Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser


Content marketingBedre tider i Spania for eiendom

28.03.2016 Bolig i Spania:
Markedet på vei opp?
Det bygges i Spania. Markedet har snudd. La Manga Club burde være kjent for de fleste. Der spiller mange norske lag fotball i sesongoppkjøringen. Men golf er minst like viktig i området med flotte baner.
 
Solen skinner stort sett i Spania

Hva skjer på La Manga Club
La Manga Club er blitt en fin resort. Fine muligheter for golf og andre fritidsaktiviteter.

Tom Wergeland i Wergeland & Partners kan fortelle om at de nå selger tomter på La Manga Club. Dermed kan nordmenn og andre bygge seg det huset de selv ønsker. Eksempelvis kan en tomt koste to millioner kroner og et hus kanskje 3-5 millioner kroner avhengig av hvilke ønsker man har.

Optimisme i markedet
- Vi ser en optimisme i markedet. Det er ikke alle nordmenn som jobber i oljeindustrien som er i nedgang for tiden, sier Tom Wergeland.

Han merker at interessen fra Rogaland er betydelig mindre enn for bare få år siden.

- AS Norge går bra. Mange ønsker å kjøpe. Selv om kronen er svakere. Det kompenseres av gode priser og billige lån. Prisene er på vei oppover i Spania. Det var sist høst at vi begynte å se at prisene steg.

Prisen på nybygg stiger. Da stiger gjerne også prisen på bruktboliger.

Det frister mange å kjøpe bolig i Spania

Politisk vanskelig
For tiden er det politisk vanskelig i Spania. De blir ikke enige om hvem som skal styre landet. Dermed går det mot omvalg i juni.

Det gjør også at 300 boliger som eies av det statlige selskapet Sareb (på folkemunne kalt for Bad Banking) på Mar Menor Golf Resort venter på nye retningslinjer fra myndighetene før man kan sette i gang salget. Det er god interesse for disse boligene på Mar Menor. Mar Menor Resorten er den av de seks gamle Polaris World resortene som fungerer best. De 6 banene, IRM Nike Golf, er godt besøkt og meget populære.

- Vi skal selge, men vi har ikke fått vilkårene for boligsalget enda. Det bli meget attraktive priser idet Sareb har verktøy som gjør at vi kan selge boligene til «Løp å kjøp» priser. Det kommer trolig en løs i løpet av våren/ forsommeren.

- Vi ser at markedet totalt sett er bra. Det hadde selvsagt vært enda bedre med sterkere krone og bedre tider i olje for Norges del. Engelskmennene på sin side sitter og venter på hva som skjer med EU-valget 23. juni. Det er mange engelskmenn som viser interesse for området.

- Hva med salget?

- Det er ganske stor aktivitet. Vi selger stort sett en bolig i uken.

For øvrig er det store områder å ta av på La Manga Club. Det er et selskap i Barcelona, Arum Group, som eier området. De eier flere resorter.

- Det vi merker etter den krisen som vi hadde for noen år siden er at Spania er blitt mer populært igjen. Den trygge havnen å ha ferieboligen sin. Før krisen snakket mange om Brasil, Bulgaria og Tyrkia. Men nå vender mange blikket mot Spania igjen. Tyrkia er mer mye urolig enn Spania. Det skremmer en del mennesker bort derfra.

Hjemmeside for Wergeland & Partners
 


Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon