Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Nyheter

Tilbake til første side    Søk på GOLFSIDEN Les mer        Her er DEBATTSIDEN

 Tilbake til Golftips

UKENS TIPS (Uke 45/09):

Putting: dette kan hjelpe/redde deg
Mange sliter med YIPS. Blant disse spillerne er det mange som ikke vil innrømme det. Eller de forstår det ikke selv. De bare er forferdelig dårlige på de korte puttene pga denne lidelsen. Det er ikke bare YIPS-kandidater som kan ha glede av dette tipset. Det gjelder alle.

På dagens raske greener er det viktig å ha en kontrollert bevegelse. Teknikken hos de beste spillerne har endret seg dramatisk etter som friksjonen på greenene er blitt mindre og dermed raskere.

Her er et tips som kan hjelpe mange - både med og uten YIPS:

Det er alltid viktig å slappe av i alle muskler som ikke skal brukes til en bevegelse. Bruk gjerne noen avslappende autogene teknikker før du starter for å komme i den rette "stemningen". Slapp av i hele kroppen. Still deg opp til en putt. Gjerne høyreist og ikke sammensunket. Grip putteren med et meget lett trykk. Hold så løst i skaftet at det nesten faller ut av hendene dine. Har du et gammelt og slitt grep, må dette skiftes. Ellers får du ikke dette til fordi putteren glir ut av hendene dine når du holder så løst som dette tipset anbefaler. Du skal ha faste ledd i håndledd, albuer og skuldre, men ikke stive. Du skal bruke en stor bevegelse når du svinger putteren frem og tilbake. Sakte. Men fullstendig avslapning og sakte bevegelser hele tiden. Helst uten ball til å begynne med. Med en såpass avslappet, kontrollert og sakte bevegelse tar du herredømmet over putte-bevegelsen. Det blir du som blir kongen og bestemmer hvordan køllehodet skal bevege seg mot ballen. Det er viktig med en god oppstiling og en jevn bevegelse. Her bør du oppsøke profesjonell hjelp hvis du ikke har gjort det før.

Tanken er det viktigste. Tenk riktig og skaff deg selvtillit ved en kombinasjon av de små tipsene over. Tren en del på dette på en green, teppet hjemme, parketten eller en kunstig green innendørs.

Eksperimenter litt for deg selv hvor løst du klarer å holde i køllen uten at det går ut over selve bevegelsen. Du vil oppleve at du får en fin ballkontakt og en fin kontakt med putteren. Det kan ta litt tid før du får den rette følelsen. Vær tålmodig! Kanskje dette er noe for deg? YIPS-kandidat eller ikke.

Lykke til!

Asbjørn Ramnefjell

Mange flere golftips: Tilbake til Golftips


-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN
Si din mening!!


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer

Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side

 

 
 
Annonser


Kjøpe selge golfaksjer/-andeler?
Annonsering golfaksjer

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 

Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com