Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
   

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 

Nyheter

Tilbake til første side

USA her forbigått i damegolf
21.02.01
USA led et smertelig nederlag i Solheim Cup i fjor mot et sterkt europeisk lag. Nå viser statistikken at de amerikanske damene ikke dominerer sin egen LPGA Tour lenger. De to blant de 10 beste finner vi først på 9. og 10. plass. På listen finner vi tre svensker og to fra Sydkorea.

Det er tøft i toppen. På fjorårets pengeliste fra LPGA Tour’en finner vi at de beste amerikanerne er godt over 30 år. Det er urovekkende for fremtiden. Beste amerikanske dame på årets liste, Nacy Scranton, er 40 år.

Forklaringen?
Det kreves enormt med trening for å bli god i golf. Sannsynligvis er de amerikanske damene rett og slett blitt litt late. De orker/gidder ikke ofre det det koster for å bli god. Dermed har utlendingene fått mulighet til å ta inn på det forspranget amerikanerne har hatt de siste tiårene. Se på for eksempel Se Ri Pak som har et enormt treningsarbeid bak seg. Hun har hatt suksess. De andre asiatene har også vært gjennom betydelige treningsdoser, og vi har sett stadig nye stjerner fra den kanten av verden.

De norske
Den utenlandske fremgangen på verdens best betalte dame tour kan være en inspirasjon for våre damer som snart skal i gang på Europa Tour'en som starter i Australia i 2001. Vi setter vår lit til at de tre direkte kvalifiserte Vibeke Stensrud, Cecilie Lundgreen og Suzann Pettersen trener hardt og riktig nok til å kunne få ytterligere fremgang. Her er talent bare en liten ingrediens. Knallhard trening er den eneste medisinen som nytter. Hvis man skal bli riktig god. Målrettet, konsentrert og riktig trening i store mengder kan komme til å gi Norge toppspillere internasjonalt. Spørsmålet er om kroppen tåler belastningen. Alle våre tre beste har vært plaget av skader. Flere av skadene skyldes nettopp overbelastning.

Vibeke Stensrud har spilt litt i Asia og blitt nr. 34 i Malaysia og misset cutten med ett slag i Bankok. I uke 8 spiller hun Australian Masters uken før det hele starter på Europa Tour'en.i 


Slik ser ti-på-topp listen ut på LPGA Tour'en i USA:

1) Karrie Webb, Australien.
2) Lorie Kane, Kanada.
3) Sophie Gustafson, Sverige.
4) Se Ri Pak, Sydkorea.
5) Grace Park, Sydkorea.
6) Annika Sörenstam, Sverige.
7) Catriona Matthew, Skottland.
8) Carin Koch, Sverige.
9) Nancy Scranton, USA.
10) Michele Redman, USA.Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no