Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side

Tilbake til Golftips

Ukens tips uke 44 - 2006
Tre alternativer fra 20 meter

Når du er rundt 20 meter fra flagget et stykke utenfor greenen, er det ikke lett å få ballen inntil flagget. Mange vil uten å tenke seg om, ta en sand wedge og løfte ballen helt inn på greenen med god stopp og lite rull. Dette er helt greit, men hvis du ikke har trent mye på dette slaget, veldig mye, bør du vurdere andre løsninger. Treffer du ikke wedgen bra, blir det en duff hvor du treffer bakken først, og ballen går en meter eller to. Det er omtrent det samme som å bomme på ballen. Treffer du tynt, fyker ballen over greenen. Omtrent som et bomslag i praksis det også. Kanskje verre hvis ballen havner i vannet for eksempel.

Er du meget ny i golffaget, bør du tenke på å bruke en spoon eller en hybridkølle og la ballen få et par sprett på fairwayen før den ruller inn mot flagget og i nærheten av hullet. Da blir det i hvert fall ikke mer enn pitch og to pøtter. Hold ballen langs bakken.

Et 8'er jern er ofte også en god løsning - også for etablerte spillere. Glem at det er litt høyere gress enn på greenen og slå såpass hardt som du tror det skal til for å få ballen inntil. Det krever litt trening, men gir svært ofte bedre resultater enn en seksualisert oppvisning med en høy lob wedge med dertil hørende stor fallhøyde.

Litt trening skal ikke undervurderes.
Asbjørn Ramnefjell

GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!
- KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 Søk på GOLFSIDEN Les mer

ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72