Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
24.08 Har golf og poker fellestrekk?
«Grønne» sporter som golf og poker kan spilles året rundt
Det går mot høst og vinter. Hva skal golfspillere finne på? Det å sitte stille på en stol og titte ut av vinduet, er ikke en aktivitet som passer for alle.

Det finnes ulike typer mennesker. Noen er mer aktive enn andre. Noen mennesker lever og ånder for å være ute i naturen og gjøre noe hele tiden. Andre har ikke samme behov.

Uansett hvilken av disse to kategoriene det er du tilhører, får du her noen gode tips. Og det beste med det, er at dette er sporter som kan nytes året rundt.

Vi snakker om kortspillet poker og sporten golf.

Fellesnevneren for disse aktivitetene er at begge foregår på en grønn flate, selv om det er en søkt påstand. Mens golf er en sport som spilles stående, så er poker et av mange populære spill som lar deg sitte ned rundt et grønt bord med vennegjengen din akkurat når du vil.

Sport vs. spill
Vi har nevnt to forskjellige begreper; sport og spill.

Men hva er det egentlig som ligger i disse begrepene?

Sport er et begrep som brukes om aktiviteter som krever at utøverne er i fysisk aktivitet. Dette er noe man kan drive med på forskjellige premisser, både som toppidrettsutøver eller som fritidsaktivitet. Det gjelder også for sporten golf, en flott aktivitet for eldre uten for mye utholdenhet.

Spill er en form for konkurranse. Men det finnes også måter å gjøre spill likestilt med sport og annen idrett.

Poker vs. golf
Poker er altså en form for spill, mens golf er en sportsgren. Men selv om disse hører til hver sin kategori, så er det flere likhetstrekk mellom de to aktivitetene.

Poker er et kortspill, og derfor ligger det litt i ordet at du er avhengig av en eller flere kortstokker for å spille spillet.

Like enkelt er det ikke med golf og regler. Da er du avhengig av diverse utstyr hvor køller og baller er sentrale elementer.

At begge deler spilles på en grønn flate skal vi ikke trekke for langt. Men det er er en del likhetstrekk når det gjelder blant annet strategi og risikovurderinger. Man står ofte overfor valgmuligheter. "Hvor høyt skal vi satse" er er felles for begge aktiviteter. Hvilke sjanser skal vi ta? Det blir opp til hver enkelt. Å spille safe er ofte klokt på begge steder.

Er fargen grønn viktig?
Er det tilfeldig at fargen grønn er viktig i forbindelse med både golf og poker? Her er svaret både ja og nei.

Golfbanen er grønn fordi sporten spilles på gress. Hvorfor fargen grønn er viktig i poker, er litt mindre tilfeldig.

Pokerbordet pleier å være grønt på grunn av at det påvirker spillernes sinnsstemning på en positiv måte. Det får spillerne til å roe seg ned og bli komfortable, og det vil automatisk føre til at de tør å være mer aktive i spillrunden.Aktivitetene byr på mye moro
En annen fellesnevner med golf og poker, er at begge aktivitetene byr på mye moro. Dette er nemlig ikke aktiviteter du bør gjøre på egen hånd, for da kan det fort bli litt kjedelig. I stedet bør du samle vennegjengen og få fylt opp sosialitetsbehovet samtidig!

Ofte ser vi at de som spiller golf sammen også har pokerlag sammen. Golf er uforutsigbart på samme måte som poker. Uforutsigbarhet tiltrekker seg mange mennesker. Kanskje finner vi fellestrekkene mellom golf og poker nettopp her.

God høst og god vinter med med golfspilling ute og inne. Poker bare inne.Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon