Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Smilende Sam - 17. Sep 2010 kl. 10:22 *  IP
Om burgere og uproffe spillere

AR sier i en annen tråd at tage er uproff fordi han spiser burgere....

Fra et nettsted om mat:

"Det sier kanskje noe at selv spisestedet Pascal, som i Oslo er et symbol på finere fransk konditorkunst, når har hjemmelaget hamburger på menyen."

Craig Whitson; Driver blant annet topprestauranten Craig’s i Stavanger, pluss kursvirksomhet. Har skrevet flere kokebøker om amerikansk mat og er kjent som Norges «grill-konge».

«Jeg vil heller gå ut og kjøpe en ekte hamburger med skikkelig tilbehør til 200 kroner enn å betale 250 for middelmådig, vanlig restaurantmat,» bekjenner norskamerikanske Craig, som er like sentral i oljebyens «fine dining» samtidig som han er en kjent talsmann for kjøttdeig på grill.

«Det er rart at det ikke skjer mer utvikling av hamburgeren her i Norge. I USA har jeg sett kokker som stuffer burgerne med gåselever og sånn. Det er å gå for langt, men litt mer entusiasme skulle jeg gjerne sett her hjemme,» sier Craig.

«Det enkle er ofte det beste,» mener han, «men burgere må lages med kjærlighet, helst med nykvernet kjøtt, nakke, bog og høyrygg, der fettinnholdet er passe. Tilbehør? Bacon, cheddar, skarp BBQ-saus, gjerne flere sauser.»

Og når Craig saler opp foran grillen, er det særlig en kjepphest han pisker hardt.

«Hamburgerbrødet må være godt. Vanlig kjøpebrød er ikke bra. Med en tykk og saftig hamburger blir kjøpebrødet ødelagt med en gang, det blir bare en ekkel deig,» sier Craig og avslører at om han noen gang skal orke å starte en ny restaurant, så skal det bli en hamburgerrestaurant.

Fra Drammens Tidende ser vi at Tage er i godt selskap:

http://dt.no/nytte/mat-og-vin/lag-sunne-burgere-br-til-kompisene-1.5612588

Er det et paradoks at ingen norske sunne spillere har vært i nærheten av suksessen til litt runde spillere som Stadler (1 og 2), Pettersson, Daly, Tim Herron, Clarke, Monty (de to siste hadde sine beste år med litt mer vekt,....) etc etc ?



 AR (17. Sep 2010 10:26) *  IP
JA.


 PegTee (17. Sep 2010 10:47) *  IP
AR veit sikkert meir om Tages kosthold enn meg, men på generell basis har ikkje ein god burger av og til skada nokon - heller ikkje nokon som spelar golf. Eller eit glas vin. Det er, som alle tider, megdene som er utslagsgivande. Dessutan kan ein burger lagast meget sunn....også slik normene og "almuen" definerer sunt. Her i noreg er vi ekspertar på og karaktrisere og til dels stigmatisere dei som ikkje spis/drikk nøykatig etter "malen": Det som er "sunt" er sunt for alle. Det som er "usunt" er usunt for alle. Det er neppe korrekt.
Er enig med professor Per Fugleli i denne debatten som meinar at ting er langt frå svart/kvitt - alle kan ikkje sjåast som eit, heller ikkje når det gjeld ernæring.
Den burgeren eg lagar er god og sunn for meg. Normene gir eg katten i.
Så om Tage vil ta seg ein burger - det har han sikkert fortjent. Dersom den var god vart han sikkert glad - og ein glad person spelar betre golf enn ein mindre glad.
Dæhlie og Ulvang reiste jorda rundt saman med Brimi og spiste kremfløte, ekte smør, rjome og gode ostar, dog i små mengder. For ikkje å snakke om eit glas vin av og til! Den kokken sparar ikkje på godsakene! Det gjekk vel ganske bra med dei, synest eg å hugse. Så at det av og til buttar imot for Tage er heilt andre grunnar til, trur eg.



 Pepper (17. Sep 2010 11:00) *  IP
Den beste burgeren jeg har spist fikk jeg i en lokal hamburgerrestaurant i en by i Connecticut jeg bodde et par år. Der hang dyreskrottene langs veggen, og gjestene kunne se kokkene skrape og male kjøttet. Man kunne selvføgelig selv velge steking, fra rare til well done, og det var mange forskjellige størrelser. Ike mye junk food å snakke om der.

Et fantastisk sted! Maccern er milevis unna.



 AR (17. Sep 2010 11:05) *  IP
Alt med måte. Klart at en næringsfattig hamburger en gang i blant ikke spiller særlig stor rolle. I hvert fall ikke for dem som ikke skal prestere noe som helst.

I golf spiller man en tøff turnering over fire dager hvor konsentrasjon og prestasjoner må være på topp i 5-6 timer om dagen. Da blir det feil å stappe i seg en feit og næringsinnholdsløs hamburger midt i turneringen. Det gir også et feil signal til våre håpefulle yngre spillere når de beste spillerne "reklamerer" med junk food. De overvektige som SS viser til over tror jeg har et godt kosthold når de presterer på sitt beste selv om de ser litt tunge ut i kroppen. Hvis deres kosthold ikke er bra, tror jeg de ville prestert enda bedre med godt kosthold.

En topp prestasjon i idrett er sammensatt av en rekke elementer som mentale ting, kosthold, trening, visualisering, hvile, restitusjon, teknikk, utstyr (ikke minst, men det blåser vi stort sett i her i Norge), bekledning etc.

Man kan godt ha et sunt kosthold selv om kroppen ikke ser ut som reklamen for superman og superwoman.



 Pro V1 (17. Sep 2010 11:36) *  IP
Skal ikke begi meg for mye inn i debatten omkring burgere. Registrerer at Tage spiser McDonalds og at det også er hans sponsor.

Generellt sett er toppidrettsutøvere meget nøye med hva de putter inn i munnen. En annen debatt er jo hva som da er en toppidrettsøtuver, som vi har hatt mange ganger før. Andre landslag etc. har med seg egne kokker rundt på samlinger og konkurranser, for golfspillerne er det klar deg selv prisippet som gjelder. Mat er mat. Samme med fotballspillere i eliteserien som etter en treningsøkt på etpar timer, drar hjem og hiver en grandis i ovnen og spiller playstation.

Det er jo stor forskjell på idretter. Men nå man er kommet opp et et vist nivå, er kosthold akkurat like avgjørende som de andre faktorene innen trening. Er man best på alt, presterer man også best. Skal man bli best i golf, gjelder de samme grunnreglene.

Men det viktigste er uansett å få i seg mat. Uten påfyll av næring, kan heller ikke kroppen fungere. Og næring er en del av restitusjonsfasen og er like viktig som søvn.

En burger kan serveres på utmerket vis enten på Craig's eller andre resturantener og gi nødvendig næring.

For de som er interessert i kosthold for unge utøvere og utøvere på høyt nivå - kan dere lese mer på LOT sine fagsider:

http://www.olympiatoppen.no/fagavdelinger/idrettsernaering/faktaark/ettertrening/page1933.html



 Sticho (17. Sep 2010 11:53) *  IP
Gode poeng, Pro V1, og det er vel også det som er sakens kjerne. Er næringsinnholdet i McD-mat tilstrekkelig i en konkurranseperiode? Jeg tviler. For mye fett og raske karbohydrater. Trivselsfaktoren er selvfølgelig svært viktig for en "ensom ulv" ute på touren, men personlig synes jeg at det er litt trist når det er denne typen mat som bidrar til trivsel. Det siste er imidlertid en høyst subjektiv mening.

Jeg tror toppgolfmiljøet har mye å lære av andre toppidrettsmiljø (og da tenker jeg ikke på fotball og håndball).



 tilskuer (17. Sep 2010 12:23) *  IP
Etter en god dag på golfbanen tror jeg ikke fettinholdet i en hamburger eller to er et problem i det hele tatt. Kanskje værre med karbohydratene i hamburgerbrødet og friterte poteter. En dags "utskeielse" vil heller ikke ødelegge effekten av et ellers sundt kosthold. I forhold til prestasjonen på banen er det sannsynligvis mer viktig hva han spiser rett før/under runden.
Jeg synes det er litt uprofft journalistisk å trekke en konklusjon angående ETJ's pofesjoalitet ut fra en setning på en blogg :)



 Smilende Sam (17. Sep 2010 12:23) *  IP
John Daly har neppe et sunt kosthold og har trolig ikke hatt det heller - faktum er at han like fullt har overperformet alle norske kruska spillere gjennom tidene.

Selvsagt skal man spise sunt og tenke kosthold, mitt enslige poeng var at i.) burgere er ikke nødvendigvis usunt (selv om McD er usunnere enn de fleste) ii.) Tage er ikke uproff fordi han tar en McD middag.



 AR (17. Sep 2010 12:34) *  IP
Jeg tror at John Daly hadde vært en mye bedre golfspiller over tid hvis han hadde hatt et bra kosthold. Hvor mye bedre han har vært enn norske golfspillere for 10-20 år siden er temmelig uinteressant i denne diskusjonen.


 Sticho (17. Sep 2010 12:37) *  IP
SS: Jeg er i og for seg enig i begge punktene dine. Det går an å lage sunn burger, men tror ikke det er fokus på McD. Jeg kjenner ikke Tage utover det han skriver i bloggen sin, så jeg vet egentlig veldig lite om hvor seriøs han er totalt sett. Jeg har imidlertid bitt meg merke i at han og svenskene befinner seg ganske ofte på McD.

Forøvrig er det så som så å nevne Daly i denne sammenheng. Mannen hadde et gudebenådet talent, og kostholdet og livstilen hans er vel nettopp det som har ødelagt for en fantastisk golfkarriere.



 Smilende Sam (17. Sep 2010 12:48) *  IP
Calle Pettersson forsøkte å leve sunt - og falt på rankingen. Gikk tilbake til gammelt kosthold og ble en vinner. Det som virker for en virker ikke for alle derfor er "uproft" labelen farlig å bruke.

John Daly var nr. 2 i Italian Open i fjor - så jeg sammenligner ikke med 10-20 år siden.



 Pølse med brød (17. Sep 2010 12:57) *  IP
Dere er helt på jordet som vanlig i slike spørsmål.

De som idrettslig går foran på ernæring i verden baserer kostholdet på vesentlig mer fett og protein enn det norske gammeldagse kostråd anbefaler. Faktisk er det mange tunge undersøkelser som tyder på at lavkarbo og høyprotein kost er svært gunstig for prestasjonene i lavintense idretter som golf.

Hva sier en av verdens beste Phils Mickelson som er omgitt av USA beste rådgivere innen idrett? "I stay off the carbs in tournament weeks!!!"

John Daly var altså ikke feit fordi han spiste mye hamburger, men fordi hans spiste mye pomes frites og annen carbo junk, samt litervis med øl som er verdens beste carbokilde sammen med norsk brød.

Tage er altså smartere enn AR, hvis han holder seg til hamburger med bacon og ost uten for mye hvit brød og pomes.

Chelsea og Real Madrid har vært i Drammen!!! for å lære kosthold av en av europas mest kompetente på lavcarb området. Mange hevder han er årsaken til strømsgodsets (og odds)brukbare resultater med ultrasmå midler.



 AR (17. Sep 2010 12:58) *  IP
Moralen er: Lev usunt! Jeg tar poenget ditt, SS. Endelig forstår jeg sammenhengen.

Mitt nye motto blir: Spis loff og bli proff!



 radar (17. Sep 2010 12:58) *  IP
Konklusjonen er at "toppidrett`s" kosthold i golf ikke nødvendigvis = riktig. Trivsel faktoren er viktig.

Kan lure på om standarden for "riktig" kosthold settes i ung alder.

Sticho, du har rett når det gjelder fotball i Norge.
I andre land, er kosthold og ernæring en høyprioritet.
Man betaler ikke en spiller 25mill kroner i året uten å kreve at han tar vare på kroppen.

En Koreansk golfabrikk der man trener fra solen går opp til ned, og man lever på kylling og ris hadde kanskje vært noe?



 Sticho (17. Sep 2010 12:58) *  IP
Det var ikke kostholdet som gjorde at Calle Petterson fikk problemer, men snarere resultatet av hva endring i kosthold og livstil gjorde med kroppen hans. På grunn av endret kroppsfasong ble rytmen og timingen hans endret. Vanskelig å lære en gammel hund nye triks vet du. :)

Det finnes nok av eksempler på spillere som lykkes til tross for useriøs oppførsel og holdninger, men det er nettopp TIL TROSS og ikke på grunn av.

Håndballspilleren Nico Balic er et annet eksempel. Røyker som er skorstein, men har et enormt talent. Jeg tviler imidlertid ikke på at han hadde vært en bedre spiller dersom han også kunne løpe tilbake i forsvar. :)



 AR (17. Sep 2010 13:03) *  IP
Bra sagt Sticho.


 radar (17. Sep 2010 13:06) *  IP
Enig Sticho :) men denne trivsel faktoren er viktig altså.
Se Jimenez, tviler på om han hadde vært like god uten riojan og sigaren.

Darren Clark slet også med ny kroppsfasong, mens Westwood har klart seg greit.




 Smilende Sam (17. Sep 2010 13:08) *  IP
AR, det er ikke det jeg sier. Jeg sier at det er forskjellige måter som funker for forskjellige spillere. Fint om du kan la være å tillegge meg meninger jeg ikke har.

Forøvrig har ikke burgerne hatt umiddelbar negativ effekt - Tage er -3 etter 3.



 Sticho (17. Sep 2010 13:22) *  IP
Radar: Ikke uenig angående Jimenez, men så er jo han en gammel rev da. :)
Jeg leste et intervju med han for et par år siden, og han var visstnok et treningsprodukt i ung alder. Imidlertid ikke nå lengre da kroppen hans ikke tålte store treningsdoser lengre. (Kan jo tenkes at det siste hadde vært annerledes dersom han hadde drevet fysisk trening fra ung alder). Tror heller ikke det var så mye røde sportsbiler, sigarer og riojaer når han var i 20-årene. Jimenez har jo vært med på alt, så det er jo ingenting som kan vippe han av pinnen når han går løs på siste 9 i vinnerposisjon.

Darren Clark har jo dessverre slitt med mye annet enn kun kroppsfasong de siste årene. Det er absolutt en mann jeg unner suksess igjen.

Trivsel er selvfølgelig en viktig faktor, men tror heller det er samværet med sine spillekollegaer enn maten som blir servert på McD som gjør Tage glad. Hadde de reist hele bunten på en plass som serverte bedre råvarer og mindre bearbeidet mat så hadde det sikkert blitt vel så mye trivsel. :)



 Dormy (17. Sep 2010 22:50) *  IP
McDonald's er den største innkjøperen av epler i restaurantbransjen i USA,og er verdens største forbruker av salat...fysj!

Alt med måte,det vel Tage og alle andre.



 R9 (17. Sep 2010 23:33) *  IP
Pølse med brød: Hele USA handler om "Low Carbs"-diets og derfor regnes over 70 prosent av befolkningen som overvektige. For golfere er det viktig å ha ett variert kosthold som inneholder protein, fett og karbohydrater samt at man spiser flere små måltider enn få store. Dette vil gi golfere enn god balansert diett slik at de kan gjennomføre lange golfrunder.

Tage's tur på Mac'ern er ikke skadelig så lenge det ikke er en vane, MEN den vil ikke gi han nok næring til å gjennomføre en god prestasjon dagen etter.



 R9 (17. Sep 2010 23:36) *  IP
PS!

MT er et prakteksempel på hva endring i kosthold kan gjøre med en toppidrettsutøver. MT gikk ned 14 kilo i vinter etter at han tok tak i kosthold og trening og se hvor han er på vei.... Kanskje Norske golfere har noe å lære av unge Thorp?



 Furu (18. Sep 2010 02:13) *  IP
@Sticho - Niko Balic hadde sikkert kun spilt angrep uansett. Han er ingen god forsvarsspiller rent teknisk.

Jeg er fullstendig sikker på at det er viktigere ting å jobbe med hos golfspillere enn å luke ut burgere fra dietten. Dersom fokus ligger på dette så gjør man noe feil.

@R9 - Sier du at kostholdsendring og vekttap er årsaken til Thorps positive utvikling? Det virker jo strengt tatt litt lettvint. "Hvis du slanker deg litt så skal du se at du snart er inne på ET!".

Hvor mange av dere tror at Tages burgere(e) den dagen var hans eneste inntak av næring? Tror dere han spiste flere måltid? Kan det være at han hadde en kjernesunn frokost? Og kvelds? Dere som hater burgere tar som utgangspunkt at det er det eneste man får i seg. Det er jo en latterlig slutning å trekke bare fordi man har avlagt Macen ett besøk.



 Beartown (18. Sep 2010 06:03) *  IP
Alle er forskjellige. I 90% av tilfellene tror jeg nok at de som trener serioest, og spiser sunn mat vinner. Men det er ogsaa eksempler som gaar mot alle tips.

Er en burger paa Micky D's en gang i blandt a synde. Nei, helsike heller. Man kan da ikke vase rundt a spise bare sunn mat. Hadde jeg gjort det hadde jeg blitt gal. Man maa nyte livet utenfor idrettslivet ogsaa. Men det er noe som heter med maate. Man skal da ikke slaa av haanda pa en person som spiser en cheesebruger. Tror neppe det gjoer at han misser en 5 meters putt med et par cm.




 Resurrected (18. Sep 2010 08:19) *  IP
Har kosthold, trening, mental helse, konsentrasjonsevne, fysisk form, humør, bevegelighet, styrke, teknikk noe å si for prestasjonen man gjør i golf? Mest sannsynlig. Har det like stor betydning? Neppe. Vil en hamburger gjøre at du misser 5 meters-putten? Sannsynligvis ikke.

MEN, alle monner drar, og ting er ikke svart/hvitt. Det hadde vært interessant å se en regresjonsmodell med alle disse faktorene som kovariater og score som uavhengig variabel. Jeg vil tippe at antall hamburgere ville økt hasarden (korrelert positivt) til økende antall slag, om dog ikke med veldig mye. Samtidig som styrke, konsentrasjonsevne, teknikk, humør osv ville hatt den motsatte sammenhengen. Så er jo spørsmålet om humør-kovariaten er korrelert med burgerinntak, og om humørgevinsten av en burger er større enn burger-effekten på scoren.

Dette kan vi jo bare synse om, men det hadde vært morsomt å lage en multivariat modell på dette, og det burde ikke være så vanskelig heller. Noen statistikere her inne?



 Pedant (18. Sep 2010 11:31) *  IP
Morsomt når golfere som tydligvis aldri har brukt 1 minutt på kostholdslære uttaler seg. Ta en titt på Treningsforum.no/forum og lær litt.


 R9 (18. Sep 2010 15:49) *  IP
Furu: Du fåe spørre MT hva han mener selv??


 Green (18. Sep 2010 16:57) *  IP
Synes nå det er morsomt når noen viser at kostholdshysteriet noen ganger går litt for langt.

Alsgaard var fin i så måte!




 peer (19. Sep 2010 00:33) *  IP
Alsgaard var et enormt talent.
Hadde han vært like seriøs som f. eks. Dæhlie eller Bjørndalen ville han nok hatt langt flere VM- og OL-gull enn han faktisk har.



 Wilson (19. Sep 2010 05:49) *  IP
peer, du lyver:-)
Eller, der tror jeg du tar litt feil peer.
Alsgaard hadde neppe blitt bedre. Noen behøver balansen med alt for å fungere optimalt, mens noen få makter å være superfokusert og superasketiske.
Det er eksempler på idrettsmenn / kvinner som har trent seg i senk.



 peer (19. Sep 2010 23:50) *  IP
Wilson, du har selvfølgelig helt rett i at idrettsutøvere, som andre, er forskjellige.
Men hvis Alsgaard hadde vært like seriøs som Dæhlie og Bjørndalen, hadde han neppe følt behov for hamburgere og cola (bare ment som et eksempel).
Kanskje burde jeg heller ha skrevet:
Hadde Alsgaard MAKTET Å VÆRE like seriøs/superfokusert/superasketisk som Dæhlie og Bjørndalen osv.



 2by (20. Sep 2010 08:29) *  IP
Her er da dokumentasjonen på at en burger eller ti, ikke har noe med prestasjon på golfbanen å gjøre.

http://www.vgtv.no/?id=32104

Kanskje han er støttet av olympiatoppen ( les Tages blogg)



 SAbeltann (20. Sep 2010 09:00) *  IP
Lurer på hva det kommer av at hver gang noen diskuterer med AR og AR går tom for ARgumenter, så går han sarkastisk til angrep på de som prøver å fremme et poeng.

nå skal det sies at jeg humret i skjegget (helskjegg etter å ha glemt barberhøvelen når jeg dro på ferie) når jeg leste "Spis loff, bli proff", så den var gøyal, men alikevel er det umulig å ikke se den klassiske nedlatende tonen for å dynke SS, som AR i all beskjedenhet misliker sterkt.

Ingen bombe, men lett å poengtere....

forøvrig så synes jeg det er totalt useriøst å kalle noen useriøs for å spise hamburger.

Hele holdningen til AR når det gjelder BMI og kosthold er basert på hans egne skrinne kropp, og når du ikke er kostholdsekspert, så er det best å holde kjeft om emnet.

Som en annen på forumet her har sagt så klokt:
Om du ikke har noe fornuftig å si, så ikke si det her!



 Ronni (20. Sep 2010 09:26) *  IP
En burger fra eller til spiller sikkert ingen rolle, men ti, tyve, femti burgere da spiller det kanskje rolle.
Sikkert ikke tilfeldig at noen av verdens beste idrettsutøvere har satt fokus på kosthold og blitt klart bedre.
Myten om at man kan spise seg til toppidrettsmann er fortsatt svært levende.



 SAbeltann (20. Sep 2010 09:30) *  IP
Helt enig Ronni,
men det er langt fra å glad i hamburger til å bli useriøs i idretten din.

Disse stigmatiserende holdningene er det jeg vil til livs.



 Wilson (20. Sep 2010 09:32) *  IP
Noen fremhever noen få spillere som er overvektige og spiller bra. Carl P og John D feks.
At noen få unntak spiller bra golf med overvekt er neppe bevis for at det er sunt å spise junk-food.
Generelt er det nok smartere å være veltrent og ha mer muskler enn fett. De fleste gode spillere er veltrente, feks Kaymer, McIlroy, Tiger, Casey m flere.



 SAbeltann (20. Sep 2010 10:07) *  IP
Tror ikke mange motsier den påstanden Wilson.


 Ironic (20. Sep 2010 10:18) *  IP
og verdens nummer 2 er jo så atletisk :)

Makan til slabbedask-kropp skal en lete lenge etter.



 SAbeltann (20. Sep 2010 11:52) *  IP
Tipper han er en useriøs fyr som spiser hamburgere.


 AR (20. Sep 2010 12:06) *  IP
Han har spist hamburgere og ikke noe annet til middag i rundt 15 år, Sabeltann. Jeg snakket med ham i forrige uke. Han er dønn seriøs - i hamburgerspisningen sin.


 Pølse med brød (20. Sep 2010 12:25) *  IP
Hvis du bruker mye tid på ski om vinteren og på sykkel om sommeren og samtidig spiser mye havregryn, kli og andre karbohydrater, er jeg temmelig sikker på at det ikke er mulig å bli god i golf.

Seige aktiviteter som ski og golf er den dårligste treningen for golf, og tar i tillegg mye tid som for de som vil bli gode golfere er mangelvare.

Masse karbo trenger du ikke når du driver lavinensivt med golf over lang tid, du trenger å venne kroppen til å produsere sitt eget drivstoff (glukogen) fra kroppens fettreserver. Dette gir mer stabilitet i de fysiske og pryskiske prestasjonene fordi blodsukkernivået ligger mer stabilt jevnt.

sef. snakker jeg i store bokstaver siden mange her gjør det samme med burgern. Burger er rent storfekjøtt, hvis man tar vekk brød, dressing og spiser kjøtt og salat er det antagelig mye sunnere enn matpakka til AR...

langsomtvirkende trege karbohydrater er ikke noe problem.



 Stian (20. Sep 2010 12:29) *  IP
heheh, om ikke annet så er golfsiden stor humor


 AR (20. Sep 2010 13:15) *  IP
Apropos humor: Har du hørt denne?

Det var mannen som ble tatt på fersk gjerning av sin kone sammen med hans elskerinne. Hun ville ha skilsmisse. Da sa han: - Da blir det slutt for deg med fint hus, flott bil, dyre smykker, fine reiser, flotte restauranter osv.

Det ble ble litt stille hos den kvinnelige part.

Samme ettermiddag så de naboen gående sammen med sin elskerinne.

Da sa konen til mannen sin:
- Vår er penere enn naboens.

Om de så gikk sammen på hamburgerrestaurant, sier historien intet om.



 Wilson (20. Sep 2010 13:46) *  IP
PMB.
Jeg er enig med deg ang "du trenger å venne kroppen til å produsere sitt eget drivstoff (glukogen) fra kroppens fettreserver. Dette gir mer stabilitet i de fysiske og pryskiske prestasjonene fordi blodsukkernivået ligger mer stabilt jevnt." Det er helt det jeg har erfart.

Men, det skader ikke å ha utholdenhet, smidighet og styrke. Man kan få veldig bra kjernemuskulatur + styrke i ben og armer av å gå på ski, som man behøver i golf. I tillegg er det diagonale bevegelser som er bra for motorikk, som man også behøver i golf.



 SAbeltann (20. Sep 2010 14:01) *  IP
For å trekke en parallell.

Hamburger, pr. definisjon, er ikke et usunt næringsfattig måltid.
Hvis man spiser en skikkelig hamburger, og lager selv, så får man grove fibre, mye proteiner, samt vitaminer og mineraler fra salat og tilbehøret.

Hvis man kjøper en burger på MacDonalds, så får man hvetemel, sukker, ekstremt lite kjøtt, ekstremt lite proteiner, daff salat, dressing som består hovedsaklig av fett og sukker.

Røyking, er usunt, og skader kroppen, uansett sammensetning, produsent, lett, ekstra lett, etc, og i tillegg, så plager dette omgivelsene.

Jeg kjenner mange røykere som er svært seriøse mennesker, og som vil godt, og som har hatt suksess, både sosialt og profesjonellt.

Flere av disse mener at røykingen har hemmet dem i utviklingen, da en del mennesker velger å ikke ta dem seriøst fordi de røyker(etter eget utsagn, noe jeg lett kan tro på).

Alikevel, så er det altså røykerne og burgerspiserne selv som blir kalt useriøse.

Hvis man er avhengige av McDonalds BigMac, som noen viser seg å være, så kan man kalle dem avhengige, og at de trenger hjelp fordi de har et problem. Jeg vil alikevel ikke dømme de til useriøs av den grunn.

Tiger Woods har vært avhengig av å ligge med damer, noe som er usunt, men jeg har aldri vært i tvil om at han er seriøs som idrettsutøver av den grunn.

Ja, det finnes mange eksempler på dette, hvor man kan diskutere frem og tilbake hva som er sunt, hva som er smart, og hva som påvirker golfspillet til en utøver, men la oss være for gode til å stigmatisere og kalle folk useriøse bare fordi de har en last, eller hva?



 Smilende Sam (20. Sep 2010 14:01) *  IP
AR; den var ny og meget god.

Jeg tror ingen er uenig i at et ensidig kosthold er uheldig. Det er også åpenbart at sunnhet og god form er en fordel i golf. Samtidig tror jeg det er med golf som med andre fokus-idretter at man skal balansere det mentale, det fysiske og det tekniske på en måte som er tilpasset den enkelte spiller. Det viktigste er bevissthet rundt det - ikke ekstremisme rundt det.



 AR (20. Sep 2010 14:24) *  IP
SAbeltann: Du skriver: "Tiger Woods har vært avhengig av å ligge med damer, noe som er usunt,.."

Er det usunt å ligge med damer?



 Green (20. Sep 2010 14:42) *  IP
SAbeltann:
Bobby Jones røyket - mente det var bra for nervene hans på banen. :D



 SAbeltann (20. Sep 2010 18:10) *  IP
Haha, godt poeng AR....

Vel, du vet jo svaret selv også, men det er klart at fysisk aktivitet er jo sunt, men for personlig langvarig velvære tror jeg det er best å holde seg unna en haug med damer når man er gift med EI!

I tillegg kan man jo dra på seg kjønnssykdommer, og det er jo usunt!
Det er heller ikke sunt å bli slått i hodet med kjevle når du kommer hjem og lukter annen kvinnes kjønn, så det er mange ting som kan medføre sannhet i påstanden om usunn samkved ja.... ;)



 AR (20. Sep 2010 19:16) *  IP
SAbeltann: "når du kommer hjem og lukter annen kvinnes kjønn,.." og får kjeft for at du har vært litt utpå kjøret, skal du ganske kort lene deg litt tilbake, uten å miste balansen i din beruselse, og si til kona di som står der med kjevla: ".. og du baker og du baker!"

Da blir du neppe slått i hodet.



 Wilson (20. Sep 2010 19:43) *  IP
Greitt å komme hjem å lukte litt fyll og evnt parfyme fra en dame.
Lukter man fitte fortjener man mange straffeslag, for da har man grunnet kølla på feil sted.



 eldrick (20. Sep 2010 19:53) *  IP
he.. he.. De som tror Tiger kun har brukt kvinner som stimulans bør tenke seg litt om. Det har nok vært mange stoffer innom den kroppen, både for prestasjon og velvære.
I boken "slik spiller jeg golf" sier han selv at han ikke brydde seg om kostholdet før langt ut karrieren.



 Kjell249 (20. Sep 2010 22:24) *  IP
Verdens beste svømmer Phelbs har en veldig "usunn" diett i følge AR sin definisjon, men klarer seg noenlunne greit. Pannekaker hver morgen. Er vi vitne til et mirakel?


 AR (20. Sep 2010 22:39) *  IP
Har jeg definert pannekakene til Phelps som usunn mat? Jeg vet ikke en gang hva slags pannekaker han spiser.


 Kjell249 (20. Sep 2010 22:54) *  IP
Dietten til Phelps kan du lese om her:
http://www.dagbladet.no/sport/2008/08/14/543584.html

Tror ikke selv en burger fra McD kan måle seg med dette. En hjemmelaget burger med grovt brød og mye kjøtt er rene slankekosten i forhold...



 AR (20. Sep 2010 23:24) *  IP
Ikke noe galt med en hjemmelagd burger av karbonadedeig, gode grønnsaker og ordentlig brød. Men det er ikke slikt man får på junk food restaurantene.

Dietten til Phelps ser flott ut. Så har han en fin svømmekropp også. Og det er helt sikkert helt sant det som står i Dagbladet!



 SAbeltann (21. Sep 2010 07:24) *  IP
Der er du ved kjernen.
Junk food og hamburger er to forskjellige ting.

Junk Food resturantene gjemmer seg bak at de sender med salat, men det er jo bare tull.
hjelper ikke legge et salatblad på sjokoladekaken heller. den blir ikke sunn av den grunn.



 PegTee (21. Sep 2010 08:45) *  IP
PegTee's Burger
1) 500 g karbonadedeig
2) ein halv finkutta raud lauk,
3) 1 ss peppar, 2 ts salt, 2 ss dijon sennep
4) 3 ts paprika, 1 ts tabasko, 2 ts worchester saus og 1 egg.
Miks alt godt.
5) Del i tre og lag fine burgeremne...lag dei større og flatare enn det du trur er lurt.
6) Bræs dei kjapt i steikepanna til dei får ei fin skorpe.
7) Ettersteik i ovn, 10 minutt, 200 grader.

Serveres med det tilbehør ein måtte ynskje, samt aioli:

Majones
Kvitlauk
Peppar
Salt
Sitronsaft
Creme Fraiche

Den som meinar dei tek skade av ein slik i ny og ne bør vurdere oppsøke lækjarstanden.



 AR (21. Sep 2010 08:57) *  IP
Flott, PegTee! Dette høres bra ut. Den skal jeg forsøke. Tenk om McDonald brukte den oppskriften! Men da hadde hamburgeren kostet tre ganger så mye minst. Kvalitet koster nemlig. Det er dessverre ikke til å unngå.


 SAbeltann (21. Sep 2010 10:52) *  IP
Jeg er ikke spesiellt glad i å lage mat, men burgern til PegTee tar jeg gjerne som før-golf måltid.... :)

uten majones....



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser









ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72