Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev
tilbake til første side

Tilbake til Golftips


Ukens tips uke 40 - 2003

Slapp av i oppstillingen
Det er ofte en sammenheng mellom hvor lenge du står over ballen før du slår og hvor høy handicap du har. Ser du en spiller som står over ballen i 45 sekunder, kan du omtrent være sikker på at vedkommende har 30 i handicap.

Når en spiller står stivt over ballen før slaget, kan du se hvordan spenningen stiger i musklene som dermed blir lite egnet til å gjøre det de skal - nemlig å slå ballen på en bra måte. Resultat av spente muskler: en ineffektiv sving og liten kraft.

Det er umulig å starte svingen fra en dødsrolig posisjon. Alle gode spillere har en eller annen form for bevegelse like før svingen starter. Det kan være en waggle med kølla, små bevegelser i grepet, en liten bevegelse i hoften eller annet.

For å frigjøre deg fra spenningen i musklene dine like før "take-off" bør du finne din egen sving trigger som passer for deg. Hva som helst som får deg til å starte svingen uten at det foreligger unødvendige spenninger i kroppen.
  
Asbjørn Ramnefjell

Tilbake til Golftips
 
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navntilbake til Leserbrev

 
 
Annonser
Golfnyheter på mail? Eller andre beskjeder eller spørsmål om teknikk, regler m.m.? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no