Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Viktor Hovland - vinner han noen gang en Major-turnering?

10.02 Golf og penger:
De største golfturneringene i verden
Golf er en stor og populær sport over hele verden, men det er ingen tvil om at det er en sport for de som har litt penger.

Selv her i Norge mener mange at det koster litt for mye å bli medlem og skaffe seg alt alt nødvendig utstyr.

Med mindre man er et enormt talent. Da blir alt ordnet . Skulle det være slik at du vil satse på golf, er det veldig mye penger der ute hvis du lykkes. Det er ikke nødvendig å vinne de største turneringene for å bli rik, så lenge du er med i dem. Det har jo blant annet Viktor Hovland bevist. Hovland er svært talentfull, men enda ikke vunnet de helt store, men har fortsatt tjent over 40 millioner kroner i karrieren, og han er bare 23 år!

Hva fremtiden bringer blir spennende å følge med på, og kanskje vi kan se han på bettingsider i Norge hvor vi kan satse på at han vinner en Major-turnering! Gjør han det vil hans status og popularitet gå i taket.

Den kanskje største og viktigste turneringen i golf er kanskje Masters-turneringen. Den ble startet helt tilbake i 1934. Vinneren kan vinne hele 2 millioner dollar. Totalt deles det ut over 11 millioner dollar i turneringen, og den er en av fire Major-turneringener som refereres til som de fire store turneringene i golf. De andre The Open Championship, U.S. Open og PGA Championship. Av disse er det bare The Open Championship som blir holdt utenfor USA, da det er en britisk turnering.

The Open er den eldste golfturneringen i verden, og har blitt arrangert helt siden 1860. Altså siden før den amerikanske borgerkrigen, noe som er ganske spesielt når du tenker på det. Det er Harry Vardon som har vunnet den flest ganger, med hele 6. En legende som Tiger Woods har vunnet den 3 ganger, og det er en av de mest prestisjefylte turneringene - i hvilken som helst sport egentlig.

Den neste turneringen av de fire store er U.S. Open, som ble etablert i 1895. Det har vært år da den ikke har blitt arrangert, og det fire personer som deler på flest seiere. Det er Willie Anderson, Bobby Jones, Ben Hogan og Jack Nicklaus, og kanskje spesielt sistnevnte er det mest kjente navnet der.

Den siste turneringen vi skal se på er PGA Championship, som også er en ganske gammel turnering. Den ble først arrangert i 1916, og det har vært 102 utgaver siden da. Denne turneringen er det Jack Nicklaus og Walter Hagen som har vunnet flest ganger med fem hver.

Alle disse er legendariske turneringer, hvor både prestisje og pengepris er svært viktige aspekter av dem. Vi kan jo håpe på at en som Viktor Hovland kan hevde seg helt oppe i toppen i fremtiden. Han er allerede rangert som en av de beste i verden, så helt umulig er det nok ikke. Kristoffer Ventura har vist gode takter og kan vinne en av de fire store. Kanskje vi kan få fram en kvinne som kan overta etter Suzann «Tutta» Pettersen i verdenstoppen blant kvinnene.


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon