Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

20.04 Drastisk på Bogstad:
Nå med isbryter på Bogstadvannet
Isen går som regel ikke før 7.-8. mai. Det betyr kulde og sen baneåpning. Nå blir det annerledes!?

Det har i alle år vært kaldt rundt Bogstadvannet så lenge isen ligger der. Det kalde gufset kom kommer ned fra Sørkedalen setter en demper på våren på banen som ble åpnet i 1924.

Bilde fra et isfritt Bogstadvann (Arkivfoto)

Nå kan det bli annerledes.

I dag ble det satt inn ”isbryter” i arbeidet med å få bort isen.

Med daglig leder Nils Vik ved roret og sportssjef Tim Johansen som ”ballast” ble den nyinnkjøpte aluminiumsbåten satt på vannet for å gå løs på den 15 cm tykke isen. Etter timer med iherdig innsats lyktes de å få opp store råker i isen. Med hjelp av vinden fra nord regner de med at isen blir borte 7 til 10 dager tidligere enn om man ikke hadde gjort noe med saken.

Det er forbudt med båttrafikk på Bogstadvannet. Roerne har fått tillatelse gjennom hele sommeren til å ha med følgebåt med trener og ropert. Det var ikke lett å få tillatelse fra Friluftsetaten til å benytte ”isbryter” på Bogstadvannet. Men med gode argumenter for hånden gikk det til slutt; En oppbryting av isen betyr sikrere ferdsel. Det vil si – så sent som i går var det folk ute på isen. Livsfarlig. Dessuten får et par tusen golfspillere tidligere sesongstart. Og badegjestene og roerne høyst sannsynlig en lengre sesong.

Nå gjenstår det å se hvordan det hele utvikler seg. Når isen blir borte, kan man få litt varme i området. En tidligere åpning er alle tjent med.

Det neste spørsmålet blir da om Oslo GK skal kjøre ”isbryteren” til høsten og hele vinteren gjennom? Kanskje banen kan holde åpent hele året?

Vi får se!

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no