Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Mer skotsk enn Skottland i Sverige - ukjent for de fleste nordmenn

11.10 Banebesøket Vallda Golf & Country Club:
Ble lovet skotsk opplevelse – fikk mer enn det
Vallda Golf & Country Club er en temmelig ny bane i Sverige. Mange nordmenn drømmer om skotske links-baner. I reklamen heter det: «En skotsk golfdrøm». Drømmen ble til virkelighet.

I resepsjonen ble vi møtt av Mia Salmi. Utrolig vennlig mottakelse. Her kan det sies mye mer, men det holder. Hun arbeidet tidligere på Kungsbacka GK, og Golfsiden har en mistanke om at hun ble hentet til Vallda Golf & Country Club, men dette vet vi ikke noe om.

Restauranten


Restauranten er innbydende, og maten er av beste merke. Krögaren Ingemar Lyxell er ikke ukjent med Michelin.

Restauranten er et kapittel for seg. En flott atmosfære, flott lokale, meget hyggelig, velkledd, profesjonell og vennlig betjening. Sjefen har bred erfaring og har vært mannen bak en stjerne i Michelin-guiden fra tidligere. Det gir trygghet for god mat. Det merkes også på lunsjen. Ypperlig mat til en meget rimelig penge. Vi trodde ikke vår egen lommebok da vi betalte regningen for lunsjen etter runden. Men så er vi da også vant til norske priser. «Krögaren», som det heter på svensk, heter Ingemar Lyxell.Driving rangen er fin. Legg merke til de vakre plantene til venstre. Stilig!


Banen har en fin driving range med meget gode baller. I 2014 blir et helt nytt treningsområde åpnet. Dermed blir dette en meget attraktiv bane for dem som vil legge treningsleir til Vallda.
Imponerende bane - mer skotsk enn Skottland


Her får man testet sine links-ferdigheter
Hit bør man reise – gammel som ung, dårlig som god – hvis man skal oppleve EKTE skotsk links-golf. Ja, faktisk: etter en runde på Vallda har hatt en minst like god opplevelse som på de beste skotske, eller britiske links-banene. Mye takket være den den dyktige Stefan Nilsson, greenkeeperen på Vallda. Han kan sine ting. Det så Golfsiden ute på banen med selvsyn.

Det har også andre sett: Han ble nylig kåret til Greenkeeper of the Year for 2012.


I høst fikk greenkeeper Stefan Nilsson utmerkelsen Årets Greenkeeper for 2012. Vel fortjent etter det Golfsiden kunne se.

Kort vei
Vallda G&CC ligger like sør for Gøteborg. Med gode veier fra Oslo tar det bare et par timer fra svenskegrensen og rundt 3 timer effektiv kjøring fra Oslo – pluss minus avhengig av hvilket trykk man legger på gasspedalen. Ikke langt unna norskegrensen med andre ord.
Klubbhuset med en flott putting green på terrassen hvor man eksempelvis kan spille om en alkoholfri gin & tonic etter runden. (?!)

Links-spill på høy nivå

Banen ble påbegynt i 2007 og ferdig i 2009. Allerede det første året kunne banen vise til en 26. plass blant Sveriges beste baner. I 2010 var plasseringen nr 21....

Vi ble advart før start mot å spille ballen direkte opp til hullet på innspillene. Her er det harde greener som er raske og ondulerte. Ikke bare det. Det gjelder å plassere driven på riktig side av fairway avhengig av hvor flagget står på greenen. Feil inngangsvinkel, og du er "død" - med ingen mulighet til å få ballen nær flagget.

Hullene byr på flere strategimuligheter. Strategi er et stikkord på denne banen. Man må være påpasselig med hvor på greenen ballen skal lande for å få best mulig utgangspunkt for det neste slaget. Med raske greener blir nedover-puttene utfordrende.

Stefan Nilsson

Greenene er ypperlige. Ikke rart at head greenkeeper Stefan Nilsson ble belønnet med Greenkeeper of the Year i Sverige i 2012.


Onduleringene
Banearkitekt har vært Martin Hawtree. Han bruker onduleringer på greenene som utfordringer, men han gjør det på en klok måte. Her er det harmoni mellom størrelse på greenene og graden av onduleringer.

Gresstypen er rødsvingel. Dette er greenkeeperen ekspert på. Resultat er da også meget bra.

På Vallda får man en hyggelig aha-opplevelse når man kommer til banen.

Opplevelsen sitter i når man kjører ut fra parkeringsplassen etter runden.

Golfsidens utsendte medarbeider forserer et dike som minner om både St. Andrews og Carnoustie

Mer skotsk enn Skottland – i Sverige – utrolig!

Her er hjemmesiden

Her er en 3D-film som gir deg et inntrykk av alle hullene: KLIKK HER

Mer om links:
En annen linksbane av ypperlig kvalitet ved Malmø er PGA of Sweden National. Golfsiden har skrevet om den banen også KLIKK HER-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon