Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her

Caroline Martens og Marita Engzelius gjorde jobben sin

25.10 Kval LPGA Tour steg 2:
De to norske gikk videre selv med svake runder søndag i Florida
Marita Engzelius og Caroline Martens  er gjennom til steg 3 i LPGA kvalet.

Marita hadde en birdiefri runde på 77 og endte i den beste halvdelen av den delen av feltet som gikk videre.

Caroline Martens var 6 over par etter 15 hull. Det ble to nye bogeyer på de to neste hullene. Da var hun falt fra 4. til 21 plass. Det ble 80 blank på sisterunden etter tre fine runder på 72.

De to norske hadde de to svakeste rundene av de 45 beste siste dag. Det er en aldri så liten selvtillitsknekker. Men det kan også brukes som en positiv mental gymnastikkøvelse.

Da blir det spenning i steg 3 i kvalet senere i år.

LIVE SCORING

24.10 Kval LPGA Tour steg 2:
De norske henger godt med i Florida
Men svak avslutning av Marita Engzelius fredag.

Topp 80 og delt plassering slipper gjennom.

Caroline Martens hadde en runde på par igjen og lå da på en 3. plass etter 72-runden fredag. Dette ser meget lovende ut etter solid spill i to dager.

Marita Engzelius lå på slaget bak da det gjensto 5 hull. Men hun gikk fem over par på de siste 5 hullene og raste ned til en 48. plass før alle var kommet inn. Runden endte på 76 (+4).

Begge er godt innenfor de 80 som får spille finalekvalet om noen uker.

22.10 Kval LPGA Tour steg 2:
Grei åpning av de to norske i Florida
197 spillere håper på å komme videre til finalen.

Caroline Martens hadde 72 og ligger på en dekt 13. plass sammen med 13 andre.

Marita hadde 72 på sin bane og var på delt 43. plass sammen med 18 andre spillere.

38 av de 61 første spillerne på resultatlisten spilt på
 Bobcat Course hvilket tyder på at det at det er den letteste banen. Caroline spilte her første dag, mens Marita spilte på  Panther Course.

I dag starter to norske jakten på LPGA Tour-kortet
197 spillere på to baner er i gang.

Caroline Martens og Marita Engzelius spiler på ulike baner de to første dagene. Marita startet kl 14.11. Carolines start var kl 14.33. Her følger du med:

19.10 Kval LPGA Tour steg 2:
To norske med denne uken
Det er 197 spillere som stiller til start i den andre kval-omgangen i Florida.

Turneringen går 22. - 25. oktober. Det spilles på Plantation Golf and Country Club, Venice, Florida (Bobcat and Panther courses).

Caroline Martens og Marita Engzelius er med fra Norge. Det er spillere fra 24 land som stiller opp. Over 60% er fra USA. Thailand har 11 spillere, Taiwan 4, Australia 6, Kina 6, UK nesten 10, Sør-Korea 4, Sverige 3, Spania 4, Frankrike 3 og Tyskland 2 blant annet.

Det koster 2.500 dollar å stille opp i LPGA kvalet i den første kvalifiseringen. Alle som kom seg gjennom første kval-omgang har spillerett på Symetra Touren i 2016.

I den andre kvalifiseringen koster det 3.000 dollar for dem som måtte gjennom det første kvalet. De som går rett inn i det andre kvalet, betaler 4.000 dollar.

I den andre kvalomgangen er det 72 hull og ingen cut.

Det er lov med bærebag, tralle og caddy, men ikke elektrisk tralle eller bil.

Topp 80 og delt plassering gir plass i finale-kvalet på LPGA International, Daytona Beach, Forida, 2. - 6. desember

Alle de andre som fullfører 72 hull vil få ranking på Symetra Tour i 2016 i henhold til plasseringene i steg 2-kvalet.

I finalekvalet koster det ikke nor for dem som startet i kval-omgang 1. Det koster 1.500 dollar for dem som kommer fra kval-omgang 2 og 2.500 dollar for dem som går rett inn i finalekvalet.

Antall kort det spilles om i finalekvalet blr offentliggjort like før turneringen starter. I fjor var det 22 som fikk kortet til LPGA Touren.

Hjemmeside kvalifisering: KLIKK HER