Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser




Stor trafikk, hvor er kurvene?

07.10 Oppførsel på banen:
Hjertesukk - når blir det bedre?
Fire saker som irriterer svært mange, men de fleste bryr seg ikke. Dessverre. Bli med på denne opplæringskampanjen! Spre budskapet!

Golf gir glede, spenning, hygge og vennskap. Men også noen få irritasjoner.

Her er fire av dem:

Kurver på driving range
Hvorfor klarer ikke golfspillere å sette kurvene tilbake til ballmaskinen etter at de har slått ut de ballene de har kjøpt, eller rettere sagt leid? Det er minimal anstrengelse forbundet med å sette tilbake den tomme kurven etter at ballene er slått ut. Det er temmelig irriterende å stadig måtte lete etter kurver på utslagsplasser hvor andre har forlatt dem.

Mer er det ikke å si om den saken!

Nei til trepegger - JA til plast
Det hoper seg opp med ødelagte tre-pegger på tee-stedene. Det skaper søppel, irritasjon og ekstraarbeid for dem som skal stelle banen. Det hjelper svært lite å sette opp bokser hvor folk skal kaste fra seg de ødelagte tre-peggene. De som forsøker å kaste vrakrestene oppi de bitte små boksene, bommer mer enn 9 av 10 ganger. Og bare 10% gidder å bøye seg ned for å legge søppelet der det hører hjemme. Derfor er det stort sett alltid flere søppel-tre-pegger rundt om på tee-stedet enn i tee-søpleboksen.

På par 3-hullene er det verst. Der flyter det med treflis og peg-rester over alt. Aller verst er kanskje de som banker peggen ned i gresset slik at toppen blir liggende der som en forurensende, irriterende rund prikk. Andre slår og gidder ikke plukke opp peggen slik at de som kommer bak må tråkke i fandenskapet. Verre og verre blir det utover dagen.

Plastpegger derimot! det er tingen!
Noen hevder at plastpegger ødelegger klippemaskinene. Det er bare tull. De "galvaniserte" tre-peggene er minst like ille i så måte. Plastpegger går nesten ikke i stykker. Heldigvis er det mange som bruker slike, men du finner dem aldri på tee-stedene fordi de er like hele og fine etter at du har slått. Derfor er de heller ikke noe problem for de påståtte klippemaskinproblene.

En plast-peg kan vare i flere måneder! Finner du en plast-peg på et tee-sted, oppleves det som gull, og du plukker den opp. Hvis du da ikke er hjernevasket av tre-peg-mafiaen. Men da plukker du den likevel opp og kaster den i søpla. Null søppel, null forurensing.

Konkusjon:
Tre-pegger: gir tonnevis av stygg forsøpling og en kostbar ryddejobb på landets golfbaner. 

Plast-pegger: Terningkast 6! De gir ingen forsøpling siden folk alltid tar plastpegger med seg videre på turen rundt golfbanen. Dessuten er de meget gode å bruke!


Nedslagsmerker
Det er tragisk å se hvor dårlig svært mange er til å reparere nedslagsmerker, fra de største til de minste.

Hvorfor?

Det har med holdninger å gjøre. Folk gidder ikke. Dessuten har de alt for dårlig redskap til å reparere nedslagsmerker med. I år er det kommet en green-gaffel som er veldig bra. Den er ganske dyr - mellom ett og to hundre kroner. Men det gir respekt blant "skikkelige" golfspillere når du bruker en slik. Dessuten må man bruke riktig teknikk under reparasjonen. Målet må være at du knapt kan se hvor ballen landet etter at du har reparert ditt nedslagsmerke. Her kreves det nøyaktighet.

Selv korte pitcher lager nedslagsmerker. Husk det!

Det er imidlertid lett å glemme et nedslagsmerke når ballen lander på greenen og spretter ut av denne. Men det ser nestemann og tar det for deg. Kanskje.

Det er imidlertid holdningen til det hele som er det verste. Alt for mange gir blaffen i nedslagsmerkene, selv en del etablerte spillere.

Her trengs det opplæring og en holdningsendring.

Inntil det er på plass får vi andre finne oss i å ta tre-fire ekstra nedslagsmerker på hver eneste green.

Oppslåtte torver
Det er ikke noe moro å bli liggende nede i bunnen av en grop fordi spilleren før deg ikke la tilbake torven sin.

Legg alltid tilbake din torv, selv i semirøff og røff!

Store flak på tee-stedene bør også legges tilbake og tråkkes godt til. "Gresset gror like godt der som ute på fairwayen". (Sitat: En av de beste greenkeeperne som Oslo GK noensinne har hatt).

Mange klager på at der er mange oppslåtte torver. Men ofte er det fugler som har skylden. De leter etter mark, larver og annen føde og har lært seg å flytte på tilbakelagte torvstykker som sitter løst.

Derfor er det viktig å tråkke ned den tilbakelagte torven slik at denne biten sitter så godt fast som mulig. Gjør det pent og sjekk at det ser ut som om ingen har slått på det området du reparerer.

Her gjelder det å gjøre en god jobb og ikke slurve - akkurat som med nedslagsmerker på greenene.

De du spiller med, merker seg at du ikke er nøye med å legge tilbake torven og du kommer i den stilltiende og lite misunnelsesverdige minneboken at du er en slurvete golfspiller. Sørg for å ikke komme dit!

Denne artikkelen treffer selvsagt ikke deg, men send den til de mange av dine venner og bekjente som synder mot disse fire, viktige punktene.



Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon