Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

07.05: Black Box:

Nytt, norsk putter-prosjekt


Når vi nå får nok en putter på det norske markedet, er det selvsagt med store forventninger man angriper markedet.

Golfmarkedet er knalltøft - ikke minst med all kopieringen fra Kina. Golfsiden kjenner ingen golfprosjekter som har kunnet vise frem særlig lønnsomhet til nå, men hvis man ikke forsøker, blir det i hvert fall ingen suksesser.

BlackBox-putterprosjekt
BlackBox-putterprosjektet er initiert av Bernt Stellander. Han hevder å ha basert seg på et banebrytende sikte- og oppstillingssystem (alignment system) som er konstruert for å oppnå en kontinuerlig visuell tilbakemelding fra oppstilling og gjennom hele slagbevegelsen.

Dette lyder bra. Her på Golfsiden har vi sett forarbeidene. Det lyder utvilsomt spennende.

Systemet er basert på optimal bruk av kontraster og hva sidesynet har mulighet for å oppfatte. Bernt Stellander, som har
studier innen optometri, mener at øyemusklene blir like slitne som alle andre muskler. Øynene brukes mye til å bedømme avstander og onduleringer på greener i løpet av en golfrunde.

Hans system skal redusere behovet for å forsikre at man er korrekt stilt opp til ballen. Dette skal oppnås ved å ikke fokusere på siktelinjene. Dermed vil man få redusert tretthet i øyemusklene mot slutten av runden.

- Slitne øyemuskler resulterer i dårlig konsentrasjon og evne til å lese greenen korrekt. I tillegg kan man bli svimmel og få hodepine, mener Bernt Stellander.

Han understreker at 99% av all visuell informasjon tas opp av sidesynet i synsfeltet. Det nye siktesystemet han lanserer skal lære spilleren å bruke øynene korrekt ved å fokusere lett på baksiden av ballen.

- Lett fokusering øker synsfeltet og gir spilleren større perspektiv og dermed også mindre tretthet ved redusering av hard fokusering, og mer oppmerksomhet flyttes til avstandsbedømming og valg av siktelinje. Vårt system gir sidesynet en mulighet for å oppfatte om slagbevegelsen er perfekt, - rett bakover og rett gjennom etter tilslaget. Grunnlag for å optimalisere kontraster er hentet fra visuell forskning, og mer konkret fra cockpit i gamle jagerfly, forteller Stellander til Golfsiden.

Vi får opplyst at konstruksjonen er basert på enkel geometri. Den optimaliserer den visuelle effekten dersom man ikke er i ideell posisjon med øynene, - parallelt og vinkelrett over putterens senter, og dermed midt over ballen.

- Fra de som sier at man gjerne kan ha øynene nærmere kroppen i forhold til putterens midte, tar feil. Forsøk viser klart at ved en slik oppstilling så er man faktisk oppstilt til høyre for hullet (høyrehendt), men en del av disse spillerne har allikevel en tendens til å slå ballen til venstre for hullet, men det er naturligvis en ubevisst overkorreksjon, - å trekke ballen mot venstre (høyrehendt).

En engasjert Bernt Stellander mener at systemet i tillegg fremtvinger en horisontal (level) putter ved oppstilling som resulterer i et konstant forhold mellom øyne, putter og hender hver gang man stiller opp.

- Dermed har vi et system som kan sies å være selvkorrigerende ved hva man oppfatter/ser. Disse forholdene sørger for konsistent oppstilling hver gang, og ikke minst; reduserer betraktelig potensial for rotasjonskrefter.

Tidligere markedsjef i Mgolf, Daniel Marcko, er knyttet til prosjektet som CEO og kommersiell ansvarlig. Han kan bli en meget verdifull person for Bernt Stellander som selv ikke har noe erfaring fra bransjen.

Mange ulovlige hjelpemidler på markedet
- I dag finnes mange puttig tools og training aids, men ingen kan brukes i spill, det kan vårt system! Så i stedet for å måtte droppe en ball plassert mellom øynene for å finne ut om man er korrekt oppstilt, så kommuniserer systemet direkte til oss, og vi vet om vi er korrekt oppstilt, med øynene rett over ballen! Visuell forskning underbygger alle våre teorier, avslutter Bernt Stellander, grunnlegger og oppfinner av BlackBox-prosjektet.

Dette er en putter som man bør prøve og få forklart hensikten med. Det er ikke lett å gi et rettferdig inntrykk av putteren bare ved å skrive om den. Selv bilder gir ikke putteren det rettferdige inntrykket - omtrent på samme måte som et strikkhopp - det må oppleves!
Stellander sier at straks man bare stiller seg opp over putteren hans, så skjønner man hele prinsippet!

Golfsiden ønsker Bernt Stellander lykke til! 

Tilbake til første side

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no