Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 

Nyheter

Tilbake til første side

Bombe på messen
01.04.01
Det slo ned som en bombe blant de fremmøtte på golfmessen da NGF kunne meddele at Kongsgården på Bygdøy nå skal legges ut til en eksklusiv 9-hull bane på det flotte området i Oslos mest fasjonable bydel. 

Som kjent har Dronning Sonja vært livsvarig medlem i Oslo GK siden 1960-tallet. Da trente hun jevnlig med klubbens golfpro, men har siden ikke vist den helt store interessen for golfsporten. Kongen har seilt og ikke vært interessert i golf – før nå. Trolig er det Dronning Sonjas overtalelsesevne som har ført til at Kongsgården nå blir gjort om til golfbane. Det blir solgt kun 300 andeler til kr 150.000, til sammen 45 millioner kroner. Den berømte banearkitekten Pete Dye skal tegne banen. Klubbhuset skal ligge like ved den store flotte låven.

Det var Arild Wahlstrøms ide opprinnelig. Han brukte på 1960- og 70-tallet privatfly over Oslo-området for å finne egnede golfbaner. Meget strenge landbruksmyndigheter satte imidlertid en effektiv stopper for driftige Arild Wahlstrøms planer på flere steder deriblant Kongsgården på Bygdøy. Han klarte å få til banen på Oustøya som i dag fungerer som en privat og eksklusiv klubb i Oslofjorden.

Sannsynligvis er det PGA Prosjekt som stikker av med organiseringen av byggingen av golfbanen på Bygdøy.

Selv om Kong Harald har gitt sitt samtykke til golfbane byggingen, må Landbruksdepartementet godkjenne planene. Kilder langt oppe i byråkratiet kan imidlertid røpe at det er svært gode muligheter for godkjenning fordi eieren av gården har gode forbindelser både i Storting og Regjering. Det er ventet at Arbeiderpartiet har visse motforestillinger, men ikke større enn at dette unike prosjektet ser dagens lys. Banen vil i så fall stå klar allerede på senhøsten neste år.


Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser