Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser




Sherwood CC klubbhuset, California

20.10 PGA Tour uke 43:
Spennende bane
Denne ukens turnering spilles på Sherwood Country Club, California.

Her er rapport fra Svein Drange Olsnes om banen:

ZOZO Championship spilles 22. - 25. oktober på Sherwood Country Club i Thousand Lakes som ligger sør for byen Thousand Oaks i California.

Golfklubben er privat, eid av de 375 medlemmene og er en del av et område med 12 tennisbaner, spa, volleyballbaner og mange andre treningsfasiliteter.

Nye medlemmer blir invitert av klubbens styre etter anbefaling fra eksisterende medlemmer.

Kjente navn som er eller har vært medlemmer i Sherwood Country Club er blant andre: Sean Connery, Mel Gibson, Caitlyn Jenner, Wayne Gretzky, Jack Nicholson, O.J. Simpson og Justin Timberlake.

Lake Sherwood er den største kunstige innsjøen i California og het egentlig Potrero Lake. Navnet ble forandret etter at filmen «Robin Hood» med Douglas Fairbanks i hovedrollen ble spilt inn der i 1923. Områdene rundt innsjøen ble siden da hetende Sherwood Forest og Maid Marian Park.

Golfbanen som åpnet i 1989, er designet av Nicklaus Design og er en «Nicklaus Signature Course» som betyr at Jack Nicklaus har vært personlig involvert. Han har sagt om dette området: «Dette er et av de mest fantastiske områdene hvor jeg har fått anledning til å designe en golfbane. Det er sjeldent å se et område som er så skjermet fra omverdenen og har så vakker natur. Og der er ingen golfbane i verden som har så flotte trær som Sherwood».

Der var en omfattende renovering og oppgradering i 2009; blant annet alle bunkrene.
For de gressinteresserte: Fairways: Bentgrass (Krypvein), Greener: Bentgrass og Poa Annua (Tunrapp) og Rough: Ryegrass.

For proffene er banen 7073 yards og Par er 72. Der er ingen Cut etter 36 hull. Banerekorden er 61 som ble satt av Dustin Johnson i 2014.

Her er beskrivelse og spillestrategi-anbefalinger på noen av hullene:
#1- Par 4, 386 yards
Åpningshullet er et rett frem Par 4-Hull med en bunker på venstre side av fairway. Hullet spilles som regel med driver fra tee og innspill med et kort jern mot greenen som har bunkre på hver side. Den vanskeligste flaggplasseringen er bakerst på høyre side.

#4- Par 5, 572 yards
Et interessant Par 5-Hull der fairwayen er delt av en dal som gjør at man må tenke hvor man skal plassere andreslaget hvis utslaget er for tett mot eiketrærne langs fairwayen. Mange vil slå til greenen på andreslaget, men greenen er liten med flere strategisk plasserte bunkre.

#6- Par 3, 186 yards
Et par 3-Hull over vann med en fantastisk utsikt fra Tee. Banens «signatur-hull». Dybden på greenen er bare 21 skritt, så det er avgjørende å velge riktig kølle.

#10- Par 4, 343 yards
Et kort dogleg venstre Par 4-Hull der mange vil prøve å drive greenen, men da må man slå over flere eiketrær samtidig som en stor eik og en bunker vokter greenens venstre forkant. De som spiller safe, slår 200 yards til fairwayens høyre side.

#11- Par 5, 536 yards
Et dogleg høyre Par 5-Hull med «island green». Greenen kan nås på to slag hvis man treffer fairwayen til venstre for to fairwaybunkre på høyre side. Greenen er ondulert, noe som gjør at god putting er avgjørende for scoren.

#16- Par 4, 452 yards
Et spesielt Par 4-Hull der fairwayen er delt på langs, noe som gjør at de lengstslående må velge om de vil gå til høyre eller venstre. Spesielt at der er et lite parti med synlig fjell midt i fairway. Og navnet på hullet er selvfølgelig The Rock Hole.

#18- Par 4, 446yards
Jack Nicklaus sa at dette hullet er det flotteste avslutningshullet han har laget. Man må spille ned langs fairwayens venstre side for å få fairwayens sidehelning til å frakte ballen til midten av fairway. Foran greenen er det vann, og man må være svært nøyaktig ved innspillet.



Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon