Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her

Tilbake til første side          Debattsiden                           Golfreiser

Marius Thorp debuterer som Europa Tour-spiller denne uken i Syd-Afrika - han åpnet med par på det første hullet torsdag

LIVE SCORE

12.12 Marius Thorp:
Solid start av Marius Thorp på Europa Tour'en
Denne uken debuterte Marius Thorp, Bærum GK, som Europa Tour-spiller. Det skjedde i Syd-Afrika i Alfred Dunhill Championship på banen Leopard Creek Country Club. Marius kom totalt sett greit ut av debuten. Men med litt mer klaff hadde det blitt så mye bedre.

Han endte opp på 21. plass etter en avsluttende 72-runde. Det ga 10.650 euro i premie. Pablo Martin vant to slag foran det danske stjerneskuddet Thorbjørn Olesen.

Hvis vi ser litt på statistikken til Marius Thorp, vise rden at Marius bare traff 27 av 57 fairwayer, marginalt under 50%. Han hadde 4 av 7 sand saves. Han traff 64% av greenene. Han snittet 28 putter per runde. Av de 46 greenene han traff brukte han et snitt på 1,72 slag. Han traff 15, 12 8 og 11 greener på de fire rundene.
LIVE SCORE

11.12 Marius Thorp:
Gikk på en smell på Moving Day
Denne uken debuterer Marius Thorp, Bærum GK, som Europa Tour-spiller. Det skjer i Syd-Afrika i Alfred Dunhill Championship på banen Leopard Creek Country Club. Kan det bli en topp 10 plassering? Da må han spille godt søndag. Lørdag gikk det den gale veien. Han spilte OK lenge, men midt i runden kom det 5 bogeyer på rad. Dermed ble det en 77 runde. Han falt ned til en 19. plass fra en 5. plass. Det er 3 slag opp til en topp 10 plassering. Det var høye scorer på dagens runde.

Det var meget vanskelig flaggplasseringer på dagens runde.

LIVE SCORE

10.12 Marius Thorp:
Ny bra runde av Marius Thorp
Han startet på det 10. hullet fredag og lå to slag bedre an på denne 9-hullssløyfen enn han gjorde på torsdag etter fem spilte hull. Men så spilte han de tre neste hullene tre slag dårligere enn på torsdag inkludert en dobbelbogey 7 på det 15. hullet. Men så fikk han en birdie på det 18. hullet og fulgte opp med birdier på 1 og 2. Etter 16 hull var han en under par på runden og -6 totalt. Da lå han på en 2. plass. Han fikk par på de siste hullene og var -6 tidlig på dagen etter 67 71. Bi gleder oss til helgen. Dette ser meget bra ut. En topp 10 plassering gir start i neste ukes åpne mesterskap hvor det er et langt sterkere startfelt. Etter det Golfsiden kjenner til, er det den eneste muligheten han har ved siden av mandagskvalet til å få være med i neste uke. Hans ranking er nok ikke god nok til å komme inn i turneringen den veien.

Kan det bli en topp 10 plassering?
LIVE SCORE

09.12 Marius Thorp:
Debuterer med et smell - flott start av Marius Thorp
Denne uken debuterer Marius Thorp, Bærum GK, som Europa Tour-spiller. Han åpnet med 33 slag på de første 9. Så kom det en bogey på det 12. hullet. Men hva gjør vel det når han får tre birdier på rad på 15, 16 og 17. Dermed var han på en delt 5. plass. Jammen santen fikk han ikke birdie på det 18. hullet også! Dermed ble det 67 slag og delt 2. plass et slag bak hjemmespille Anthony Michael. Han har fordel av tidlig spill fredag. Alt tyder på at formen er bra. Dette ble en fin åpning!

LIVE SCORE

07.12 Marius Thorp:
Debuterer som Europa Tour-spiller
Denne uken debuterer Marius Thorp, Bærum GK, som Europa Tour-spiller. Det skjer i Syd-Afrika i Alfred Dunhill Championship på banen Leopard Creek Country Club.

Han har spilt noen Europa Tour-turneringer tidligere, men ikke som medlem av Europa Tour'en. Vi husker alle at han i 2006 vant The Silver Medal som beste amatør i The Open og fikk stå sammen med Tiger Woods på premieutdelingen.

Marius bør ha gode muligheter til å hevde seg. Startfeltet er ikke det beste. Det er mange sydafrikanere med. Mange av dem spiller meget god golf. Over 70 sydafrikanere stiller til start.

Peter Kaensche er 7. reserve i turneringen. Han reiser ikke til Syd-Afrika.

Mange spillere som var kvalifisert til denne turneringen spille kvalet til Europa Tour'en i stedet. Det er bare 15 av de som er i kategori 8 (nr 1-117 på pengelisten på ET i år) som velger å være med i denne turneringen. Det er noen få andre også fra denne kategorien som spiller fra andre kategorier som "tidligere vinnere" og vinnere av ulike turneringer på ET og CT.

Det er som nevnt mange gode sørafrikanere med.  Charl SCHWARTZEL og Louis Oosthuizen er nok de mest kjente.

Topp 10?
Marius Thorp har en meget god mulighet til å gjøre det bra i denne turneringen. En topp 10 plassering gir automatisk start i neste uke. Men da må han spille betydelig bedre enn han gjorde mot slutten av den ordinære sesongen. Marius Thorp satser seriøst og burde ha gode muligheter til å kunne hevde seg.

Det kan gå mot en ny, spennende helg for Marius Thorp.

Neste uke er det South African Open Championship i Durban. Der kan det bli vanskeligere å komme med for Marius Thorp uten en topp plassering denne uken. Men dette er kanskje tatt hånd om uten at Golfsiden kjenner til det. Det kan være en mulighet at han kan kvale inn på mandagskvalet.