Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side          Debattsiden                           Golfreiser




Når sola står høyt på himmelen nesten i nord midt på sommerskvelden, er det herlig å spille golf. Det bør flere nordmenn gjøre. Fra hull nr 14 på Bogstad 1. juli.







30.12 Tanker ved årsslutt:
Ikke la latskapen få overtaket!
2010 har vært et begivenhetsrikt år for golfsporten i Norge. Et stort problem har vært den betydelige overetableringen av golfbaner de siste årene som sammen med en viss nedgang i interessen har ført til at flere baner har måttet gi opp med konkurser og opphør som resultat.

Antall spillere?
Antall golfspillere har ikke gått ned. Svært mange personer har kvittet seg med sine multimedlemskap. Derfor kan en stagnasjon eller til og med nedgang i noen år skjule en faktisk økning i antall golfspillere.

Eksempel: Hvis 80 personer eier 120 medlemskap/aksjer og det blir solgt 25 av disse til nye spillere, har vi plutselig 105 golfspillere og 120 medlemskap. Hvis i tillegg multimedlemmene kvitter seg med eksempelvis 10 medlemskap uten mottaker, får vi 105 golfspillere og 110 medlemskap. Da er i realiteten antall medlemmer økt fra 80 til 105, mens Golfforbundet i sitt register har registrert en nedgang fra 120 medlemskap til 110 medlemskap.

For noen år siden, før Golfsiden.no fikk gjennomslag for at det ikke skulle hete medlemmer, men medlemskap, satt de aller fleste igjen med et inntrykk av at antall golfspillere i Norge var mye større enn det egentlig var. Media gjenga tallet 120.000 medlemmer/golfspillere fra NGF, mens antall golfspillere var langt lavere.

Stigende interesse - tidsklemma
Golfsiden.no tror at interessen for golf vil stige i årene fremover. Mange mennesker som er i 30-40-årene har i det siste fått økt interesse for sykling, løping og skigåing. De ønsker seg mosjon og et sunt liv. Dette vil også golfen få glede av i årene som kommer.

Men problemet har vært imidlertid at golf tar lang tid. Trening/spill på treningsområder og flere 9-hullsrunder vil være til stor hjelp her. I stedet for å spille 18 hull som ofte tar 6-7 timer med kjøring til og fra pluss oppvarming kan man trene en halv til en time og spille 9 hull og korte ned bruken av tid på golf med et par-tre timer og hatt kanskje samme nytte og glede av sin golfaktivitet.

Nå må vi få mulighet til å bestille 9-hullsrunder på Golfbox og betale greenfee for 9 hull!

Eliten
Det er gledelig å se at det er en brutal endring til det bedre på juniorsiden. Her trenes det mer målbevisst enn tidligere. Vi har fått en betydelig bedre bredde. Her har NGF gjort en meget god jobb som sprer seg ut i klubbene hvor selve arbeidet skal gjøres blant de unge.

Det settes større krav til dem som ønsker å bli gode. College og golfstipend er et mål for mange. Det er bra! Da kan de unge få lære seg disiplin både på skolen og på treningsarbeidet. Vi har sett mange eksempler på at golfspillere som tar trening og skole seriøst har gjort det bra i yrkeslivet senere. De færreste blir profesjonelle spillere resten av livet.

De to som har gjort det best av norske golfspillere, er Henrik Bjørnstad og Suzann Pettersen. Men det er bare Suzann Pettersen som har klart å etablere seg på et såpass høyt nivå at det er blitt et fast levebrød. Henrik Bjørnstad har sluttet og skal begynne med andre ting, men han har ikke gått veien via college i USA. Han ble profesjonell i meget ung alder.

Våre amatører har de siste par årene gjort det godt både i EM og i en del turneringer ute samt på college. Noen vil prøve seg på profflivet.

Det blir spennende å se hvordan det går med Marius Thorp, som hadde stor fremgang i 2010.

Espen Kofstad blir også spennende å følge. Han har gode muligheter hvis han fortsetter i samme stil. Hvis han får komme inn i det samme management selskapet som Lee Westwood som Golfsiden skrev om for litt siden, har han enda bedre muligheter.

Jan-Are Larsen skuffet både seg selv og andre ved å ikke klare å spille seg inn på Europa Tour'en gjennom Challenge Tour'en. Han må heve spillet sitt et par hakk for å kunne leve av det. Spørsmålet er om han orker å ta det tunge arbeidet som skal til. Han har en god utdanning i ryggen og vil helt sikkert kunne gjøre det bra i ”vanlig” arbeid også.

Eirik Tage Johansen har mye bra spill inne. Han har forsøkt i noen år nå med vekslende hell. Vi får håpe på at han har suksess på de første turneringene han får være med på på Europa Tour'en slik at han kan få etablert seg på et litt høyere nivå. Da kan han leve av sin golf. Han har det som skal til, men mangler stabilitet. Det krever enda mer trening på godt underlag.

Peter Kaensche står på bar bakke etter en svak sesong. Les mer om det her

Marianne Skarpnord lyktes ikke på LPGA Tour’en av flere årsaker. Trivsel er viktig. Hvis ikke det er på plass, blir det vanskelig. Det må også stemme utenfor banen. Her har det vært litt turbulent for Marianne i 2010. Hun har et spill som kan bli meget godt, men hun har mye å lære om golf fortsatt med hensyn til kunnskaper om utstyr, strategi, course management etc. Men hvem av oss har ikke det!?

Noen er nevnt og andre burde sikkert vært nevnt, men vi har også flere andre blant de mer etablerte og de unge som kan komme til å få en fin sesong i 2011.

Hobbyspilleren
Golf er fortsatt ferskt i Norge selv om vi nå er over i modningsfasen. Golfsiden understreker betydningen av skikkelig opplæring og instruksjon både for nybegynnere og de mer etablerte. God instruksjon og mer trening på treningsfeltet vil gi en betydelig bedre opplevelse av spillet ute på banen og dermed høyere livskvalitet. Det er alt for mange som har elendig teknikk og ikke gjør noe med det – annet enn å fortsette å spille dårlig ute på banen. Da er det lett å gå lei. Det er årsaken til at en del slutter. De får det ikke til! Det er ikke så rart. Det er ikke så lett å lære å kjøre bil, gå skikkelig langrenn, kjøre slalåm, spille tennis, sykle, løpe, spille squash, spille bridge, spille sjakk etc uten skikkelig opplæring i teknikk og treningsmetoder. Vel å merke når målsettingen er å bli bedre.

Det er klart at man kan ha glede av golf uten å tenke på resultater.

Men det er nå en gang slik vi mennesker er skapt: Vi vil se framgang!

Hvis latskapen tar overhånd, er vi ferdige.

Det gjelder i alle livets sikkerheter.

Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon