Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    GolfreiserSuzann Pettersen, boksignering på Toppgolf

10.11 Suzann Pettersen:
Tutta må leses
Av: Asbjørn Ramnefjell
Norges mest vellykkete golfspiller gjennom tidene har gitt ut bok. Er du golfspiller, må du lese den.

Suzann Pettersens bok: Tutta – uten mot, ingen ære, blir årets julepresang for golfspillere og andre idrettsinteresserte.

Under en boksigneringsseanse på Toppgolf i november spurte jeg Tutta om en spesiell sak i hennes karriere. «Det står i boken», var hennes svar med et lurt smil.

Ja, alt står der. Tutta gir av hele seg selv i en bok på over 400 sider. Boken er velorganisert. Akkurat som Tutta selv. Den er oversiktlig, lettlest, har spennende bilder og er i tillegg velskrevet.

I sin hilsen til meg skriver hun: «Håper du liker boken. Her har jeg fortalt om mitt livs reise». En reise som er fylt med mange interessante og spennende ting.

Her får leserne vite mye fra den spede barndom, golf for alle penga og til livet hennes i dag med mann og barn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Her signerer Tutta sin bok til klubbvenninnen Nora Sophie Johnsen (11). Hun signerte også bildet som Nora Sophie selv har tegnet av Tuttas store avslutningsøyeblikk i Solheim Cup (se nederst på siden). Tutta svarte på gode spørsmål fra den kommende storspilleren fra Oslo GK, som for øvrig lider under norsk idretts barnebestemmelser i likhet med det hennes store forbilde Suzann Pettersen gjorde og som hun skriver om i boken.

Tutta er sta og bestemt. Det må til for å nå sine mål. Hun gir klart uttrykk for dette. Tutta var god allerede i ung alder. Hun tar i boken et lite oppgjør med de norske barnebestemmelse hvor de unge ikke får konkurrere før i 12-årsalderen. Hun hadde det tungt da hun som 11-åring måtte se på at bussen med Oslo-spillerne reiste av gårde, mens hun måtte stå igjen å se at dårligere spillere reiste av gårde og fikk representere klubben i NM. Hun kom sterkt senere og vant fem kongepokaler på rad. Hun var selvsagt helt suveren i Norge.

Hun lærte mye av svenskene i ungsomdårene. I Sverige fikk hun skikkelig konkurranse, og hun hevdet seg bra. Turen gikk til Europa Touren, LET, og senere LPGA Touren i USA.

Solheim Cup
Solheim Cup var viktig for Tutta. Hun har flere gode historier fra disse turneringene. Blant kapitlene finner vi et med overskriften «FUCK IT». Det sa hun på TV rett etter en fantastisk snuoperasjon mot Michele Redman hvor Tutta var 5 ned etter 13 hull, men vant alle de siste hullene og delte matchen. Redman var forbannet og knuste garderobeskapet sitt etter matchen. På direkte TV etterpå brukte hun uttrykket «Fuck it» i et av svarene hvorpå intervjueren sa: «Da sier vi takk til Suzann Pettersen og setter over til reklame.»

Hun forteller om den putten i Solheim Cup i 2015 som ikke var gitt og som ble plukket opp av den amerikanske spilleren slik at Europa vant hullet. Det ble mye skriverier om dette. Golfsiden skrev blant annet dette i den anledningen: https://www.golfsiden.no/SuzannPettersen011015.html 

Innholdsrik
Boken er innholdsrik. De 10 delene er delt inn i 8-10 mellomtitler som alle byr på spennende og interessant lesing.

Her kan du lese om magesjau, Tiger Woods, Nike, dårlig rygg, Henrik Bjørnstad, OL, nederlag, seiere, Donald Trump, kjærestebrudd, Mosambik, bryllup, Herman, Qualifying School, Vision 54, Barsebäck, majortitler, proer, caddyer og mye, mye mer.

Golfsiden.no har skrevet massevis om Tutta. Hvis du søker på Suzann Pettersen på denne linken, vil et hundretalls henvisninger dukke opp: https://golfsiden.no/googlesok200404.html 

Ja, hun gir av hele seg i denne boken.

Et morsomt og interessant innblikk i en meget spennende persons liv.

Golfen hennes angår oss alle.

Cappelen Damm
Suzann Pettersen:
TUTTA
Uten mot, ingen ære

Kan kjøpes herBildet som Nora Sophie Johnsen selv har tegnet henger over sengen hennes. Nå med motivets egen signatur.
Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon