Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72

Tilbake til første side    Søk på GOLFSIDEN Les mer   Tilbake til Golftips

UKENS TIPS (Uke 43/11):

Beherske raske greener
I Norge har vi noen baner som har raske greener midt på sommeren. Miklagard skiller seg ut i så måte her i landet med raske og jevne greener over lengre perioder gjennom sesongen. Andre baner har også raske og jevne greener innimellom.

Dette er et område som svært mange som ikke behersker. Spillere som kommer til raskere greener enn de er van til på sine egne hjemmebaner, har som regel store vanskeligheter når ballen ruller ukontrollert av gårde. Det blir som Bambi på glattisen*.

Scoren fyker i været med både tre og fire putter på greenene.

Hva skal man gjøre?

Her er noen tips:

A - Først og fremst må du venne deg til hastigheten på greenene. Da er det bare å sette i gang på treningsgreenen og venne seg til hvordan ballen ruller. Du blir overrasket over hvor langt ballen ruller med 10 på stimpmeteret når du er vant til 6 på din vanlige hjemmebane. Du må ikke bli for redd slik at du putter alt for kort. Putten bør få en sjanse til å gå i. Men det viktigste er å unngå tre-putter på runden. Merk deg spesielt forskjellen på rullen i oppover- og nedoverbakke. Oppover må du gjerne slå hardere enn det du tror. Det kommer av at ballen må kjempe mot tyngdekraften i tillegg til den (lille) friksjonen som er i greenen. Nedover? Ja, da må du virkelig passe godt på! Å beherske det, brever en god del trening.

B - På raske greener faller ballen mer av enn på tregere greener, spesielt like før den stopper. Ofte kan det være lurt å teste ut ulike linjer med ulik styrke i tilslaget. Løse putter faller mer enn hardere slåtte puttere. Men husk å ikke gi deg selv en vanskelig retur-putt.

C - På raske, gode og jevne greener bør du være oppmerksom på at de som er gode til å putte, setter i flere putter enn normalt. Bli derfor ikke overrasket når dine med-/motspillere setter i den ene putten etter den andre. Da skal du bare tenke. Det kan jeg også gjøre. Alternativet er at du blir så imponert at du mister din egen selvtillit. Det de andre kan gjøre, kan du også gjøre.

Men det trengs trening og forberedelser.

* Går du rett ut på en bane med mye raskere greener enn det du er vant til, blir det håpløst. Det blir som å gå ut på isen med sløve skøyter! 

Lykke til!

Asbjørn Ramnefjell

Mange flere golftips: Tilbake til Golftips

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!! 


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer


Golfreiser:
Egen seksjon