Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

14.04 St. Andrews Bay:
Det moderne St. Andrews
Bare et par kilometer fra klubbhuset på The Old Course finner du to baner med et flott og fasjonabelt hotell.

Det er investert rundt 700 millioner kroner i to golfbaner og et hotellkompleks som er meget imponerende. Hver av banene kostet 60-70 millioner kroner å bygge, selv om det var potetjorder i utgangspunktet og ikke fjellknauser slik det ofte er i Norge. Det var dreneringen som kostet mye. Den viktige dreneringen som man ikke ser når man spiller så ut til å fungere bra på vårt besøk på anlegget.

Hotellet er av høy standard og er amerikansk inspirert. Kanskje ikke så rart når amerikanske interesser står bak.

St. Andrews Bay Resort & Spa ligger mellom St. Andrews og den berømte Kingsbarns-banen som brukes under dunhill links championships i oktober. Stedet fremstår som det moderne St. Andrews med St. Andrews golf i moderne omgivelser med de samme "gamle" klimatiske utfordringene, men med hypermoderne banedesign, klubb- og bofasiliteter.

Hotellet ligger på baneområdet, og du ser St. Andrews’ sentrum et par kilometer unna fra klubbhuset.


Det 9. hullet på Sam Torrance banen

De to banene har Ryder Cup kaptein Sam Torrance og den tidligere storspilleren fra Australia Bruce Devlin som banearkitekter. Banene er av meget god kvalitet. Når de i fremtiden skal ha større turneringer på dette anlegget, kommer de til å slå sammen de to banene og lage en virkelig flott championship-bane ut av det hele. Dette gjøres som mange vet på svært mange 36-hulls anlegg verden over – blant annet på Barsebäck i Sverige under Scandinavian Masters.

Banene er lettgåtte. Vi brukte 3,5 timer i behagelig tempo på Devlin-banen og 3.15 på Torrance banen. Da tok vi oss god tid til å ta bilder, se oss omkring og få interessante opplysninger av vertskapet under veis.

Det 18. hullet på Devlin-banen er et spennende par 3 hull med OB til høyre. Kan være meget tøft hull i den vinden som ofte blåser i disse traktene. St. Andrews sentrum midt i bildet i bakgrunnen.

Selv i slutten av mars var det imponerende hvor bra banene var på dette flotte anlegget.
Banene byr på interessante utfordringer. Den kan strekkes godt ut fra back-tee slik at det blir en tøff utfordring til

Før 1. april kunne man i år bestille en startid med fire spillere for 100 pund – slett ingen upris for disse flotte banene. I høysesongen koster det 80 pund i greenfee. Både The Old Course på St. Andrews og Kingsbarns ligger på godt over 100 pund i greenfee.

Selve hotellet er en opplevelse for seg selv. Flotte rom, fine spisemuligheter, hyggelige barer og et service-orientert personale gjør dette til en fin opplevelse. Selve spa-virksomheten sjekket vi ikke i detalj, men i et så nytt anlegg må det være i ypperste klasse. Man kan jo bare gå inn på hjemmesiden og sjekke selv: http://www.standrewsbay.com


Dette badet virker forlokkende etter en runde eller to på golfbanen

Billig og direkte fly

Det er enkelt å komme til St. Andrews. Flyselskapet Duo flyr direkte fra Oslo til Edinbourgh seks dager i uken – ikke lørdag. Prisen er fra kr 1.370 inkludert skatter og avgifter enten du bare skal til Edinbourgh eller om du skal være med videre til ”endestasjonen” Birmingham. En slik pris krever nok at du er tidlig ute med bestillingen. Her får du business class servering med varm mat og skinnseter i et fly som tar 68 passasjerer. Det føles nesten som om du reiser med ditt eget private jetfly slik som andre gode golfspillere også gjør!!(?) Golfbagen får du med deg for 10 pund hver vei hvilket det ikke er noe å si på. På hjemmesiden dou.com kan du finne hotell og leiebil muligheter.


Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no