Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
 

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev
tilbake til første side

Tilbake til Golftips


Ukens tips uke 46 - 2001

Bedre nærspill
Vi har spilt med en rekke høyhandicappere gjennom sesongen. Det har vært meget hyggelig, men du verden hvor overrasket vi er blitt over svakt nærspill.

Her er en måte å bli bedre på. Det vi si; her kommer to tips:

1) La oss si at du har en putt på 15 meter. Da skal du tenke deg en sirkel rundt hullet med en radius på en meter. Forsøk å få ballen til å stoppe innenfor denne sirkelen. Da har du en god mulighet til å bruke bare to putter. Er det helning rundt hullet, bør du få ballen til å stoppe på nedsiden av hullet. Flytt den tenkte sirkelen slik at mesteparten av den blir liggende "under" hullet.

2)  La oss si at du har en chip på 15 meter. Da skal du også tenke deg en sirkel rundt hullet med en radius på en meter. Men nå skal du trekke sirkelen mot deg slik at bare en desimeter strekker seg på bortsiden av hullet. Dette skal du av flere årsaker. Først og fremst fordi din chip SOM REGEL ligger kort av greenen som følge av et for kort innspill (overdreven tro på egne innspill - eller et feilslag som ikke går så langt som det skal). De fleste greener heller mot "kjøreretningen". Dermed får du en putt i oppoverbakke etter chippen hvis du lar den bli litt for kort. En klar fordel. En annen ting er at de som ikke er så gode på nærspillet har en tendens til å slå alt for lange chipper. Dermed er de ille ute å kjøre og slagene blir mange.

Chip og en putt er BRA. Chip og topøtt, må man finne seg i noen ganger. Mer enn det er ikke akseptabelt og som regel et resultat av dårlig hodebruk! 
 

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navntilbake til Leserbrev

 
 
Annonser