Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Solastranden golfbane. Foto: Tore Reimers

23.04 Norges Cup:
Omspill etter kanonrunde i Norgescupen på Solastranden
Det ble en thriller i Norgescupen søndag.

Solastranden hadde æren av å arrangere årets først Norgescup.

Fra Solastranden:

Banerekord og omspill for å kåre vinner av årets første Garmin Norgescup 2017
Petter S Møller, Stavanger golfklubb satte søndag ny banerekord med 61 slag på Solastranden golfklubb og spilte seg dermed til omspill om førsteplassen.

Omspillet ble imidlertid vunnet Markus Wilhelmsen, Ålesund GK. Han satte i en 3 meters birdie-putt for seier på første omspillhull. Begge hadde 202 slag (-5).

3. plassen ble besatt av Ruben Pettersen, Stavanger golfklubb med 206 slag (-1).Seierspallen så slik ut i herreklassen: Petter S Møller, Markus Wilhelmsen, Ruben Pettersen

Pallen i dameklassen: Fraziska Sliper, Emilie Øverås, Tina Mazarino

I dameklassen ble det klarere marginer da Emilie Øverås, Oslo GK, vant med 205 slag (-2), med god margin til Tina Mazarino, Kjekstad golfklubb 213 (+6) og Franziska Sliper, Sola golfklubb 218 (+11).

Lørdag, var det sol, men vinden vekslet fra frisk bris til liten kuling i kastene og temperaturen holdt seg lav, 6 -7 grader. Særlig mot slutten av dagen var det vanskelig å holde ballen i ro på greenene.

Søndagen opprant med et lett snøfall og et tynt snødekke, så starten måtte utsettes en halv time. Men før start kl 0900 tittet solen fram og snøen forsvant og med behagelig mindre vind enn på lørdag ble det riktig fine spilleforhold, dog med ballplassering.

Turneringsavviklingen gikk prikkfritt og klubben høstet ros fra spillere, dommere og golfforbundets turneringsdirektør, Både for topp baneforhold og turneringsadministrasjon.

Her er vinnerputten: KLIKK HER

LEADERBOARD


19.04 Norges Cup:
Garmin Norgescup 1 (Solastranden GK)
Nå er vi i gang med Norgescupen igjen.

Solastranden har vært åpen lenge og det er håp om gode forhold.

LEADERBOARD


Pressemeldingen:
Norges beste golfspillere møtes kommende helg - 22. og 23. april – til årets første nasjonale turnering på Solastranden Golfklubb – Garmin Norgescup.
Turneringen får over 3 runder (54 hull) med 2 runder på lørdag og finale på søndag. Startfeltet på 24 damer og 54 herrer er sterkt seedet, med nesten dobbelt så mange påmeldt i utgangspunktet. Alle er godt innenfor det handicapkrav som er stilt for deltakelse, under 6,0 for damene og 4,4 for herrene.
Lokalt stiller Sola Golfklubb med et sterkt damelag med hele 6 spillere, mens Stavanger Golfklubb og Sandnes Golfklubb stiller sterkt på herresiden med henholdsvis 4 og 6 spillere.

Det blir scorerapportering for hvert 3. hull for 2. runde og finalen, som kan finnes på LEADERBOARD

Så vidt vi kan se har det ikke vært arrangert nasjonal turnering i golf så tidlig på våren. Takket være en snill vinter med minimal teledannelse kan Solastranden Golfklubb love fine forhold.

Banen kan synes kort og enkel, spesielt med veldig snill røff på denne årstid. Erfaringen viser imidlertid at den kan være ganske utfordrende å få god score på, med harde og raske greener og oftest frisk vind som kan endre banens karakter vesentlig fra dag til dag.

Lederballen forventes å komme inn mellom klokken 14 og 15 på søndag, og tilskuere er hjertelig velkomne.
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon