lettere å slå med enn alternativet for alle spillere. Men her kommer smak og behag også inn i bildet. Troen er som kjent viktig i golf uten at vi skal bringe religiøsitet inn i bildet.

Kjøper du ditt utstyr i Norge, får du hjelp når du trenger det. Kjøper du utstyr i utlandet eller på utenlandske, fjerntliggende intenettsteder, har du ikke samme tilgang til service på utstyret. Og tenk om det ikke passer til deg. Da har du kjøpt katta i sekken.

Men altså; sjekk utstyret ditt. Kanskje du fortjener bedre utstyr. I hvert fall bør du vaske eller skifte grepene dine - i første omgang.


LINK TIL GOLFSIDENS NYE DEBATTSIDE - KLIKK HER Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!


Tilbake til første side


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAR DU NOE PÅ HJERTET?

Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden

Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Skal du annonsere kjøp eller salg av brukt utstyr eller aksjer/spilleretter?

Mail din annonse til ramn@online.no og den kommer raskt inn. 

NB!
SKRIV NØYAKTIG OG FORTLØPENDE, REN TEKST UTEN AVSNITT - helst i ARIAL 10 punkt!

HUSK!
Vi sender helst faktura på mail - oppgi hvilken mail-adresse du ønsker eller
 
navn og adresse for faktura.

1)  Her finner du kjøp og salg av BRUKT UTSTYR

2)  Her finner du GOLFAKSJE-BØRSEN

Prisene er som i fjor:
Brukt utstyr                                        kr 295,- + mva 25%= kr 369
Aksjer andeler samt leie/utleie      kr 495,- + mva 25%= kr 619


HUSK å si i fra når annonsen er gått i orden ved å oppgi dato og hvilken bane/hva slags utstyr det dreier seg om.

Annonsene tas ut etter noen måneder uten at det er noen helt fast praksis på dette - for tiden. 

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
Vil du ha golfnyheter på mail fra GOLFSIDEN?
GI DIN BESKJED TIL:
ramn@online.no 
Merk mailen med Nyhetsbrev
 


 
 

 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no