Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Pro V1 - 21. mai 2013 kl. 14:01 *  IP
Anchored putting forbudt

Da er forbudet en realitet fra 2016.
 barce (21. mai 2013 14:26) *  IP
Det var gode nyheter!


 Pro V1 (21. mai 2013 14:29) *  IP
http://www.europeantour.com/europeantour/news/newsid=192776.html


 AR (21. mai 2013 14:44) *  IP
Her er artikkel om dette på Golfsiden:

http://www.golfsiden.com/Langputterforbudt210513.html



 Frank (21. mai 2013 15:11) *  IP
Nå kan man risikere en maktkamp mellom PGA og R&A/USGA. Det er neppe noe bra for sporten som helhet, uansett hvilket ståsted man har i spørsmålet.


 barce (21. mai 2013 15:33) *  IP
Blir også feil om man ikke er villig til å gjennomføre en fornuftig regel grunnet en potensiell maktkamp. Tipper PGA følger etter da de neppe vil stå ansvarlig for et produkt som per definisjon ikke lenger kan kalles golf.


 Pro V1 (21. mai 2013 15:33) *  IP
Ja, synet ditt har ikke forandret seg AR. Hadde håpet at du ville vært mer objektiv i saken.

Uansett så tror jeg nok PGA touren innfører dette, noe annet ville vært håpløst.

Hold den gjerne en cm ut ifra kroppen, hold den gjerne en halvmeter ut ifra kroppen. Poenget er at man ikke lenger kan støtte den mot kroppen.

Skal vi da som ønsker oss forbudet velkommen, lage en kampanje lik den du har kjørt i lang tid??

Hva Bernhard Langer, Keagan Bradley osv. mener er helt underordnet.

Sutring kaller jeg det. Nå har de lang tid til å tilpasse seg. Hvis de er glad i sporten så fortsetter de å spille, hvis ikke, så får de bare gjøre som de vil.

Men det er da min mening. Flott at noen virkelig tør å ta avgjørelser i slik en sak. Forbudet burde kommet lenge før, men nå er det ihvertfall bestemt.




 Pro V1 (21. mai 2013 15:38) *  IP
PGA tour statement:

PGA TOUR acknowledges that the USGA has adopted Rule 14-1b which prohibits anchored putting as of January 1, 2016.

We would like to thank the USGA for providing the opportunity for input and suggestions relative to Rule 14-1b over the last several months. During that time, various questions were raised and issues discussed.
We will now begin our process to ascertain whether the various provisions of Rule 14-1b will be implemented in our competitions and, if so, examine the process for implementation.

In this regard, over the next month we will engage in discussions with our Player Advisory Council and Policy Board members.

We will announce our position regarding the application of Rule 14-1b to our competitions upon conclusion of our process and we will have no further comment on the matter until that time.



 AR (21. mai 2013 16:04) *  IP
Pro V1, helt enig med deg at dette forbudet burde kommet mye tidligere.

Det er ikke sutring fra eksempelvis Bernhard Langer som har YIPS med vanlig putter. Hadde ikke han fått spille med de mer eller mindre "stygge" putte-stilene sine opp gjennom årene, hadde han ikke vært på resultatlistene de siste 25 årene. Sam Torrance hadde vi også måttet si farvel til før han kom tilbake etter YIPS med sin egen stil som har vært lovlig og mye brukt de siste 25 årene.

Forbudet vil ekskludere mange meget gode spillere og enda flere hobbyspillere. Det er ikke noe gøyalt å spille golf med YIPS på putting-greenen. Dette er en ekskluderende regel. Jeg og mange med meg lever i håpet om at golf skal være en inkuderende idrett. Spesielt i disse tider hvor golf er på kraftig nedtur i store deler av verden.

Det blir spennende å se hva PGA TOUR kommer fram til om en måneds tid etter at de hittil har gått mot dette forbudet.

Et forbud som vil medføre massevis av regeltolkninger. På linje med offside-avgjørelser i fotball. Dette vil skje når stadif nye putte-teknikker dukker opp som forsøkes å ligge så nært opp mot forbudsgrensen som mulig.



 Frank (21. mai 2013 16:14) *  IP
Regler og endringer av regler rammer stadig vekk utøvere i idrett, det er ikke noe unikt i golf.


 Pro V1 (21. mai 2013 16:21) *  IP
Sport on Frank, problemet innen golfen er at man liksom ikke vil godta og skal kverrulerer på alt mulig. Greit med meninger, men man må forholde seg til lover og regler.

YIPS - hvem har ikke hatt det! Jeg har haugevis med puttere i garasjen, også langputter. Men etterhvert fant jeg vel egentlig ut at alt sitter i hodet og man må bare back to basic. Langputteren funket bra på korte putter, men mistet fullstendig kontrollen på lengre putter. Alt har sine positive og negative sider.

Ellers så har jeg også drivere med for stor COR, og wedger med for grove riller i den samme garasjen.

Jeg forholder meg til reglementet som alle andre bør gjøre.

Hvis PGA touren gjør et unntak, så mister de fullstendig troverdigheten til et felles system worldwide.

Og i 2017 er alt dette glemt.



 Lancaster (21. mai 2013 16:32) *  IP
Det er ikke noe morsomt å spille med "chipping-YIPS" eller "sving-YIPS" heller, men noen får det likevel. Det er en del av spillet, og Langer får lov til å bruke "stygge" puttestiler. Akring av køllen til kroppen blir forbudt fordi det fjerner en viktig utfordring i spillet nemlig å tåle presset på korte putter.


 KGB (21. mai 2013 16:37) *  IP
Forslaget er meningsløst og tidspunktet er latterlig! Jeg håper noen av de store gutta og ikke minst leverandører tar opp kampen mot de gamle "whiskyhodene".

I golfen er det allerede ett virvar av tullete regler som selv for verdens beste er tidvis uklare, da blir det feil å skulle bruke manges energi på å bremse utstyrsutviklingen.

Om de absolutt ville ha vekk dette på sikt burde de gått den lange veien....ved å si at alle som er født etter en viss dato ikke hadde lov til å konkurrere med puttere over f.eks 35 tommer.

En ting er det hva "lykkelige amatører" mener og ønsker en helt annen ting er det å "fjerne" innarbeidede arbeidsverktøy profesjonelle har brukt mange år...hva med de som aldri har spillt med annet ?

I mine øyne har ikke dette noe med YIPS å gjøre, dette er bare nok ett forsøk på å gjøre golfen annerledes og igjen få fjernet seg fra idretten.

Normaliseringen for å rekruttere nye tilskudd til sporten får seg ett skudd for baugen, golfen trer atter inn i skyggene for de få....det ville vært dumt om det skulle være gøy og at noe "kult" skjedde !



 Frank (21. mai 2013 16:50) *  IP
Alle som stiller i en konkurranse må jo forholde seg til de samme reglene. Blir omtrent som at eldre fotballspillere skulle hatt lov med tilbaespill mens yngre ble straffet for det samme.

Tror ikke det er så mange der ute som tenker at nei nå som det ikke er lov å forankre putteren avlyser jeg det grøntkort-kurset.



 barce (21. mai 2013 16:59) *  IP
Helt enig Frank! Dette er syltynne argumenter fra KGB sin side. Og fra AR for den saks skyld!

Det får da holde med 2,5 år å tilpasse seg før regelen trår i kraft. Hvis fasiten er at man ikke klarer å gå fra forankret til normal putting - så syns jeg faktisk at det er greit at de forsvinner fra golfhimmelen.

Og til dere som argumenterer med yips etc.. Kanskje "whiskey-hodene" syns det var greit med forankret putter når noen få eldre spillere benyttet seg av dem. Som en redningsplanke for yipsen. Men nå når mange unge går rett på forankret putter, så blir tonen en annen!



 KGB (21. mai 2013 17:13) *  IP
Jeg håper PGA touren nekter å føye seg, da får de gamle whiskydrikkerne noe å bite i og vil fort oppdage at penger bestemmer alt....kaoset som vil oppstå har de lagd selv !
De kan ikke dokumentere fordelen og bruker istedet dette pisset om å svinge køller... Når de som bruker disse putterne ikke topper alle lister virker jo statistikken mot forslaget !



 Wilson (21. mai 2013 17:29) *  IP
Selv om forbudet nok smaker surt for de som spiller med forankret putter så synes jeg det er rett at det innføres.

Golf har veldig strenge regler ellers, og det å forankre en kølle i mer enn hendene er i mot spillet slik det egentlig var ment å være, mener jeg.

Som Lancaster skriver så sliter mange med sving yips og chipping yips.

Golf består av mange ulike egenskaper, det blir litt feil å gi noen "lettelse" i utførelsen fra det som i en runde på par faktisk er 50% av utførelsen.



 Pro V1 (21. mai 2013 17:34) *  IP
Nå tror jeg faktisk det er en flertall for forbudet blandt spillerne på PGA touren. Selvfølgelig vil jo alle som bruker lang putter argumentere for bruken av denne.

Men når da den endelige avgjørelsen er fattet, så forholder man seg til det. Hvis man plutselig ikke skulle kune gå tilbake til eller bruke den mest vanlige køllen i baggen er det noe fundamentalt galt.

Garrigus er vel det beste eksemplet. Fra barneputter til lang putter og til vanlig putter. Som jeg har sagt tidligere - alt sitter i hodet og YIPS blir alle rammet av en gang iløpet av karrieren.

Westwood har det samme med chipping. Kanskje verdens beste fra tee til green ved siden av Garica. Litt bedre på puttingen nå om dagen, men tenk hhvis han var enda bedre rundt greenene - YIPS chip? Rammer også de fleste.



 KGB (21. mai 2013 17:48) *  IP
Garrigus og Feherty har begge en uttalt "definisjon" jeg liker; " the anchoring ban is a result of amateurs making rules for professionals" !

å dra Yips og "golfens opprinnelse" inn i debatten er pinligheter i mangel av saklig dokumentasjon...

Og noen lurer fortsatt på hvorfor golf sliter med aksept ???
Bestemmende myndigheter må våkne og bruke tiden på forenkling istedetfor å lage jobb til seg selv, høye og tunge røster innen golfen mener de har overlevd seg selv...



 oopS (21. mai 2013 17:55) *  IP
Hva hadde skjedd om korte puttere hadde blitt forbudt ? tror dere de som bruker lange hadde vært enig i endringen ?
Selvfølgelig og ett like dårlig argument som å si at de fleste spillerne er enige i forbudet.
De som bruker kort koser seg innvendig uansett hva som kommer ut av munnen.
Når det gjaldt grooves ble dokumentasjon om fordeler brukt, men denne gangen passet det ikke inn!



 Wilson (21. mai 2013 18:13) *  IP
Jeg leser et annet sted at EK spiller med en 40 tommer lang putter nå, men, han forankrer den ikke. Den hjelper han til å stå oppreist og dermed sparer han ryggen.

Kanskje det er løsningen for de som sliter med ryggen



 Draw (21. mai 2013 21:00) *  IP
Etter min mening er det direkte tullete å forby utstyr som har vært lovlig i 25 år. Snakk om åpen innrømmelse av at man har sovet i timen :)

Selv bruker jeg vanlig putter - hadde vel byttet hvis jeg mente at det ville gi meg en fordel...??



 barce (21. mai 2013 21:20) *  IP
Draw.. Har du trent et par hundre timer med forankret putter og kan gi en kvalifisert mening om det faktisk hjelper?

+ at det først er de siste årene at friske, fremadstormende og unge golfspillere har begynt å bruke forankring. Kanskje det var greit tidligere, når et par gamlinger som ikke var i stand til å kjempe om pokaler holdt på, mens det nå begynner å bli et "problem"..

KGB; kan du komme med med et soleklart eksempel på forenkling innen regelverket? Det er ikke rom for tolkninger eller skjønn i reglene, derfor blir de omfattende. Men kompliserte er de ikke!




 Frank (21. mai 2013 21:38) *  IP
Regelendringer kommer når man ser behovet, at noe har vært lovlig lenge er ikke noe argument for å ikke endre reglene i etterkant.

Er forøvrig masse regler man kan kutte ut barce.



 gjesp (21. mai 2013 21:44) *  IP
@Draw: du har sovet i timen tydeligvis. Det er ikke utstyret(putteren) som blir forbudt. Adam Scott sier at han skal flytte ut putteren noen cm fra kroppen, og dermed blir hans teknikk lovlig.

Gleder meg til at tv-tittere skal ringe inn og beskylde spillere for å forankre.



 stig (21. mai 2013 23:32) *  IP
For de som sliter med Yips kan det kanskje være en ide å prøve å putte med biljard kø. Legg deg ned på kne å støt. Ganske enkelt å få ballen på linja da.


 Enur (21. mai 2013 23:46) *  IP
Liker innleggene fra Pro V1, Lancaster og barce m.fl.
2 1/2 år bør være mer enn nok av tid for å innordne seg den nye regelen, som egentlig kanskje ikke en gang kan sies å være "ny", men bare en presisering av den opprinnelige golfen.

Og så blir det for teit å omtale de bestemmende kreftene i R&A og USGA som whiskydrikkende og amatører, bare fordi man er uenige i dette vedtaket. De fleste av dem har trolig mer kunnskap og erfaring og trolig også en langt bedre spillerbakgrunn enn de fleste her på forumet noengang kan drømme om å oppnå.



 stig (21. mai 2013 23:51) *  IP
Det er faktisk ikke lov til å putte med biljard kø. Merkelig!


 Nicolai (22. mai 2013 06:46) *  IP
Dere som støtter anchored putting, hvorfor ikke støtte croquet putting også? Denne diskusjonen er nesten helt lik den som var for 45 år siden om den putteteknikken.
http://sportsillustrated.cnn.com/vault/article/magazine/MAG1079906/

Eneste forskjell var at de da også forbød utstyr ikke bare stil, og at folk kun fikk et halvt år på å tilpasse seg.



 Nicolai (22. mai 2013 06:48) *  IP
PS: artikjelen linket til over er skrevet 5. Juni 1967


 EAGLEMAN (22. mai 2013 09:45) *  IP
Bra innlegg av ENUR.Prøv å holde det på et saklig nivå.;-)


 Dilter (22. mai 2013 11:52) *  IP
Interessant SI-artikkel.

Likte denne:

"The game of golf was becoming bizarre. It was some other game, part croquet, part shuffleboard and part the posture of Mohammedan prayer."



 AR (22. mai 2013 12:04) *  IP
Den fire minutter lange diskusjonen som er på Sports Illustrated-artikkelen er interessant:

http://www.golf.com/tour-and-news/usga-stands-tall-anchored-putting-ban-says-alan-shipnuck



 rett i koppen (28. mai 2013 14:46) *  IP
Og så viser det seg at forankring av putteren var veldig utbredt rundt 1930. Bl.a av legenden Bobby Jones.

http://www.myusualgame.com/2013/05/24/did-bobby-jones-use-an-illegal-putting-stroke/



 Zigurd (30. mai 2013 11:58) *  IP
Det virker ikke som man har veldig sterke argumenter når et av hovedargumentene er at langputtere har vært i bruk så lenge at det i seg selv er et argument for at regelen ikke kan endres.

Dette er et rart poeng - alle sporter får regelendringer hvor ting som tidligere har vært tillatt blir forbudt etterhvert som utviklingen tilsier at det kan være fornuftig.

Skal man trekke paralleler, så var tilbakespill til keeper lovlig i fotball helt frem til tidlig 90-tall. Da dette ble et problem og ga kjedelig og defensiv fotball i mange situasjoner, ble regelen endret uten at (så vidt jeg kan huske) hvor lenge det hadde vært lov var noe stort poeng i den debatten.

Argumentet rundt at dette vil åpne for tvilstilfeller hvorvidt en lang putter er ankret eller ikke for putter virker også noe konstruert, med tanke på at golf allerede er en sport hvor utøveren forventes å være sin egen strengeste dommer.

Sett bort fra de som følges med hd-kameraer for hver minste ting de gjør på banen, så er golfsporten allerede i stor grad basert på at spillere skal spille så ærlig som de kan. I den grad noen har tenkt å jukse ved å putte ulovlig, så er puttestroke sannsynligvis det minste problemet av de ulovligheter de måtte ta seg til.

De samme kan forøvrig ikke lide mye av yips i den grad de klarer å putte ulovlig når de i tillegg til det andre som følger med en putt, må holde styr på synsvinkler, skygger og hvem som ser og hva de ser og hvordan putter må holdes for at de skal kunne slippe unna med jukset.



 Petter (30. mai 2013 14:00) *  IP
Enig med Zigurd i at dette argumentene ikke er avgjørnde, men ser heller ikke at det finnes noen som helst gode argumenter for forbudet. ...annet enn at v-stil ikke er pent :)


 Trippel (06. jun 2013 23:33) *  IP
Skjønner ikke at man har blitt kvitt problemet med at det ser stygt ut, dersom Adam Scott bare kan flytte sin øverste venstre hånd en halv cm ut fra brystkassen så er det lov!

Argumentet med at det ser ufint ut er vel det sterkeste argumentet siden ingen har kunnet bevise at det gir bedre resultater med lang putter, og om det hadde vært sånn at det ga bedre resultater, så var det jo lov for alle, så det ville ikke være noe bra argument uansett.

PS: spiller selv med kort putter, men har prøvd lang, og fikset det ikke.

Selv mener jeg at alle nye materialer og oppfinnelser som er tatt i bruk i golfkøller og golfballer etter 1750 strider mot golfens idè, og bør forbys. Spiller jo ingen rolle om de har vært i bruk i noen hundre år eller ikke!



 fisen (01. jul 2013 22:16) *  IP
PGA Touren innfører forbudet fra 01.01.2016


 KGB (01. jul 2013 22:42) *  IP
Blir artig å se hva tungvekterne som Scott og Clark gjør, de har varslet søksmål !


 barce (01. jul 2013 22:48) *  IP
Auch, AR..


 Lancaster (02. jul 2013 08:26) *  IP
Scott har ,ut fra jeg har lest, ikke varslet søksmål. Han har hatt kontakt med advokat for orientere seg i det juridiske , men har også sagt at han kan fortsette med lang putter uten å "ankre".
Clark har en medfødt begrensning i håndleddene som påvirker puttestilene og han kan visstnok ikke fortsette på høyt nivå med nye regler. Han er sikkert med på et søksmål. Keegan Bradley har vel også antydet noe slikt , så får vi se hva Simpson og Petterson m.fl. gjør.
Fortoner seg heller tvilsomt at det ikke skulle være mulig å endre slike regler, så søksmål blir trolig mest spill for galleriet.
USPGA's aksept av de nye reglene er den endelige spikeren i kista for "ankring" av puttere.



 Pro V1 (04. jul 2013 11:31) *  IP
Da er det vedtatt, og da må man forholde seg til reglene. Dette fungerer utmerket i alle andre idretter. Når AR sier at flere mister jobben, så må det stå for hans regning. Jeg velger å vri litt på problemstillingen. Klarer man ikke å omstille seg, evt. evner å omstille seg i løpet av så lang tid, da vil man heller ikke nok.

Jeg har tidligere sammenlignet det alpint og innsving, hoppdresser og hoppski osv osv. For disse blir det en total omstilling hver gang det kommer nye regler. Hele skiparken må kastes på bålet og helt nye ski kommer inn og hele kjørestilen/hoppstilen må endres. Flere er uenige, men likevel så aksepterer de avgjørelsen som blir tatt. Her snakker vi kun om noen måneder med omstilling og hele sommeren går med på testing og prøving av nytt utstyr.

Både Clark, Petterson, Scott, Bradley, Langer m.m. har brukt vanlig putter. Man glemmer da ikke å sykle. Det vil sikkert kreve en del treningstimer med ny putter. Evt. så kan man putte uten forankring, slik Matt Kuchar gjør. Scott har vel sagt at han vil gjøre dette.

Da er det bare å rose PGA touren for at de tok en avgjørelse såpass tidlig og at forbudet blir innført. Noe annet ville vært meningsløst og ville gitt hele golfverdenen et troverdighetsproblem, siden de styrende organer evt. ikke kunne samarbeidet.

Enig eller uenig, spiller ingen rolle nå. Er du sulten nok, så innretter man seg.



 Wilson (04. jul 2013 11:52) *  IP
Bra oppsummert Pro V1


 Enur (04. jul 2013 12:04) *  IP
Jepp, fin oppsummering og helt enig i det du skriver, Pro V1.


 tilskuer (04. jul 2013 12:42) *  IP
Sammenligningen med alpint og hoppski holder vel bare delvis mål. I disse idrettene gjelder det utstyrsbegrensinger som gjelder alle utøvere. Ankringsforbudet i golf er ikke en utstyrsbegrensing, men en regulering av hvilke måter det er lov å bruke utstyret på. En riktig sammenligning mot hoppsporten måtte da ha vært om en i en tidlig fase hadde forbudt v-stil fordi det brøt mot hoppsportens ide og tradisjoner.
Men i golfen tør man tydeligvis ikke å provosere utstyrsprodusentene.

Ellers er jeg helt enig i at det er bra at en nå har tatt en avgjørelse, og at alle ser ut til å slutte opp om den.
Selv om avgjørelsen etter mitt syn er feil.



 Revisor'n (04. jul 2013 13:07) *  IP
Det er selvsagt ingen som mister jobben. Fordi om ikke AR greier å omstille seg så er det ingen grunn til å tro at ikke de beste golfspillerne klarer forandringen.

Mange spillere gjør stadig forandringer, enten det er omlegging av sving eller endring av putter og puttegrep.

En annen ting er at det er surrete at det har tatt så lang tid å innføre noe så enkelt som forbud mot forankring i kroppen, når det er en bråte andre regler som på detaljnivå regulerer størrelse på driverhode, grooves etc.

--- Hvor tar du det fra at jeg ikke er i stand til å omstille meg etter regleendringen? Det er mange måter å gjøre det på.

Meget ufin påstand fra din side, Revisor'n!

AR ---



 KGB (04. jul 2013 14:13) *  IP
Herlig å lese oppsummeringer av hva som er lett og vanskelig fra teoretikere som ikke har den minste anelse av hva dette betyr for de som har lagd ett levebrød med en lang putter.
Hele forslaget er tullete da det ikke kan dokumenteres eventuelle fordeler, hadde det vært en så stor fordel burde vel alle som bruker lang toppet alle statistikker?
Dessverre er nok dette en trojansk hest at PGA touren spiser denne kamelen, det spekuleres i at de "posisjonerer" seg ifht det som kommer til å bli det store slaget nemlig balldiskusjonen!



 barce (04. jul 2013 17:46) *  IP
Du har jo selv skrevet at du må trappe ned på golfen pga ryggproblemer, AR! Det er vel en del av omstillingen, selv om den selvsagt ikke går på ferdigheter!

Selvsagt ikke noe hyggelig!

---
Svar: Jeg har "reparert" ryggen via først og fremst Pilates-trening, men også annen generell grunntrening. Ryggen har vært bra de siste årene.

De som har gått over til lang putter pga YIPS som Bernhard Langer og andre, klarer ikke å gå tilbake til en normal putter og putte like bra som med den lange. Vi kommer til å få se avvarter av forankring framover etter at forbudet trer i kraft. Det er bare å holde enden av putteren en cm bort fra mage, bryst eller hake, så er det mange som er "reddet". Det blir enda "styggere" å se på enn det vi har sett til nå.

AR ----



 stig (04. jul 2013 20:34) *  IP
Slik jeg ser det så skulle det aldri vært tillatt med forankring. Så derfor har disse spillerne som har benyttet seg av dette i den tiden det har vært tillat,rett og slett vært griseheldige! Hvis disse ikke kan putte bra på den måten som det skal puttes på,da er de faktisk ikke gode nok.


 Revisor'n (04. jul 2013 21:19) *  IP
Når AR bombastisk påstår at verdens beste golfspillere vil miste jobben pga. regelendringen antok jeg at dette skyldes egen erfaring med forsøk på omlegging av puttestil. Beklager hvis jeg har misforstått.

--- Svar: Beklagelsen er notert og akseptert. Du har nok misforstått.

AR ---



 Dr. Green (04. jul 2013 21:22) *  IP
--- You know why!

AR ----



 barce (04. jul 2013 21:49) *  IP
Syns bare å huske å lese at du hadde trent litt med kort putter i vinter, og dernest måtte avlyse skiturer og trening i mange dager pga vond rygg.. Du skrev vel også at du var nødt til å trappe ned hvis forbudet ble innført..?


 AR (04. jul 2013 21:56) *  IP
Jeg har trent ganske mye med den korte putteren. Jeg spilte en turneringsrunde hvor jeg etter en god treningsperiode med ganske bra putting forsøkte meg i konkurranse med den korte putteren. Jeg YIPSET 7 ganger på runden - det kostet 7 slag direkte - og gikk 7 over par etter at det lange spillet skulle tilsi en 72-runde med normal putting.

Hvis jeg ikke får til å bruke den korte putteren eller lykkes med den lange ved å holde den en cm fra forankring, vil jeg, som mange andre i min situasjon sterkt vurdere å slutte med konkurransegolf.



 mr.fox (04. jul 2013 22:04) *  IP
Ja,ja. Det får bli deres problem.
Selv synes jeg hullene er for små men jeg spiller turneringer for det.



 KGB (04. jul 2013 22:49) *  IP
AR:
Mange med sterke meninger her inne bruker så mange slag at en ti-tolv putter fra eller til merkes ikke allikevel, så hva de måtte mene virker fullstendig uinteressant....til hele putterdebatten bør det frem i lyset at de fleste toppspillere har prøvd forankrede puttere uten å klare å handterer de, hvor objektivt er det å bruke deres mening for å 'verifisere' ett forbud?

Både Tiger og Mickelson har prøvd, ingen av de klarte å få noe drag på det...den store forskjellen på de er dog at PM gikk ut og sa det var vanskelig mens Tiger ville forby det !



 Frank (05. jul 2013 00:37) *  IP
7 slag per runde. Hehe hvor tjukk i huet går det egentlig an å bli. Enten er man da verdens beste fra tee to green eller så er man verdens desidert beste putter om man får bruke anvhored putting.


 Lancaster (05. jul 2013 08:40) *  IP
Som AR skriver klart, er langputteren en fordel for de som har YIPS. Korte putter blir lettere å mestere under press ("skjelvene hender"). Få mener at langputtere er noen fordel på lange putter,og mange får de ikke .

AR mener spillere med putter-YIPS bør hjelpes ellers må de overlate jobben til andre, mens andre mener at press/nerver er en del av spillet og at ankring bryter med spillets intensjon. Man kan fortsatt benytte langputter så forbudet har aldri hatt noe med estetikk å gjøre.
60% av spillerne på PGA touren var for et forbud. På ET var det langt flere som ville ha forbud og der var det aldri noen diskusjon. Konklusjonen var derfor åpenbar.

AR har tidligere kategorisk hevdet at det ikke er mulig å bruke lang putter uten å ankre og også referert til forbudet som "forbud mot langputtere". Nå er han mer i tvil. Uansett er det snakk om et lite antall spillere som i dafg spiller med lang putter og ikke klarer overgangen. På golfsiden er det lett å få et annet inntrykk..



 AR (05. jul 2013 08:56) *  IP
Lancaster, den lange putteren kan holdes en cm fra hake eller bryst med meget godt resultat. Da er stilen lovlig. Det har jeg hevdet flere ganger og eksperimentert en god del med det.


 Pro V1 (05. jul 2013 09:39) *  IP
Dette skulle da ikke dreie seg om AR eller andre. Forankring blir forbudt, ferdig med det. Da MÅ man omstille seg, ferdig med den saken. Hvordan man gjør det spiller ingen rolle, så lenge man ikke forankrer. Jeg vil da anbefale kort putter som alle proffene startet med engang i tiden.
YIPS vet jeg alt om, men det sitter i hodet. En eller annen gang så forsvinner det igjen og den følelsen er ekstremt deilig. Gir man seg, så må jo det stå for den enkeltes regning.



 Lancaster (05. jul 2013 10:20) *  IP
I tråden. "Enden på visa er at langputteren blir forbudt" kom denne sekvensen opp:

"Kjakan (16. apr 2013 12:15) * IP
Går det ikke an å ha en lengre putter som ikke forankres i kroppen dersom man har dårlig rygg?

AR (16. apr 2013 12:16) * IP
Nei.

Gunnar Bull (16. apr 2013 12:17) * IP
Jo, men da er fordelen borte :-)

Trusler om å "slutte med golf hvis forankring forbys" gir for øvrig bare en dårlig smak i munnen."

Hukommelsen din er stadig påfallende selektiv, eller er den kanskje bare alminnelig svak, AR?



 AR (05. jul 2013 11:11) *  IP
Lancaster, kanskje det.

Nei-svaret over var svært unyansert, provoserende, for kortfattet og selvsagt alt for kategorisk. Det er alltid rom for nyanser, men ikke i ja- og nei-spørsmål. Etter at jeg har forsket og eksperimentert en del på dette området i det siste i tillegg til de eksperimentene jeg har gjort siden 1988, tror jeg vi vil få se nye varianter med omtrent den samme teknikken, men uten at putteren har kontakt med kroppen. Den vil bare NESTEN ha kontakt med kroppen.

Hvis dette blir vanlig, vil enda flere synes at den nå innførte regelen er temmelig tåpelig.



 Lancaster (05. jul 2013 11:33) *  IP
Greit.
Mitt poeng var jo at du har svart kategorisk og unyansert nei, mens du nå heller til at svaret er ja. Dette er vi vel nå enige om.
Jeg tror også at det fortsatt vil bli brukt noen "brystputtere" med ny teknikk, men tror snarere at det vil bidra til at "alle" vil synes at forbudet mot ankring var rettferdig og greit. Dette har altså aldri handlet om estetikk..



 AR (05. jul 2013 11:44) *  IP
Mange har hevdet at dette med lange puttere "ser for jævlig ut" og har således vært en del av debatten - estetikk altså.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72