Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

UKENS TIPS

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

UKENS TIPS

Tilbake til første side

Tilbake til Golftips

Ukens tips uke 48 - 2006
Rundens sjekkliste

Etter at du har spilt en runde, kan det være nyttig å analysere den for å lære av feilene som er begått slik at disse ikke blir gjentatt senere.

Det er mange måter å gjøre dette på. Du kan fylle ut omfattende og omstendelige systemer på datamaskiner etc.. Dette er for mye arbeid for svært mange. Folk gidder det ikke.

Her er en lettere måte å gjøre det på, som gir mye av den samme effekten:

Etter runden tar du papir og blyant, setter deg godt til rette og tenker gjennom runden slag for slag. Ingen jeg kjenner, har noen gang hatt noen som helst problemer med å huske hvert eneste slag på runden (bortsett fra når de skal telle antall slag som skal føres på scorekortet på hvert enkelt hull, men det er en annen form for "forglemmelse").

Ikke gjør noe med de gode slagene - bortsett fra at du skal legge de gode minnene fra de gode slagene inn i hukommelsen inne i hodet ditt.

Så var det de dårlige slagene. Skriv dem ned, og finn ut hvor mange bortkastede slag du hadde på runden. Trekk så disse slagene fra din score, og finn ut hvor mange slag du EGENTLIG burde/skulle ha brukt! Det er det potensialet du hadde den dagen. Du setter selv grensen for hvor som er et akseptabelt slag, men ikke vær for streng med deg selv.

Når du har notert ned de dårlige slagene, finner du trolig et mønster i hvilke slag du behersker dårlig. Hvis du så slår hvert av de dårlige slagene 10 ganger på treningsfeltet, er du allerede blitt en bedre spiller.

De dårlige slagene kan være alt fra en drive som gikk out of bounds eller en kort pøtt! Kanskje et bunkerslag. Svært ofte er det svak chipping og dårlig pøtting. En dårlig pøtt kan eksempelvis være en langpøtt som ble liggende så langt unna at du trepøttet.

En slik systematisk gjennomgang etter hver runde vil kunne gi deg rask fremgang. Ofte bør du oppsøke kyndig hjelp for å få fikset på de svake slagene.
 
Asbjørn Ramnefjell

GOLFSIDEN har egen debattside. Her kan du stille spørsmål og debattere! Still gjerne spørsmål til meg. Jeg svarer så snart jeg ser spørsmålet ditt ute på nettet!
- KLIKK HER for den nye debattsiden
Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!

Asbjørn Ramnefjell


Tilbake til Golftips

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 Søk på GOLFSIDEN Les mer

ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72