Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

03.10 Ryder Cup 2016:
Det ble en overlegen seier for USA
Det var eksepsjonelt mye bra spill å se. Du verden for noen matcher!

Den første matchen, gigantmatchen mellom Ryder Cups beste spiller Patrick Reed og formsterke Rory McIlroy, ble en rysare. De var begge 5 under par etter 8 hull. Rory viste et par svakhetstegn, men Patrick øste på. Matchen gikk i sistnevntes favør på det siste hullet. For en match.

Matchen mellom Phil Mickelson og Sergio Garcia går inn i historiebøkene. Begge var 9 under par da matchen endte all square etter at begge avslutte med hver sin birdie.

Du verden for en match! Les mer om verden kanskje beste match gjennom tidene

USA vant til slutt helt suverent 17-11. Amerikanerne satte i den ene putten etter den andre mens europeernes putter bare snuste på hullkantene. Det var den største forskjellen. Amerikanerne var også kanskje marginalt flinkere til å legge ballene nærmere hullene på innspillene. Men det var puttingen som var den største forskjellen.

Justin Rose, Danny Willett og Andy Sullivan hadde hatt nytte og glede av mye bedre putting.

Men altså: USA var helt suverene. Velfortjent seier. 


LIVE SCORING


Hva sa Golfsiden?
Dette skrev Golfsien 11. september 2016 i forbindelse med at Dustin Johnson vant BMW Championship:

"Dustin Johnson slo til med fire birdier på de fem siste hullene. Fra delt ledelse skaffet han seg en tre slags ledelse på formsterke Paul Casey. En Paul Casey som vil bli dypt savnet på Ryder Cup-laget. Han og Russel Knox kunne blitt avgjørende for det europeiske laget.

Golfsiden tror at USA har en god mulighet til å vinne Ryder Cup klart denne gangen."


Med Paul Casey og Russel Knox på laget kunne dette sett helt annerledes ut. Kaptein Darren Clarke møtte også sterk kritikk da han ikke brukte debutantene i større grad på bekostning av spesielt Lee Westwood og Martin Kaymer.

Kanskje uttakskriteriene kan endres slik at spillere som Knox og Casey kan være med på det europeiske laget neste gang? De er gode nok til det.


02.10 Ryder Cup 2016:
Dette ser ut til å gå mot en sikker seier for USA - slik Golfsiden tippet på forhånd: Her en gjennomgang av singlene før start
Det blir ikke lett for Europa å ta igjen når USA leder 9,5 - 6,5 før søndagens singler. Men det er blitt gjort før! Golfsiden omtaler og tipper utfallet av singel-matchene søndag.  

Singelmatchene
Kaptein Darren Clark har valgt å toppe laget sitt i de første matchene. Det har delvis Davis Love III også, men spart et par kanoner mot slutten; Zach Johnson er sistemann ut, og Dustin Johnson nr 9.

Europa trenger noen seire innledningsvis for å ha håp om å beholde troféet.

Golfsiden tipper at Europa vinner 6,5 - 5,5 i singlene.
(Det er hovedskalig fordi da stemmer det med Golfsiden-tipset om USA-seier 15-13. :-) )

Europeerne vil satse hardt fra starten. Det kan gi uttelling. Men faren er at seieren til USA blir enda større. Eller skal Europa nok en gang vise sine fighteregenskaper i match og overraske siste dag slik laget har gjort tidligere også? 

Slik går det (Golfsidens tips)

Her er vunnet, tapt, uavgjort angitt i parentes fra tidligere Ryder Cup singel-matcher

1) Rory McIlroy, Europa (2-0-1) mot Patrick Reed, USA (1-0-0)
De to gigantene i årets Ryder Cup møter hverandre. Denne matchen er viktig. Her blir det spektakulær golf fra to mann som har vist de største fighteregenskapene av samtlige denne helgen. De har begge vist god form den siste tiden. Hvis Reed vinner, blir det en fin skalp å ta med seg videre. Men Rory blir for sterk.
EUROPA

2) Henrik Stenson, Europa (1-2-0) mot Jordan Spieth, USA (0-1-0)
Begge tapte på Gleneagles for to år siden. Kneet til Stenson ser ut til å holde bra. Dette er hans femte runde denne helgen. Håndleddet til Spieth var ikke bra lørdag ettermiddag. Da var det usikkert om han kunne spille. Uten spill blir matchen satt til all square og et halvt poeng til begge lag. Det kan fort bli resultatet selv om de spiller. De er normalt jevne. Å tippe uavgjort er ekstremsport. Men likevel.
ALL SQUARE

3) Thomas Pieters, Europa (0-0-0) mot J.B. Holmes, USA (1-0-0)
Thomas Pieters er debutant som har innfridd sammen med McIlroy. J.B. Holmes har vært variabel. Vi satser på Pieters
EUROPA

4) Justin Rose, Europa (2-0-1) mot Rickie Fowler, USA (0-1-1)
Justin Rose har spilt alle matchene. Rickie Fowler har stått over to. Han er ikke i sin beste form. Maskinen Justin Rose tar dette hjem for Europa.
EUROPA

5) Rafa Cabrera Bello, Europa (0-0-0) mot Jimmy Walker, USA (1-0-0)
Ingen av de to spilte lørdag ettermiddag. Uthvilte begge to. Dette kan bli jevnt. En helt åpen affære. Debutant Cabrera Bello kan overraske, men her tror vi at erfaringen fra Ryder Cup teller mest til slutt.
USA

6) Sergio Garcia, Europa (3-4-0) mot Phil Mickelson, USA (5-5-0)
Dette blir et slags revansjeoppgjør. Garcia slo Mickelson 3/2 på Oakland Hills i 2004. Mickelson dekker hele spillefeltet med sine utslag, men har en eventyrlig evne til å redde seg i land. Garcia viste tendenser til YIPS i puttingen på de korte puttene lørdag. En åpen match som det er knyttet stor oppmerksomhet til. Mickelson roter bort for mange utslag til at han vinner. Men treffer han fairwayene, blir han meget vanskelig å slå for en litt ujevn Garcia. Men også han kommer stadig vekk opp med oppsiktsvekkende slag. Publikumsvennlig match.
EUROPA

7) Lee Westwood, Europa (3-6-0) mot Ryan Moore, USA (0-0-0)
Lee Westwood har ikke spilt bra til nå. Ryan Moore vant nylig og tok den siste plassen på laget. I perioder har han vist ypperlig spill. Her blir det imidlertid mange feilslag fra begge spillerne. Den som gjør minst av slike vinner matchen. Lee Westwood ser ut til å være "over the hill". Derfor:
USA

8) Andy Sullivan, Europa (0-0-0) mot Brandt Snedeker, USA (0-1-0)
Andy Sullivan har bare fått spille foursome på fredag. Snedeker har vunnet to matcher. Snedeker er en herlig fighter og vinner trolig dette. Men irritasjonen over å ikke ha fått spilt mer, kan gjøre Andy Sullivan til en real fighter som vil vise hva han duger til. Likevel:
USA

9) Chris Wood, Europa (0-0-0) mot Dustin Johnson, USA (2-0-0)
Dustin Johnson har tapt to av tre matcher. Men det spørs om debutant Chris Wood har noe å stille opp med mot Dustin Johnson. Dette bør være et sikkert amerikansk kort. På den annen side har vi sett kollapser fra Dustin Johnson på søndager tidligere. I dette geamet kan alle slå alle på 18 hull i match. Chris Wood kan overraske, men vi tror det ikke skjer i dag. Dustin Johnson får for mange birdier takket være de lange slagene han har i bagen.
USA

10) Danny Willett, Europa (0-0-0) mot Brooks Koepka, USA (0-0-0)
Debutantenes møte. Danny Willett spilte bedre tidligere i år enn han har gjort i det siste. Brooks Koepka har spilt bra. Europa trenger sårt denne seieren hvis Ryder Cup ikke allerede er avgjort når denne matchen går mot slutten. Høyst usikker, men....
EUROPA

11) Martin Kaymer, Europa (2-1-0) mot Matt Kuchar, USA (1-2-0)
Martin Kaymer har på ingen måte spilt bra. Han har erfaring. Han har vist at han har evne til å vinne. Matt Kuchar har spilt bra i det siste og vinner nok 6-7 av 10 matcher mot Kaymer, men ikke søndag
EUROPA

12) Matthew Fitzpatrick, Europa (0-0-0) mot Zach Johnson, USA (2-1-1)
Her blir nok Zach Johnson for sterk selv om engelskmannen kan gi god motstand. Det hadde vært en av tidenes Ryder Cup-eventyr dersom Matthew Fitzpatrick skulle vinne denne matchen slik at Europa vant Ryder Cup igjen. Men det skjer neppe.
USA

Skal spille om det
Det herlige med tipping er at det svært ofte - som regel - blir feil. Alt kan skje i golf. Se opp for spektakulære slag og spektakulære matcher. Dette blir stor underholdning uansett. Selv om USA skulle avgjøre dette tidlig på dagen.LIVE SCORING


Her
er en link til glimrende LIVE oppdatering i tekst finner du her - fra BBC. KLIKK HER

Ryder Cups hjemmeside

PGA Tourens hjemmeside
02.10 Ryder Cup 2016:
Dette ser ut til å gå mot en sikker seier for USA - slik Golfsiden tippet på forhånd
Det blir ikke lett for Europa å ta igjen når USA leder 9,5 - 6,5 før søndagens singler. Golfsiden tipper igjen før singel-matchene søndag. Kpmmer tilbake med det før start på singlene søndag formiddag.  

USA vinner trolig, men se opp for europeisk overraskelse. Da Ryder Cup startet tippet Golfsiden 15-13 til USA.

Lørdagens tips her på Golfsiden gikk rett hjem - i alle fire matchene. Rory McIlroy ble tungen på vekstskålen med god støtte fra belgiske Thomas Pieters. Det ble 3/1 til Europa.

Så vant USA en jevn match og en heldig seier da Lee Westwood misset en kort birdieputt for å dele matchen på det siste hullet.

Stabile Matt Kuchar godt støttet av en meget sterktputtende Phil Mickelson slo svake Kaymer og litt ujevne Sergio Garcia 2/1.

Patrick Reed storspilte. Ingen slår ham hvis han spiller slik i søndagens singel. Jordan Spieth har angivelig skadet hånden sin, og det er høyst usikkert om han spiller søndag. Da blir hans navn lagt i en konvolutt. Den som trekker Jordan Spieth av europeerne får dermed ikke spille og matchen blir delt. Ingen fordel for Europa som trenger de poengene de kan få.

Søndagens singler:
Her satser golfsiden på følgende spillere som de sikreste kortene på de ulike lagene. Golfsiden kommer tilbake med tips når matchene er satt opp. 

USA:
Patrick Reed, Ryan Moore, Brandt Snedeker, Matt Cuchar og Jimmy Walker

EUROPA:
Henrik Stenson, Thomas Pieters, Rory McIlroy


LIVE SCORING


Her er en link til glimrende LIVE oppdatering i tekst finner du her - fra BBC. KLIKK HER

Ryder Cups hjemmeside

PGA Tourens hjemmeside
01.10 Ryder Cup 2016:
Helt åpent i ettermiddagens bestball-matcher
Etter 6,5 - 5,5 før siste dobbeløkt er det helt uvisst hvordan dette går. Golfsiden tipper igjen på bestball-matchene lørdag ettermiddag.

Golfsiden-tipset nesten riktig
Golfsiden forsøker igjen å tippe resultatene. Tipset på lørdagens foursome gikk rett hjem - bortsett fra at Sergio Garcia satte i en lang birdie på det 16. hullet, og Thomas Pieters satte i en putt fra røffen på det 17. hullet, og Gracia igjen satte i en delingsputt på det siste hullet for å redde all square. Golfsiden tippet USA-seier i den matchen. De andre tipsene gikk rett hjem.

Her er tipsene for besteball-matchene lørdag ettermiddag.

Match 1
B. Koepka D. Johnson mot R. McIlroy T. Pieters

Helt åpen match. Vanskelig å tippe. Underholdende blir det! Amerikanerne har vist visse svakhetstegn. McIlroy har spilt seg opp i de første matchene. Thomas Pieters har vist at han takler omstendighetene. Dette kan som sagt gå begge veier og kanskje blir det all square, men likevel. McIlroy kan bli tungen på vektskålen.
EUROPA

Match 2
J. Holmes R. Moore mot D. Willett L. Westwood
Holmes er et litt ubeskrevet blad. Moore har ikke overbevist. Det har heller ikke europeerne. Dette kan bli en match hvor spillet ikke blir det beste. Det kan bli meget jevnt - eller ujevnt. Helt åpent. Helgardering. Men vi må velge:
USA 

Match 3
P. Mickelson M. Kuchar mot M. Kaymer S. Garcia
Det er overraskende for Golfsiden at Phil Mickelson får spille. Han har ikke overbevist. Like overraskende er det at Martin Kaymer får spille. Han har heller ikke overbevist, men begge er rutinerte. Phil har en gloheit putter svært ofte. Han kan sette i mange birdier. Det er bra i bestball. Garcia og Kuchar er omtrent like gode. Garcia er en herlig fitghter. Trolig en match som svinger og blir jevn til slutt. Stabiliteten til Matt Kucher blir avgjørende for tipset som tipper i USAs favør
USA

Match 4
P. Reed J. Spieth mot J. Rose H. Stenson
De møter hverandre for tredje gang. Igjen skal vi få se disse gigantene i match. Først vant amerikanerne klart fredag morgen. Så snudde europeerne det totalt på ettermiddagen fredag. Patrick Reed har vist visse svakheter, men han er en såpass god støtte for Jordan Spieth at Golfsiden tror det kan gå mot en knepen amerikansk seier. Men håpet er at Europa vinner for da står det 8,5 - 7,5 før de 12 singelmatchene søndag. Går Golfsidens tips inn, vil det stå 9,5 - 6, 5.
USA

LIVE SCORING


Her
er en link til glimrende LIVE oppdatering i tekst - fra BBC. KLIKK HER

Ryder Cups hjemmeside

PGA Tourens hjemmeside
01.10 Ryder Cup 2016:
Blir det jevnt i formiddagens foursome-matcher?
Europa kom sterkt tilbake i bestball fredag ettermiddag. 

Golfsiden tipper at det blir 2-2 i foursome lørdag morgen.

Her kan det bli jevnt med delte matcher, men Golfsiden slår til igjen med tips. I går tippet Golfsiden 2-2 og 3-1 med USA nevnt først. Totalen var riktig. Det så lenge ut til at 2-2 skulle gå inn, men så sviktet Europa. De kom sterkt tilbake på ettermiddagen og vant 3-1 i fire ujevne matcher.

I dagens foursome-matcher tipper Golfsiden altså 2-2 med seier til USA i match nr 2 og 4 og således Europa-seier i 1 og 3.

Match 1
R. Fowler P. Mickelson mot R. McIlroy T. Pieters
Phil Mickelson er en villmann fra tee-stedet, men glimter til en gang i blant og har et nærspill som knapt noen andre. Fowler imponerte i går, men Rory er sterk. Det viste han i går ettermiddag. Pieters er meget god.
EUROPA

Match 2
B. Snedeker B. Koepka mot H. Stenson M. Fitzpatrick
Dette er en helt åpen match. Et par putter som går i for det ene laget eller omvendt vil snu matchen dramatisk. Likevel: USA tippes som vinner - kanskje all square?
USA

Match 3
J. Walker Z. Johnson mot J. Rose C. Wood
Dette ser også meget jevnt ut. Jimmy Walker virker solid og Koepka imponerte fredag. Kanskje all square. Likevel tips: Europa vinner selv om Justin Rose ikke ser ut til å være i toppform, men han vil revansjere seg fra i går. Chris Wood er et høyst usikkert kort, men en real fighter.
EUROPA

Match 4
P. Reed J. Spieth mot S. Garcia R. Cabrera Bello
Patrick Reed virker bunnsolid. Jordan Spieth vet vi er solid. Sergio Garcia har noen eventyrlige slag, men er litt ujevn. Cabrera Bello er temmelig solid. Alt kan skje, men USA tar dette - kanskje
USA

LIVE SCORING


Her
er en link til glimrende LIVE oppdatering i tekst - fra BBC. KLIKK HER

Ryder Cups hjemmeside

PGA Tourens hjemmeside
01.10 Ryder Cup 2016:
Europa kom sterkt tilbake etter 0-4 i første økt
USA møtte nesten ingen motstand i første økt, men så snudde det.

USA feide Europa av banen med 4-0 fredag morgen. Men så våknet europeerne og slo sterkt tilbake. De vant bestball-matchene 3-1 i de fire matchene som ingen egentlig var jevne.

LIVE SCORING


30.09 Ryder Cup 2016:
USA suverene i foursome på Hazeltine National GC
USA møtte nesten ingen motstand i første økt. 

I de to matchene som Golfsiden tippet amerikansk seier, vant USA helt suverent. Se lenger ned på siden.

Sergio Garcia fikk ikke særlig støtte av Martin Kaymer. Når han selv hadde noen svake slag, kunne de ikke stå i mot Jimmy Walker, som er i god form og meget stødig, og Zach Johnson som også viste solid spill.

Rory McIlroy var ikke god i foursome. Når så Andy Sullivan ikke hadde noe særlig å bidra med, holdt det ikke selv om Phil Mickelson var over hele anlegget med sine utslag omtrent som en hvilken som helst 18-handicapper. Europa hadde likevel tatt denne matchen hvis ikke Rickie Fowler hadde reddet dagen for Phil Mickelson med sine mange svake slag.

4-0 til USA lover ikke godt for fortsettelsen når det gjelder spenning og med tanke på Europas muligheter. Golfsiden tror det blir 3-1 i ettermiddagens eller kveldens (norsk tid) bestball matcher.  

Dette kan bli stygge tall. Men som Golfsiden har uttalt utallige ganger opp gjennom de 17 årene vi har holdt på: Det snur seg fort i golf. I hvert fall for godt trente utøvere!

LIVE SCORINGHer er bestball-tipsene (fourball på engelsk) fredag ettermiddag:

1) Jordan Spieth of Patrick Reed skal møte Henrik Stenson og Justin Rose igjen. Denne gangen i bestball.

Dette vinner USA

 
2)
J.B. Holmes og Ryan Moore vil få en jevn match mot Sergio Garcia og Rafa Cabrero Bello. Garcia har vært litt mer usikker enn Ryan Moore i det siste.

USA tar denne matchen.


3)
Brandt Snedeker og Brooks Koepka skal ta seg av Martin Kaymer og Danny Willett. Dette er en helt åpen match - som om ikke alle de andre også er det  i hvert fall til en viss grad. Her går tipset til Europa under sterk tvil. Snedeker er en luring og Koepka er en skikkelig figter. Likevel: tips er tips og match er match:

Europa.


4)
Dustin Johnson - den langt- og rettslående med en giftig putter sammen med Matt Kuchar som "støttekontakt" er nærmest uslåelig. Men alt kan skje i match. Likevel: Her blir det for tøft for Rory McIlroy og Thomas Pieters. Rory må spille bedre enn han gjorde på formiddagen om Europa skal kunne ta dette. Men er det en mann som kan komme opp med noe eksepsjonelt, er det nettopp Rory McIlroy. Ingen sikker seier, men tipset går til:

USA
30.09 Ryder Cup 2016:
Fredag starter det på Hazeltine National GC
USA mot Europa i Ryder Cup er en stor opplevelse. USA er favoritt sett med Golfsidens øyne.

Det kan bli meget jevnt, men USA har spillere i form og har fordel av hjemmebane.


Golfsidens tips for foursome matchene fredag formiddag:

1)
Henrik Stenson og Justin Rose starter ballet mot Jordan Spieth og Patrick Reed. En durabelig match som kan bli meget jevn. Hvis Jordan Spieth er i putte-humør, har USA gode muligheter. Men europeerne har vist mye bra i det siste. 
USA vinner

2)
Phil Mickelson og Rickie Fowler taper sin match mot Rory McIlroy og Andy Sullivan. Hvis ikke Phil Mickelsons nærspill blir fenomenalt bra. McIlroy er i kjempeform og Andy Sullivan er en figther av rang.
Europa vinner

3)
Jimmy Walker og Zach Johnson mot Sergio Garcia og Martin Kaymer  blir trolig meget jevn match. Martin Kaymer sikret det siste halve poenget mot Tiger Woods i 2014 og har gode minner fra Ryder Cup. Vanskelig å tippe. All square? Golfsiden tipper at Sergio Garcia blir tungen på vekstskålen
Europa vinner

4)
Dustin Johnson og Matt Kuchar slår høyst sannsynlig Lee Westwood og Thomas Pieters. Det kan bli stygge tall. Westwood ser ut til å være over the hill, og Pieters er debutant med det nervepresset det medfører som kan ødelegge en del, spesielt på bortebane.
USA vinner

2-2 etter foursome'ene er Golfsidens tips.
 
LIVE SCORING

Alt du trenger å vite finner du på disse lenkene:

Ryder Cups hjemmeside

PGA Tourens hjemmeside

Ryder Cup på TV:
Viasat Golf viser fra 14.30 - 01.00 fredag og til 01.30 lørdag.
Søndag viser Viasat Ryder Cup fra 18.00 - 00.30.
28.09 PGA Tour:
30. - 2. oktober:
Ryder Cup
Hazeltine National GC

USA mot Europa i Ryder Cup.

Europa har vunnet mange ganger de siste årene.

I år tror Golfsiden at USA vinner Ryder Cup. De har et lag som er mer rutinert og har dessuten fordelen av hjemmebane.

Men Europa kan komme opp med en ny overraskelse. Alle er såpass gode at alle kan slå alle på en enkelt runde i match play hvor mange tilfeldigheter kan være med på å avgjøre jevne matcher.

Viasat Golf
viser fra 14.30 - 01.00 fredag og til 01.30 lørdag.
Søndag viser Viasat Ryder Cup fra 18.00 - 00.30.

Ryder Cups hjemmeside

PGA Tourens hjemmesideHer finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon