Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her

Caroline Westrup med fin avslutning.

08.12 LPGA kval:
Det ble en god sisterunde for Caroline Westrup
Marita Engzelius klarte ikke cutten til siste runde.

Det ble 22 spillere som fikk kortet på LPGA Touren neste år. Danske Line Vedel var en av dem med en flott 9. plass i kvalet etter flott spill hele uka. Det var 10 amerikanere, to fra Sør-Korea og to fra Sør-Afrika som fikk kortet. Resten var spredt godt på åtte andre nasjoner.

Caroline Westrup spilte seg opp 24 plasser og fikk en hyggelig plassering i kategori 17. Hun hadde seks birdier og to bogeyer på sin runde. Det holdt til 32. plass - fire slag fra LPGA Touren neste år.

Også Louis Friberg kom i samme kategori. Det gjorde også en annen svensk spiller, Dani Holmqvist.

Her finner du fram til løpende resultater etter hvert: KLIKK HER

Her er hjemmesiden til Q School: KLIKK HER

OBS!!!
Her er Maritas caddys rapport fra fjerde runde

Marita Engzelius misset kvalet med ett slag etter en svak sisterunde i fjorårets kval. Hun har forberedt seg godt i år.

06.12 LPGA kval:
En tung dag for Marita Engzelius
Det ble en tung dag på den viktige tredjerunden for Marita.

Marita åpnet svakt og var fire over etter 7 hull. En birdie på det 9. hullet var bra, men det kom tre bogeyer til mot bare en birdie. Dermed ble det 77 slag på runden. et godt stykke unna LPGA Touren. Hun er 7 slag bak etter tre runder. Det kan se ut som et realistisk mål er å skaffe seg rettigheter til å spille på Symetra Tour neste år hvis det er interessant. Hun falt fra en 30. plass til en 77. plass - like før slutt.

Danske Line Vedel er nr 9 etter tre runder. Imponerende.

Caroline Westrup hadde heller ingen god dag på jobben. Det ble 75 slag  og et fall fra 40. til 57. plass.

Louise Friberg hadde 72 og avanserte fra 55. til 45. plass.

Jaye Marie Green er suveren i teten. Men ukjente  Mi Rim Lee fra Sør-Korea hadde 61 (!) og halt litt innpå. Hun gikk fra 25. plass til 2. plass og hanker trolig inn kortet med glans. Dermed blir det enda en koreaner på LPGA Touren. Vi skal huske på at omtrent 100 av de 300 beste damene i verden kommer fra Sør-Korea.........

OBS!!!
Her er caddyens rapport fra tredje runde

05.12 LPGA kval:
Marita Engzelius (74 69) og Caroline Westrup (69 74) henger godt med
Tre runder igjen av kvalet som foregår 4. - 8. desember.

Marita spilte bra på den andre runden og avanserte til 30. plass fra 88. plass. Hennes 69-runde.Det var bare 12 runder under 70 slag torsdag.

Caroline har 69 74 på samme plass som Marita.

Louise Friberg har 74 71 på 53. plass.

Suveren i teten er Jaye Maria Green med 62 68.

Her er caddyens rapport fra innledningen

04.12 LPGA kval:
Marita Engzelius og Caroline Westrup er i gang med sine runder - første runder er unnagjort
Nå gjelder det! Det spilles 4. - 8. desember. Målet er kortet på LPGA Touren.

Marita Engzelius var en over par etter ni hull. De siste ni viste samme resultat, men dobbeltbogeyen på det siste hullet var irriterende. Dermed ble det 74 til sammen og en plassering midt i feltet etter den første runden.

Louise Friberg hadde to seksere på rad. Det ble 74 slag på henne også. Hun er omtalt lenger ned på siden og følges av Golfsiden fordi hun har vunnet på LPGA Touren tidligere, gått lei, fått lysten tilbake og prøver igjen. Interessant tilfelle. Dessuten er hun en meget blid og hyggelig jente. Hun jobbet for øvrig på Vallda Golf and Country Club i sommer før hun reiste tilbake til USA.

Caroline Westrup var to under par etter 10 hull etter to birdier . Hun fikk en birdie til og hadde en "feilfri" runde på 69 (-3) - en flott åpning som sikkert også søster og caddy Emilie var fornøyd med. .

01.12 LPGA kval:
Kan Marita Engzelius og Caroline Westrup klare jobben?
Nå er tiden kommet til tredje og siste kval på LPGA Touren. Det spilles 4. - 8. desember på LPGA International Golf Course - Champions & Legends Courses, Daytona Beach, Florida.

Det er flere kjente spillere med.

I år har det buttet temmelig kraftig for norske golfspillere i Q-schools. Nå starter steg 3 på LPGA Touren med Marita Engzelius og Caroline Westrup.

Det hadde smakt med en norsk opptur nå i tillegg til Tuttas fantastiske år.

Etter hvert som sesongen skred fram, ble kvalet Maritas hovedmål i år. Hun hadde ingen god start på året rent sportslig med svake resultater og en usikker spilleliste hvor det etter hvert ikke var mulig å planlegge noe særlig samtidig som det ble færre turneringer enn antatt å få være med på.

Målet er uten tvil en topp 25-plassering som gir kortet for neste år på LPGA Touren.

Topp 70 vil gi full status på Symetra Tour og vil således legge grunnlaget for en alternativ satsning neste år dersom topp 25 ryker. Det kreves nok 2-3 runder under par om topp 25 skal nås.

Spillet hennes har helt klart vært på vei oppover i det siste.

Men driveren er i følge Marita fortsatt litt ustabil.

Her gjelder det å være tålmodig og holde ballen i spill fra tee dersom driveren ikke har dagen. Særlig gjelder dette Legends-banen som er lang og smal med mye trær i spill.

Marita har vært for kort på drivene til å kunne utnytte par 5 hullene på best mulig måte. Styrketrening i samarbeid med Olympiatoppen og teknikktrening har hjulpet litt i det siste.

Marita har de siste 10 dagene spilt to turneringer på Legends og Champions banene som Steg III skal spilles på - http://www.suncoastseries.com/

Den turneringen som ble avsluttet 26. november ga en delt 6. plass etter en avsluttende 68-runde. Det var rundt 80 spillere med i turneringen.

I den første turneringen gikk det ikke så bra. Da havnet hun midt i det 100 kvinners startfeltet. Her var også Louise Friberg med og var et par slag foran Marita. Friberg vant en turnering på LPGA Touren, gikk lei, sluttet, men har fått lysten tilbake igjen og prøver seg i kvalet en gang til. Hun kom på 13. plass to slag bak Marita i den turneringen som ble avsluttet 26. november.

Caroline Westrup har sin søster Emilie med som caddy. Marita har sin bror Haakon på bagen.

Marita har hatt to dager sammen med Jonas Lilja, Tonje Daffinrud og Nicoline E. Skaug i Sør-Florida for å terpe teknikk.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------