Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

08.03.04 VM i sandgolf:
Henrik Bjørnstad nr. 2 i VM

I Abu Dhabi ble VM i golf arrangert mandag. Det var ikke vanlig VM, men VM i sandgolf. Han gikk 6 under par. Henrik Bjørnstad har med seg sin norske caddy Rolf. De reiser videre tirsdag morgen til Quatar for Quatar Masters til helgen.

Henrik Bjørnstad var i ørkenen i Dubai og tok med seg VM i sandgolf mandag morgen før han trente om ettermiddagen.

Caddy Rolf kunne rett etter at runden var ferdig fortelle til Golfsiden.com om et storartet arrangement. Det var mange gode spillere fra en rekke land. Både Henrik og Rolf var enige om at dette var en meget spennende turnering og en ny opplevelse.

Hva er sandgolf?
Sandgolf er det samme som vanlig golf med noen få (viktige) unntak. Banen består av sand. Dette har sammenheng med at det er mangel på vann i de vanligste områdene hvor sandbanene ligger. Man har browns i stedet for greens. Dette er en blanding av sand og olje som gjør det ganske likt vanlige greener.

Reglene sier at du kan spille ballen som den ligger på fairway (markert med grønne staker langs hele fairwaykanten), eller plassere den som vanlig ballplassering i grønnere omgivelser, eller du kan legge ballen på en medbragt astroturfmatte. Utenfor fairway må du spille ballen som den ligger.

Mange gode med
32 gode spillere med Nick Faldo, Ian Woosnam, Padraig Harrington, Paul McGinley, Ian Poulter, Jean van de Velde og Henrik Bjørnstad i spissen stilte til start mandag morgen. De hadde med seg amatører i en pro-am.

Henrik Bjørnstad var utenfor fairway bare to ganger på sin runde som endte på 66 slag. Bare Greg Owen var bedre på 65 slag. Synd at det bare var en premie! Hva betalingen for å stille opp var, vet vi ikke, men sikkert et bra tilskudd til reisekassa. Som kjent ble det ingen ting i helgen fordi Henrik Bjørnstad misset cutten i Dubai Desert Classic. Et svakere startfelt til helgen samt god innsats i VM i sandgolf gjør at håpet om en god plassering i Quatar er bedre.

I årene 2004 til 2007 skal The Abu Dhabi World Sand Golf Championship arrangeres på verdens ledende ørkenbane; Al Ghazal Golf Club like ved Abu Dhabi Airport.


Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no