Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

 
Symetra Tour: (hjemmeside) (terminliste )

LIVE SCORE


 FRA 2014

UKE 38

21.09 Symetra Tour:
Marita helt fantastisk - vant Symetra Tour Championship i Florida
Marita Engzelius spilte nesten over evne i tour-finalen denne uken!

Det er nesten ikke til å tro. Hun lå utenfor cut-grensen etter den første runden og spilte fantastisk golf de neste tre dagene. Dette er stort for norsk golfsport og en inspirasjon for svært mange yngre spillere.

Hun fikk eagle på det første omspillhullet etter at Demi Runas hadde en tap in birdie. De spilte det 18 hullet i omspillet - par 5.

Golfsidens redaktør hadde gleden av å spille med Marita like før hun reiste tilbake til USA for å spille de tre siste turneringene. Marita hadde et imponerende langspill og var slett ikke dårlig på kortspillet. I det hele tatt; det så meget bra ut det hun viste i sin egen turnering på Bogstad i august.

Golfsiden har fulgt med Marita Engzelius helt siden hun startet med golf og trente innendørs på Bærum Golfsenter i samme lokaler som Golfsiden holdt til den gangen. Hun trente innendørs omtrent hver eneste dag i vintersesongen. Hun var også den spilleren som gjorde at reglene i NGF ble endret slik at hun kunne få spille på Oslo GK i stedet for å reise to timer til Asker hver vei for å trene. Hadde ikke den regelen blitt endret, hadde neppe Marita fortsatt med golf.  

Nå har hun vært gjennom studier i USA, hun har vært tålmodig og tatt skritt for skritt. Seieren i avslutningsturneringen på Symetra Touren var overraskende. Hun var nr 54 på rankingen før turneringen.

Hardt arbeid har gitt resultater. Nå blir det forhåpentligvis lettere å skaffe finansiering til videre satsing. Marita Engzelius er sta, treningsvillig, målbevisst og har en stå-på-vilje av de sjeldne. Det er ting som må til for å lykkes i dette tøffe yrket.

Gratulerer Marita! Dette har du fortjent!

PS: Det hjalp litt å subbe inn 22,500 dollar i en slunken reisekasse etter en lang sesong.

Her er vinnerintervjuet: KLIKK HER

LIVE SCORE
21.09 Symetra Tour:
Marita ledet alene etter 6 spilte hull søndag ettermiddag i Symetra Tour Championship i Florida
Marita Engzelius var to under par etter seks hull (kl 18.00). Da hadde ledende Maude-Aimee Leblanc, CAN, fått fire bogeyer og to parer på de første seks. To spillere lå et slag bak Marita etter at en tredel av runden var spilt. 

Her følger du med!!!

LIVE SCORE


18.09 Symetra Tour:
Treg start for Marita i Florida
Marita Engzelius spiller tour-finalen denne uken.

Åpningen var ikke den beste. Etter 13 hull var hun tre over par etter tre bogeyer og ganske langt nede på listen. Hun fikk en birdie mot slutten og endte på 74 slag. Med en god runde fredag er hun med i helgen.
 
LIVE SCORE18.09 Symetra Tour:
Sep 18-21
Symetra Tour Championship Presented by Embry-Riddle Aeronautical University, Daytona Beach, Florida
Pott: $150,000
Marita Engzelius er med i tourens finalerunde denne uken.

Det er siste mulighet til å gjøre et hopp på rankinglisten. Med en topp 5 plassering vil hun avansere rundt 20 plasser på rankingen fra sin 54. plass.

LIVE SCOREUKE 37

15.09 Symetra Tour:
Spilte seg kraftig opp etter svak start i Garden City Charity Classic i Kansas
Marita Engzelius lå tynt an etter den første runden med 747 slag.

På den andre runden gikk det litt bedre. En birdie på det siste hullet sørget for at hun klarte cutten på siste slaget etter 74 på den runden.

Søndag gikk det mye bedre. Marita gikk på 69 slag (-3) og avanserte fra 61. til 27. plass. Nå gjenstår siste turnering denne uken. Det er 18. - 21. september; Symetra Tour Championship Presented by Embry-Riddle Aeronautical University på Daytona Beach, Florida. Det er $150.000 i potten.

LIVE SCORE
08.09 Symetra Tour:
Garden City Charity Classic
Garden City, Kansas
Purse: $100,000
Marita Engzelius er med.

Dette er den nest siste turneringen i sesongen. Marita snuser nå på en topplassering, men selvsagt må hun ha full klaff. Hun har arbeidet så mye med sitt spill at hun opplagt har et godt grunnlag for å kjempe i toppen

LIVE SCORE


UKE 36

08.09 Symetra Tour:
En ny bra plassering for Marita Engzelius
Marita gjennomførte med stil.

Hun hadde rundene 69 71 72 og endte på 17. plass. Det var 7 slag bak vinneren Olivia Jordan-Higgins.

Se for øvrig intervju med Marita: LES MER


Dette skrev Marita etter runden:

I was in a good position before today's round. My plan was to hunt the leaders down and with two early birdies, things looked promising. Unfortunately, a double bogey on hole 7 slowed my momentum down I didn't miss one fairway, but on the back nine my iron play and putter could have been better. Top 20 this week and -4 total. A new chance next week to go low!"

LIVE SCORE01.09 Symetra Tour:
Prairie Band Casino & Resort Charity Classic presented by Toyota, Mayetta, Kansas
Marita Engzelius er med.

Hun har vært i Norge en stund, men er nå tilbake i USA for å kjempe om bedre ranking.

LIVE SCORE

 UKE 33

17.08 Symetra Tour:
Marita med solid spill også i avslutningen
Marita Engzelius har gjort en god turnering.

Hun viser framgang fra i vår. Denne gangen hadde hun 70 72 70. Det ble en 15. plass. Hun var 6 slag bak andreplassen. Marissa Steen var suveren i toppen. Dette var blant de beste turneringene hennes, og hun rykker stadig oppover på listen.  

LIVE SCORE


17.08
Marita med solid spill
Marita Engzelius spiller jevnt.

Hun åpnet med 70 slag (-2) fredag og var 1 under par etter 14 hull lørdag ettermiddag. Da var hun 18. plass. Hun kom innpå 72 slag og lå da på en 24. plass like før alle var kommet inn.

LIVE SCORE

Aug 15-17
Eagle Classic Presented by Bag Boy
Richmond, Virginia
Pott: $100,000
Marita Engzelius er med. Hun arbeider hardt videre og gjør framgang sakte, men sikkert. Hun er kommet topp på et bedre nivå. Fortsatt er det en del forbedringsmuligheter. Hun er sta, treningsvillig og dedikert. Egenskaper som trengs for å bli en god golfspiller.

LIVE SCOREUKE 32

Marita Engzelius har hatt litt liten lengde på drivene sine. Her kliner hun til med en god drive på 270 yards på lørdagens runde. Foto: Privat

10.08 Symetra Tour:
Marita Engzelius med to 72-runder, men tyngre søndag
Marita Engzelius arbeider videre. Nå går turen til Richmond, Virginia.

Det ble en tung start. Hun var tre over etter åtte hull. Men derfra og hjem gikk hun to under par. Dermed ble det 73 og 39. plass.

Jackie Stoelting spilte seg opp fra 15. plass til play off. Sadena Parks gikk 5 under på de siste 9 hullene og avsluttet med to birdie for å komme likt med Jackie Stoelting. Sadena Parks vant i play off på det andre ekstrahullet. 

LIVE SCORE


09.08 Symetra Tour:
Marita Engzelius med to 72-runder
Marita Engzelius henger med etter lørdagens runde.

De to første rundene hadde omtrent like statistikker. Hun var nr 25 før alle hadde spilt ferdig.

 LIVE SCORE
09.08 Symetra Tour:
Engzelius åpnet med par
Marita Engzelius er fire slag bak lederen Lacey Agnew etter den første runden.

Marita hadde 72 slag på runden. Det kunne gått både bedre og verre. På det 17. hullet (banens 8. hull) hadde hun en 7'er spoon inn mot greenen fra 180 meter som spratt over en bunker og inn i tjukk røff. Ballen ble funnet like før det var gått fem minutter. En dropp på en vei og en god redning for dobbeltbogey ble resultatet på dette hullet. Hun svarte med en birdie på det siste hullet. Ganske solid spill og 32 putter på runden.

LIVE SCORE (var ute av drift lørdag formiddag)0.4.08 Symetra Tour:
Aug 8-10
New England Charity Classic
Goffstown, New Hampshire
Purse: $100,000
Marita Engzelius er med.

LIVE SCORE
UKE 31

03.08 Symetra Tour:
Flott avslutning av Marita Engzelius - det lover godt
Marita Engzelius og Caroline Westrup fikk en fin start på denne ukens turnering i New York. Fortsettelsen var ikke like bra. Avslutningen derimot!

Med 66 (-5), bogeyfritt, 28 putter og 15 greentreff endte Marita Engzelius på 13. plass i turneringen.

Caroline Westrup hadde 71 og ble nr 30.

LIVE SCORE


03.08 Symetra Tour:
Med bogey på hvert tredje hull ble det ras på resultatlisten for Marita - Carolin bare hakket bedre
Marita Engzelius og Caroline Westrup fikk en fin start på denne ukens turnering i New York. Fortsettelsen var ikke like bra.

Det ble +4 på Marita Engzelius og +2 på Caroline Westrup. Plasseringene før siste runde ble da henholdsvis 42 og 28. Det gir 8 og 6 slag opp til teten.

Rachel Johanna, som bare har en bogey på 36 hull, hadde 288 yards på Driving distance mot Maritas 232 yards. Bare en av de 10 beste etter 36 hull hadde under 250 yards på statistikken (242 yards)

LIVE SCORE


02.08 Symetra Tour:
Flott start av Marita og Caroline
Marita Engzelius og Caroline Westrup fikk en fin start på denne ukens turnering i New York.

Marita hadde 68 (-3) og var fornøyd med sin runde. Hun arbeider hardt med sitt spill og ser ut til å ha stadig framgang. Statistikken viste 236 yards på drivingen. Det er en del kortere enn nesten alle de andre topp t0-spillerne. Hun må legge på en del meter til for å få de riktig gode skårene. 29 putter var slett ikke verst. Noen av dem som ligger rundt henne på listen har færre putter. Med enda bedre (lengre) drive'er og litt bedre putter ser det lovende ut for Marita.

Caroline Westrup hadde 69 slag og brukte en putt mer enn Marita Engzeluis. Ellers viste statistikken omtrent det samme bortsett fra at Caroline lå 20 yards foran på drive'ene/draivene.

Nå skal det legges til at målingen av draiver på tourene kan variere mye og gir sjelden det fullstendig riktige bildet.

Men en fin start var det for begge de tonevnte som representerer Oslo og Bærum. 

LIVE SCORE

28.07 Symetra Tour:
Aug 1-3
Credit Union Classic Presented by Wegmans
Syracuse, New York
Purse: $100,000
Marita Engzelius og Caroline Westrup er med. 

Turneringens hjemmesideUKE 30

27.07 Symetra Tour:
Både Marita og Caroline klarte cutten
Det ble runder på 73 og 70 lørdag og 73 og 70 søndag. Dermed ble de nr 32 og 52 henholdsvis med Westrup øverst. .

Marita Engzelius klarte cutten på siste slaget.

Caroline Westrup var nr 33 og 10 slag bak ledende Min Lee, Taiwan som hadde 65 65 etter to runder.


LIVE SCORE


26.07 Symetra Tour:
70 slag for både Marita og Caroline
Det er et stykke opp til toppen, men det er gode muligheter til å klare cutten.

Par er 71 på denne banen. Min Lee fra Taiwan leder på 65 slag. Hun startet med tre birdier. Marita Engzelius hadde tre birdier. Det hadde Caroline Westrup også. For øvrig var deres statistikk temmelig lik på den første runden med 31 putter og 14 green-treff.

LIVE SCORE


22.07 Symetra Tour:
25. 27. juli
SEFCU Championship at Capital Hills
Albany, New York
Purse: $100,000
Fra tidligere turneringer hvor Marita Engzelius og Caroline Westrup er med.UKE 26

30.06 Symetra Tour:
Westrup bra Engzelius MC på tøff bane
Det ble høye skårer på en vanskelig bane i Michigan.

Marita Engzelius klarte ikke cutten. Med +10 misset hun cutten med to slag.

Bedre gikk det for Caroline Westrup, Bærum GK,  som har hatt litt erfaring på LPGA Touren. Det ser ut til å ha hjulpet. Denne gangen endte hun på en fin 16. plass etter en god 71 runde søndag. 

LIVE SCORE


23.06 Symetra Tour:
Jun 27-29
Island Resort Championship
Harris, Michigan
Pott: $125,000
Her spiller Marita Engzelius Caroline Westrup. 
UKE 25

22.06 Symetra Tour:
Svak avslutning av Marita Engzelius
Marita Engzelius var nr 9 etter den første runden og nr 15 etter den andre. Den tredje var ikke like bra.

Hun var høyt oppe innledningsvis i turneringen, men en svak avslutning med tre over par på de fem siste hullene førte til en 45. plass, 30 plasser ned siste dag.

Caroline Westrup avsluttet med en 66-runde og ble nr 8. Meget fin framgang for jenta som representerer Bærum GK, men har svensk flagg bak navnet sitt.

LIVE SCORE


21.06 Symetra Tour:
Bra spill av Marita Engzelius
Marita Engzelius var nr 9 etter den første runden.

Da hadde hun 70 slag (-1)

På den andre runden var Marita på 12. plass etter 13 hull og minus 3 totalt. Hun avsluttet med fem parer på rad og 71 på runden. Nr 13 før siste runde.

Hun forteller at hun har fått trent godt den siste uken og er frisk. Det lover godt.

Caroline Westrup åpnet svakt med 76. Men den andre runden var atskillig bedre; 68 slag og opp fra 122.plass til 38. plass sent i den andre runden i Indiana. Til slutt ble det 31 plass før siste runde.

LIVE SCORE
16.06 Symetra Tour:
Jun 20-22
Four Winds Invitational
South Bend, Indiana
Pott: $150,000
Her spiller Marita Engzelius og Caroline Westrup.


Turneringens hjemmeside UKE 24

14.06 Symetra Tour:
Marita med svak avslutning søndag
Likevel en fin framgang.

Det ble 75 slag søndag med tre bogeyer. Dermed falt hun ned til 21. plass fra 5. plass. Hun traff færrest greener på den siste runden - 11 i tallet og hadde 32 putter.

Turneringen viste framgang fordi hun fikk vist at hun kan være med høyt oppe på resultatlisten. Nå gjelder det å bite seg fast på dette og høyere nivåer.

Hun spilte seg opp fra 56. til 52. plass etter denne turneringen.

En topp 10 plassering er snart innen rekkevidde.     

LIVE SCORE14.06 Symetra Tour:
Marita med super runde lørdag
Gledelig norsk innsats!

Marita hadde 69 lørdag og er nr 5 før siste runde. Meget bra!

Puttingen er blitt bedre. Da blir også skårene lavere. Enkel logikk! :-)

LIVE SCORE14.06 Symetra Tour:
Marita startet med en birdie
Nå gjelder det å samle rankingpoeng.

Marita Engzelius trenger noen gode resultater for å avansere på rankingen slik at hun kan nå sitt mål om å komme på LPGA Touren.

Den første runden gikk unna på par=72 for Marita. Fire bogeyer og fire birdier ble fasiten fredag.


LIVE SCORE
10.06 Symetra Tour:
Jun 13-15
Decatur-Forsyth Classic Presented by Tate & Lyle and Decatur Park District
Decatur, Illinois
Pott: $100,000
Her spiller Marita Engzelius. UKE 23

08.06 Symetra Tour:
Midt på treet av Marita Engzelius også andre dag i Michigan
Hun hadde 74 74. Dermed misset hun cutten med et slag.

Ekstra surt blir det med en dobbeltbogey på det 18. hullet. Det blir litt for mange putter 35+32.

Men det er bare å stå på. Marita er ganske sta og viljesterk, men også tålmodig i sitt golfspill. Gode egenskaper for dem som ønsker seg oppover på rankingen i golf. 

Live score
07.06 Symetra Tour:
Midt på treet av Marita Engzelius også andre dag i Michigan
Hun hadde 74 74 og kan klare cutten selv om hun lå under streken da hun kom inn lørdag.

Hun lå på delt 87. plass kl 21.15 lørdag kveld norsk tid. Golfsiden drister seg likevel til å tippe at hun går videre til siste runde søndag.
Golfsiden tipper at flere spiller over par slik at grensen heves. Da er Marita inne i det gode selskapet.

Følg med utover lørdagskvelden! (kl 21.16)

Oppdatert 00.50 søndag morgen: Dessverre misset Marita cutten, Golfsidens tips gikk ikke inn. 

Live score

07.06 Symetra Tour:
Midt på treet av Marita Engzelius første dag i Michigan
Hun må heve seg for å klare cutten.

Den første runden var på 74 (+2). Det er et slag bak den stipulerte cut-grensen.

Statistikken ute på banen var bra, men 35 putter er ikke bra nok.

Live score


03.06 Symetra Tour:
Jun 6-8
FireKeepers Casino Hotel Championship
Battle Creek, Michigan
Pott: $100,000
Her spiller Marita Engzelius. Etter en ukes pause er det på'an igjen. Marita har hatt fin framgang. Måtte den fortsette.

Turneringens hjemmesideUKE 21

25.05 Symetra Tour:
Svak sisterunde for Marita Engzelius
Marita Engzelius viste gode takter lenge, men avslutningen sto ikke i stil.

Hun avsluttet med en 77 runde som inneholdt en del problemer. Det ble en av de svakeste avslutningsrundene i feltet og plasseringen ble nr 67 blant de 75 som fikk spille alle tre rundene. 

LIVE SCORE

24.05 Symetra Tour:
Meget oppløftende for Marita Engzelius
Marita Engzelius viser gode takter og fin framgang i spillet.

Puttingen kan fortsatt bli bedre. Etter to runder har hun hatt framgang på statistikken. Hun lå på 32. plass før siste runde lørdag.

Men statistikken hennes er oppløftende. På den første runden brukte hun riktig nok hele 35 putter, men det var etter at hun hadde truffet 16 greener og således 73 slag. Drivene kan også bli lengre, men hun treffer fariway 11 av 14 ganger begge dagene. 31 putter fredag etter 13 greentreff ga som man forstår en runde på par=72 når vi forteller at hun ikke var i noen problemer som ga ekstra slag. To av tre sand saves er framgang fra tidligere.

J, dette er lovende og små skritt i riktig retning. Hyggelig! Hun er fire slag fra en topp 10 plassering. En god runde lørdag gir håp om en topp 20 plassering.

LIVE SCORE


21.05 Symetra Tour:
May 22-24: Symetra Classic
Charlotte, North Carolina
Pott: $100,000
Her spiller Marita Engzelius. Hun har spilt bedre og bedre. Puttingen hennes fungerte bra på den siste runden sist helg. Vi kan ha god grunn til å håpe på et enda bedre resultat denne helgen.

Marita har tidlig start første dag - torsdag.

LIVE SCORE

UKE 20

18.05 Symetra Tour:
Klarte cutten akkurat og tok vare på sjansen
Marita Engzelius måtte vente lenge før det ble klart at hun fikk spille om pengene.

Sisterunden var oppløftende. 

Hun var tre under par etter 12 hull. Da hadde hun spilt seg opp til en 27. plass fra den delte 64. plassen. Så kom det en bogey, men hun lå fortsatt på 37. plass da hun hadde tre hull igjen å spille søndag ettermiddag. Hun kom inn på 70 slag og endte på en god 29. plass.

Hun sa selv etterpå at puttingen fungerte bra. Se dette intervjuet

LIVE SCORE
 


12.05 Symetra Tour:
16. - 18. mai: Friends of Mission Charity Classic,
Asheville, North Carolina
Her spiller Marita Engzelius. Forrige turnering var slett ikke verst. Det er rom for forbedringer. Hun arbeider hardt med spillet. Kanskje det gir enda bedre resultater nå.

LIVE SCORE
 UKE 19

10.05 Symetra Tour:
Avanserte på tredje runde
Marita Engzelius hadde fire birdier, men...

hun hadde også fem bogeyer. 73.runden ført ehenne opp fra 60. til 41. plass før runden var ferdigspilt lørdag kveld.

LIVE SCORE
 

09.05 Symetra Tour:
På grensen til cutten for Marita Engzelius i tourens største turnering
Marita Engzelius og Caroline Westrup er med.

Golfsiden har fulgt litt med på come back'et til Louise Friberg. Hun har en seier på LPGA Touren etter en forrykende avslutning i den turneringen hun vant. Så gikk hun lei, men bestemte seg i fjor for å satse igjen. Hun startet turneringen med 69 slag og er med det et slag bak de to på 68 slag i teten.

Marita var god ut fra tee-stedene. Det ble imidlertid 6 bogeyer etter litt upresise innspill mot greenene. Tre birdier resulterte i en 75 runde. Akkurat innenfor den antatte cutten. Med 11/14 trufne fairwayer 32 putter og 10 greentreff har Marita en del å gå på.

Caroline Westrup ser ikke ut til å være i form. Hun spilte svakt da hun fikk prøve seg på LPGA Touren. På den første runden i denne turneringen hadde hun 80 slag. Hun traff 12 greener! Men hadde 37 putter. Det er for svakt.

LIVE SCORE
 
Før turneringen torsdag:

Da er det klart for årets største og dermed viktigste Symetra Tour turnering.
Med 200.000 dollar i potten er dette både årets største, og også historisk sett, den største turneringen på Symetra Tour noen gang.

Det er en av årets to fire-dagers turneringer, og startfeltet er sannsynligvis årets tøffeste.

Med frihelg på LPGA, stiller totalt 22 spillere med LPGA status, hvorav 11 spillere fra forrige ukes LPGA turnering, inkludert Kim Kaufman som sist helg slo Tutta med en 4.plass i Texas. Stiller gjør også hjemmefavoritt Reilley Rankin med 14 topp-10 plasseringer fra LPGA.

Marita Engzelius, Oslo, og Caroline Westrup, Bærum, men representerer Sverige, er de norske innslagene.
 
Marita er i stigende form etter årsbeste sist helg, og Caroline er full av gnist etter sist helgs kirsebærspising med de store kanonene på LPGA.

Til tross for å ha klart 4 av 6 cut'er, så har Marita strevd med å finne formen helt i år. Statistikken er ikke bra nok til å hevde seg i toppen av dette selskapet, men statistikk er historie og i dag kan det skrives ny. Sist helgs spill var klart bedre enn tidligere fra tee og fairway. Med mer å gå på fra bunker og på green kan det bli mye moro fremover, om banespillet fortsetter slik.

Marita har blitt plassert i en super gruppe som beskrives som publikumsballen/"Pairing to watch".07.05 Symetra Tour:
Self Regional Healthcare Foundation Women’s Health Classic, 8. - 11. mai, Greenwood, South Carolina
Her spiller Marita Engzelius og Caroline Westrup.

LIVE SCORE
 UKE 18


04.05 Symetra Tour:
Fin avslutning av Marita Engzelius i Florida
Marita hadde 72 74 på de to første rundene før hun fikk sin beste runde søndag.

Det ble 71 og dermed klatret hun fra 34. til 13. plass. Hun bør nok slå litt lengre utslag og bli litt bedre i bunkeren for å klatre på listene framover. Men hun viste fin framgang denne uken.

Min Seo Kwak, Korea vant turneringen med tre slag.
 
LIVE SCORE
04.05 Symetra Tour:
Falt ned til 34. plass før siste runde i Chico's Patty Berg Memorial i Florida
Marita hadde 72 74 på de to første rundene.

Etter å ha funnet 13 av 14 fairwayer, traff hun bare 12 greener. Med 31 putter ble det 74 lørdag. Men det er ikke så langt opp til en betydelig bedre plassering.

LIVE SCORE02.05 Symetra Tour:
Fin start foir Marita Engzelius i Chico's Patty Berg Memorial i Florida
Marita fikk mye ut av runden.

Hun traff 11 greener og hadde 29 putter. Tre birdier og tre bogeyer ga en 72 runde.

Misset up and down tre ganger hvorav to fra bunkeren. Dette ble oppveid av tre birdier. Bare 12 spillere var bedre enn par=72 før runden var over like før midnatt norsk tid. Med den statistikken ble det en meget bra runde.

Lovende start for Marita. 


LIVE SCORE

 

29.04 Symetra Tour:
May 2-4
Chico's Patty Berg Memorial
Ft. Myers, Florida
Purse: $100,000
Her spiller Marita Engzelius, Benedikte Grøtvedt og Caroline Westrup normalt, men bare Marita denne uken.

LIVE SCORE

 UKE 17


27.04 Symetra Tour:
Marita Engzelius klarte cutten og ligger midt i haugen i Florida
Marita Engzelius hadde 76 74 før siste runde søndag.

På den siste runden startet hun fint og var -1 etter 5 hull. Hun fikk 75 til slutt og ble nr 41 blant de 72 som klarte cutten.

Marita er nå nr 60 på rankingen. Caroline Westrup er nr 69. Benedikte Grøtvedt er nr 116.

LIVE SCORE24.04 Symetra Tour:
April 25-27: Guardian Retirement Championship at Sara Bay,
Sarasota, Florida

Pott: $100,000
Her spiller Marita Engzelius.

LIVE SCORE
UKE 13


31.03 Symetra Tour:
Regn og uvær stoppet turneringen - avslutning mandag
Marita Engzelius misset cutten. Benedikte Grøtvedt og Caroline Westrup klarte cutten.

Louise Friberg, Sverige, var best av de nordiske spillerne etter to runder. Danske Therese Koelbaek lå akkurat innenfor grensen med et hull igjen å spille. Hun klarte seg og cut-grensen ble flyttet til +7 mot slutten av runden.

En kvadruppel bogey på det 5. hullet, par 4, ødela turneringen for Benedikte, men da cutten ble flyttet til +7, kom Benedikte med på siste slaget. Men det er langt fram til en god plassering. 69 spillere var på +6 slik at 13 spillere på +7 kom med til mandagens avslutning.  

Marita Engzelius hadde 87 77, 30 putter på hver runde og bar 9 greentreeff på hver av de to rundene. Jernslagene/hybridene blir for svake når hun treffer 23 av 26 fairwaiyer.

LIVE SCORE30.03 Symetra Tour:
Regn og uvær stoppet turneringen - avslutning mandag
Marita Engzelius, Benedikte Grøtvedt og Caroline Westrup ligger ikke så godt an.

Caroline Westrup, Bærum GK, ligger best an til å klare cutten. Den andre runden startet opp igjen søndag. Den siste runden spilles mandag. Søndag kveld lå Caroline Westrup et slag foran cut-grensen etter 9 hill. 

Marita Engzelius lå 4 slag bak etter at hun hadde spilt 11 hull og ligger meget svakt an til å få spille mandag. Det samme gjør Benedikte Grøtvedt som trolig måtte gå en under par på de siste 7 hullene for å få spille avslutningen på mandag.

LIVE SCORE


27.03 Symetra Tour:
Kan våre jenter gjøre det bra i Florida denne uken?
Marita Engzelius, Benedikte Grøtvedt og Caroline Westrup har alle vist gode takter. Nå gjelder det å holde strikken stram.

Bogeyene må bort for å hevde seg. Etter en fin start i forrige uke gikk det dårligere mot slutten av turneringen. Men det var flere lyspunkter.

Kan det bli en bedre uke nå? Da må de holde strikken stram og ikke slakke av slik at de slipper bogeyene inn på skårkortet.

Det må spilles godt på Symetra Touren om det skal være håp om å hevde seg i divisjonen over.  

Her følger du med selv: LIVE SCORE

Turneringens hjemmeside: KLIKK HER

24.03 Symetra Tour:
Mar 28-30: IOA Golf Classic, Longwood, Florida
Pott: $100,000
Her spiller Marita Engzelius, Benedikte Grøtvedt og Caroline Westrup.


 


UKE 12

23.03 Symetra Tour:
Svak norsk dag i Florida
Ingen suksess søndag. Det gikk bra i begynnelsen.

Det ble for mange bogeyer på Marita på sisterunden. Seks beyer er for mange. Tre birdier er OK. Det ble 75 på sisterunden og delt 28. plass med 10 andre spillere. Hun var nr 18 etter to runder.

Benedikte Grøtvedt fikk bare en birdie til å utligne fem bogeyer og en dobbeltbobegey: 78 slag og 62. plass - ned fra 22. plass før siste runde.

Caroline Westrup delte 39. plassen med blant andre Louise Friberg. De hadde begge +4 som resultat. Det var et slag bedre enn Marita.

LIVE SCORE
22.03 Symetra Tour:
Gikk på en smell i Florida
Det gikk bra lenge....

Marita Engzelius var på andreplass langt ut i runden lørdag. Men hun spilte de siste 5 hullene fire over par. En real sprekk. Hun endte på 74 slag og raste nedover på listen.

Benedikte Grøtvedt lå også godt an, men bogeyer på 15 og 17 gjorde at hun også falt nedover på listen. De to norske lå likt på det tidspunktet før runden var ferdig. På en 21. plass. Men så fikk Benedikte en ny bogey på det siste hullet - tre over på de fire siste!

De to norske sprakk på den andre runden. Revansjesugne i morgen? Helt sikkert!

LIVE SCORE


22.03 Symetra Tour:
Grei start i Florida
Her spiller Marita Engzelius, Benedikte Grøtvedt og Caroline Westrup.

Marita Engzelius hadde 70 slag på den første runden på en fjerdeplass etter fire birdier og to bogeyer. Solid trening har gitt resultater - ser det ut til. Fin start på turneringen! Men statistikken vise rat hun bare traff 11 av 18 greener og 8 av 14 fairwayer, uten at det trenger å si så mye. Greenkanten er ofte det samme som greentreff i realiteten.

Benedikte Grøtvedt sesongdebuterte med 71 slag (nr 13) etter lang vintertrening med styrke og teknikk i hovedrollen. Jevnt og bra med to birdier og en bogey. Lovende. Hun traff hele 15 av 18 greener. Her er det rom for bedre score med bedre putting. 

Caroline Westrup hadde en svak periode midt i runden med 5 over par på 6 hull på rad. Hun endte 4 over (76) og 78. plass. Puttingen var ikke på topp med 34 putter på dagens runde. Var alle greentreffene langt unna flagget, blir det mange putter. Automatisk. 

LIVE SCORE


20.03 Symetra Tour:
Mar 21-23
Florida's Natural Charity Classic
Lake Wales, Florida
Purse: $125,000

Her spiller Marita Engzelius, Benedikte Grøtvedt og Caroline Westrup.

Benedikte Grøtvedt sesongdebuterer. Kan våre jenter bite fra seg denne uken?

LIVE SCOREUKE 9

04.03 Symetra Tour:
Marita Engzelius med 27. plass i
Volvik Championship

Marita Engzelius  hadde jevne runder.

Caroline Westrup havnet litt lengre ned på listen denne gangen.

Med 74 73 ble det 27. plass for Marita i den væravkortede turneringen. Caroline Westrup med 77 74 ble nr 66.

Hjemmeside med all info


26.02 Symetra Tour:
Feb 28-Mar 2
Volvik Championship, City of Industry, California
Purse: $100,000

Marita Engzelius og Caroline Westrup er med denne uken

Hjemmeside med all info


UKE 8


Caroline Westrup, Bærum GK

24.02 Symetra Tour:
Caroline Westrup ble nr 21
Visit Mesa Gateway Classic at Longbow Golf Club, 21. - 23. februar var første turnering for sesongen.

Marita Engzelius misset cutten.

Cheyenne Woods endte på 14. plass etter 75 67 71.

Marita hadde et slag for mye med 71 76 til å klare cutten.

Alena Sharp, Canada vant med to slag og 15.000 dollar på kontoen.

LIVE SCORE23.02 Symetra Tour:
Marita Engzelius med elendig start på andrerunden - MC Caroline Westrup med i toppen
Det ble bare to runder for Marita Engzelius i den første turneringen på touren. Hun hadde to trippelbogeyer på de to rundene. Dermed lå hun to slag bak cutgrensen før alle var kommet inn.

Caroline Westrup hadde 73 etter den fine 68-runden fredag. Det var topp 10 før runden var ferdig natt til søndag.

LIVE SCORE
.22.02 Symetra Tour:
Marita Engzelius er med fra starten av denne uken
Marita Engzelius har lært mye av Suzann Pettersen. Nå får vi se om hun får all treningen overført til gode resultater i praksis i Arizona denne helgen. Turneringen går over tre dager og tre runder.

Caroline Westrup er også med. Hun startet bra med en flott 68-runde (-4) og et slag bak de seks som hadde 67 slag.

Marita hadde en kjedelig trippelbogey tidlig på runden som ødela mye. Men hun klarte likevel å gå på 71 slag og en 51. plass.

Cheyenne Woods, Tigers niese, er med. Hun vant nylig i Australia på LET. Hun vil gjerne spille seg inn på LPGA Touren. Med sin seier skaffet hun seg to år på LET, men ingen rettigheter på LPGA. Her misset hun i kvalet både i 2012 og 2013. Hun åpnet med 75 (+3)

Hun satser på topp 10 på pengelisten på Symetra Tour som gir kortet på LPGA Touren neste år. Hun vil også spille en del på LET, men vil prioritere Symetra Tour. Den er økt fra 15 til 20 turneringer.

Benedikte Grøtvedt skal også spille på Symetra Tour, men starter ikke sesongen riktig ennå. 

LIVE SCORE


23.05 Symetra Tour:
Caroline Westrup falt nedover på den siste runden.
Caroline Westrup lå an til å ramle litt nedover på listen på den tredje runden like før slutt.

Hun gikk to under par på de siste hullene og spilte seg opp igjen til en 39. plass med en avslutningsrunde på par 72. Tre runder på 72 var meget jevnt. Nå mangler bare det lille ekstra før dette blir irktig bra. Hun ligger på 32. plass på rankingen. som i forrige uke. Marita Engzelius falt fra 95. til 105. plass etter at hun misset cutten med ett slag denne gangen.

LIVE SCORE


22.05 Symetra Tour:
39 og 57 på de to norske første dag
Caroline Westrup og Marita Engzelius spiller denne helgen.

Det ble 72 og 73 og de ovenfor nevnte plasseringene etter første runde.

LIVE SCORE


22.05 Symetra Tour:
21. - 23. mai
Symetra Classic
Charlotte, North Carolina
Pott: $110,000
Caroline Westrup og Marita Engzelius skal i ilden igjen. 

LIVE SCORE


UKE 20

18.05 Symetra Tour:
Marita Engzelius med solid turnering
Med 17 av 18 greener in regulation ble det en fin sisterunde. Med så mange green-treff er det ikke lett å komme under 30 putter. Det ble 33 putter, tre birdier og en runde på 69 slag.

Det ga en delt 12. plass, bare tre slag fra andreplassen. Det ble 11 birdier og 4 bogeyer på 54 hull. Meget bra. Dette lover godt for fortsettelsen.

Suveren vinner var Jimin Kang, Korea, med tre runder på 67.

Marita Engzelius rykket opp fra 132. plass til 95. plass på pengelisten med sine to spilte turneringer. Caroline Westrup er nr 32.

LIVE SCORE17.05 Symetra Tour:
Marita Engzelius ikke like bra på den andre runden
Det er ikke langt opp til en meget god plassering.

Med 67 73 var Marita på 19. plass før siste runde. Hun tapte seks slag til teten, men det er bare to slag opp til en topp 10 plassering.

LIVE SCORE
16.05 Symetra Tour (oppdatert):
Marita Engzelius med superrunde
Det var hyggelig å lese LIVE SCORE da hun var ferdig med runden.

Marita Engzelius er i gang etter skaden. Det er imponerende å spille så bra etter å ha innledet med to over par på de fire første hullene. På hjemveien gikk hun 7 (!) under par og kom inn på 67 slag (-5). Da ledet hun i klubbhuset. Riktig nok sammen med Brittany Benvenutto, USA. Ettermiddagsrunden var da ikke ferdigspilt. Dette lover godt for den hardt- og seriøstarbeidende Marita Engzelius.

Med 14 greentreff og 27 putter var dette en meget bra runde. Hva med fortsettelsen? Den kan bli god.

Etter ferdigspilt runde ledet fortsatt Marita, men da var to til kommet opp på samme score. Det er tydelig at nærspillstreningen har vært meget verdifull for henne mens hun var skadet i hånden og ikke kunne slå fulle slag. 

LIVE SCORE
12.05 Symetra Tour:
15. - 17. mai
Mission Health Wellness Classic,
Asheville, North Carolina
Pott: $100,000
Caroline Westrup er ikke med denne gangen. Marita Engzelius skal i ilden igjen.

LIVE SCORE
 UKE 19

Caroline Westrup, Bærum GK

11.05 Symetra Tour, Sør-Karolina:
Engzelius nr 53 og Westrup nr 32 søndag
Caroline Westrup og Marita Engzelius spilte torsdag-søndag.

På den siste runden hadde Caroline Westrup tre bogeyer og samme antall birdier. 72-runden ga en 32. plass og 1523 dollar.

Marita Engzelius spilte meget bra innledningsvis og var to under par etter 9 hull. Men så fikk hun seks bogeyer på de neste 7 hullene. Dermed falt hun ned til 53. plass og 787 dollar. 

Westrup er nr 29 på rankingen. Engzelius er nr 131 etter sin første turnering for året.

Resultater

LIVE SCORE08.05 Symetra Tour, Sør-Karolina:
Engzelius og Westrup midt i haugen etter første dag
Caroline Westrup og Marita Engzelius spilte torsdag-lørdag.

Marita Engzelius var tre under par etter 10 hull. Vi får bare håpe at det ikke var skaden i hånden som gjorde at hun gikk fem over par på de neste sju hullene. Hun avsluttet med en birdie og endte på 73 slag og 41. plass. Ikke verst etter det lange oppholdet.

Caroline Westrup hadde en dobbeltbogey på det 11. hullet. Det ble 74 (+2) og
61. plass.

07.05 Symetra Tour, Sør-Karolina:
Hva kan Engzelius og Westrup klare denne uken?
Caroline Westrup har spilt bra så langt. Det knytter seg spenning til Marita Engzelius' start etter langvarig håndskade.

Marita Engzelius skal i gang igjen etter en langvarig håndskade. Det er ekstra spennende når man ikke har spilt konkurranser på en stund.

Hun tar fatt på oppgavene fremover på en meget profesjonell måte. Denne turneringen gir henne motivasjon og golfglede. Hun spiller for øvrig sin første turnering på mange år med kort putter. Hun har benyttet skadeavbrekket til endring av puttertype og putteteknikk. Det blir spennende å se hvordan det vil slå ut. Etter sigende er puttingen allerede like bra som i fjor og i fortsatt fremgang. Men med kun 7 gjennomførte hele golfrunder siden november, så er ikke akkurat mengdetrening på bane det hun har hatt mest av. Kun en av disse rundene har vært under par. En del rust i maskineriet vil det sannsynligvis være. Selv sikter nok Marita langt høyere cut-streken. I første omgang må cutten være et mål.

LIVE SCORE05.05 Symetra Tour:
7. - 10. mai
Self Regional Healthcare Foundation Women’s Health Classic, Greenwood, South Carolina
Pott: $200,000
Caroline Westrup er med på Symetra Touren. Marita Engzelius skal i gang igjen etter en langvarig håndskade. Det er ekstra spennende når man ikke har spilt konkurranser på en stund.

LIVE SCORE
UKE 17

26.04 Symetra Tour:
Caroline Westrup spilte seg opp søndag i Sarasota, Florida
Caroline Westrup (73 72 70) fikk en meget god plassering.

hun spilte seg opp til en delt 8. plass. Hun var fire slag bak vinneren Rachel Rohanni og bare to slag bak andreplassen.

Flott turnering av Caroline! Dette lover godt for fortsettelsen. Hun har nemlig vist solid spill over lengre tid nå.

Hun avanserte fra 40. til 27. plass på rankingen på Symetra Touren med sin fine 8. plass.

Det er bare å glede seg til fortsettelsen!

LIVE SCORE


 


26.04 Symetra Tour:
Caroline Westrup spilte seg opp lørdag i Sarasota, Florida
Caroline Westrup (73 72) avanserte mye på den andre av tre runder.

Golfsiden spådde at Caroline Westrup vill avansere lørdag. Det skjedde hun gikk fra 41. til 21. plass etter en runde på par. Det er bare to slag opp til en topp 10-plassering og tre slag opp til 3. plassen!. En runde på 60-tallet vil kunne gi en slik plassering gitt at forholdene er omtrent som de var lørdag.

LIVE SCORE25.04 Symetra Tour:
Caroline Westrup nr 41 etter første runde i Sarasota, Florida
Caroline Westrup (73 og +1) vil spille seg oppover på listen andre dag - spår Golfsiden.

Det baseres på at hun har en fin statistikk å vise til, og at hun har spilt temmelig solid i det siste. Runde nr to blir trolig under par. Men golfballen er rundere enn mange andre baller. Her kan alt skje.

Giulia Molinaro, Italia, leder på 65 slag og har to slag ned til Emily Childs, USA. Giulia Molinaro ble tvunget av sin far til å starte med golf da hun var 12 år gammel. Hun fikk raskt kontakt med landslagstreneren i Italia. Amatørkarrieren har tatt av med rakettfart. Hun gikk på Arizona State University. For en måned siden vant hun en ny Kia K900 etter at hun fikk hole in one. Det var i Founder's Cup på LPGA Touren hvor hun for øvrig ble nr 59. Det var en turnering hvor Tutta ikke stilte opp.   

LIVE SCORE


22.04 Symetra Tour:
24. - 26. april: Guardian Retirement Championship at Sara Bay, Sarasota, Florida. Pott: $110,000
Caroline Westrup er med på Symetra Touren. Marita Engzelius venter på at håndskaden skal leges. 

Caroline Westrup sprakk på sisterunden i forrige uke, men vil nok vise at det var en tilfeldighet. Hun er god nok til å hevde seg i toppen.

LIVE SCOREUKE 16

19.04 Symetra Tour:
Caroline Westrup var med i toppen før siste runden søndag, men sprakk på siste 9 søndag kveld
Caroline Westrup holdt ikke helt hjem.

Med 8 over par på de siste 8 hullene ble det 80 slag og et fall fra 6. plass til 32. plass. det var syn for her var det muligheter til å krabbe oppover på rankingen.

LIVE SCORE finner du på denne hjemmesiden.

19.04 Symetra Tour:
Caroline Westrup med i toppen før siste runden søndag
Caroline Westrup er i form ser det ut til.

På Symetra Touren er hun bare to slag bak toppen før den siste runden søndag. Etter runder på 73 69 71 ligger hun på delt 6. plass på -4. Det er to slag bak de 4(!) i teten.

En god sisterunde kan gi seier for Bærumsjenta. Det ville smakt godt!

LIVE SCORE finner du på denne hjemmesiden.01.04 Symetra Tour:
Apr 16-19
Chico's Patty Berg Memorial, Ft. Myers, Florida,
Pott: $150,000

Caroline Westrup er med på Symetra Touren. Marita Engzelius venter på at håndskaden skal leges.

LIVE SCORE finner du på denne hjemmesiden.
UKE 9

31.03 Symetra Tour:
Caroline Westrup med en 76. plass. i Florida
Caroline Westrup klarte cutten og hadde 75 75 77.

Det var fire kanadiere blant de fem beste! Det var imponerende mange ulike nasjoner som klarte cutten.

LIVE SCORE


24.03 Symetra Tour:
27. - 29. mars
Florida's Natural Charity Classic
Lake Wales, Florida
Pott: $125,000
Caroline Westrup er med på Symetra Touren.

LIVE SCORE

UKE 9

02.03 Symetra Tour:
Caroline Westrup falt litt nedover på listen siste dag i California
Caroline Westrup fikk det tungt på sisterunden.

Men det var det mange andre som fikk også. Hun hadde 78 og falt ned til en 19. plass. Det ble 1204 dollar i premie.

Det var ufyselige forhold med vind og regn og lave temperaturer. Les mer om det her: KLIKK HER

LIVE SCORE

01.03 Symetra Tour:
Caroline Westrup bra med før siste runde i California
Caroline Westrup har meget god mulighet til å forbedre resultatet fra forrige uke.

Hun er nr 13 etter to av tre runder. Hun har 70 73 med 27 putter på hver av rundene.

LIVE SCORE


23.02 Symetra Tour:
27. - 1. mars:
Volvik Championship at Tukwet Canyon, Beaumont, California
Pott: $100.000
Caroline Westrup er med i California.

Hjemmeside UKE 823.02 Symetra Tour:
20 - 22. februar: Gateway Classic, Longbow Golf Club i Mesa, Arizona
Caroline Westrup var med. Marita Engzelius er skadd i hånden og er ikke klar ennå. 

Caroline Westrup ble nr 47 og spilte inn 456 dollar etter 72 72 74. Vant gjorde Hannah O'Sullivan på 15 under par.

Resultater.


 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon