Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
   

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev
tilbake til første side

Tilbake til Golftips


Ukens tips uke 43 - 2001

Hvordan trene innendørs?

Golf spilles best utendørs, men i Norge er det et godt alternativ å trene inne om vinteren. En rekke innendørssentra står og venter på deg. Se denne oversikten som også inneholder en artikkel som denne ukes tips er bygd rundt. 

Det er uhyre viktig å trene riktig innendørs - ellers blir det fort feil som er vanskelige å rette opp når man kommer ut igjen til våren.

- Oppvarming er viktig. Golfmusklene er ikke varm selv om du er varm og stresset etter å ha nådd frem til golfhallen så vidt til rett tid. 

- Du må ikke fristes til å slå for hardt for å få høyest mulig lyd i duken eller få flest mulig meter ut av simulatoren. Det er bare med på å ødelegge svingen din.

- Bruk en trener til å se på deg. Gjerne hver 14. dag - litt avhengig av hvor ofte du trener.

- Tren inn store bevegelser. I en startfase bør du ikke bry deg om hvor godt du treffer ballen - bare bevegelsen blir riktig. Etter hvert kan du begynne å trene inn presisjonen slik at du treffer midt i køllen hver gang.

- Tren småspill så mye du kan. Chipping og putting kan med hell trenes innendørs. Lag dine egne driller slik at du kan måle resultatene fra gang til gang. For eksempel slå 25 baller fra 1,5 meter med putteren og tell hvor mange du klarer å senke. En treningsøkt kan være 100 slag. Notér ned antall slag og se om det går bedre neste gang.

- Men husk! Bruk trener. Man ser alt for mange spillere slå utallige baller på feil måte. Da må du avlære før du kan begynne på riktig spor igjen. Det er en dyrekjøpt erfaring.

Noe av det viktigste ved innendørstreningen er å holde bevegelsene ved like. Mengdetrening for å øke presisjonen for treffpunktet på kølla er viktigere enn å få vite resultatet av hvor ballen går, men husk å kontrollere ved en venn eller trening at bevegelsen i hovedsak er riktig. 

Glem ikke å trene på småspillet her kan du forbedre deg svært mye i løpet av en vinter. Hva med et bra teppe hjemme i stua?
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navntilbake til Leserbrev

 
 
Annonser