Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 MrPutter, Oslo - 21. mai 2013 kl. 22:12 *  IP
Kjønnsdiskriminerende golfbaner

Vil gjerne høre forumets meninger rundt dette fordi jeg mener enkelte golfklubber i dag opererer med hcpkrav som er høyere for kvinner enn for menn og dermed diskriminerer menn.

Dette mener jeg er urimelig fordi golf er ett ferdighetsspill som ikke utelukkende baseres på styrke eller kondisjon, ihvertfall ikke i en slik grad som skulle tilsi behov for kjønnsdiffrensiering.

Jeg ser argumentet om at man ønsker en viss standard på de som skal spille på banen deres men her synes jeg de trekker det for langt. At man kunne sette en grense for spill ved "hvitt kort" for begge kjønn slik at man sikrer et grunnleggende nivå er forståelig. Men dette burde være likt for alle.

Hva mener du?

MrPutter.



 Kanskje (21. mai 2013 22:23) *  IP
Mener heller man bør rette fokuset på hastigheten ved spillet. 5 timers + runder ødelegger for rekruteringen til golfen. (Tror jeg)

Man kan ha høyt hcp og likvell ha bra rutiner for å få spille til å flyte på banen. Kvinner som menn.....



 007 (21. mai 2013 22:35) *  IP
Se på fordelingen av hcp'et mellom kjønnene.
Da inkluderes\ekskluderes like mange prosent.

Uproblematisk!



 Enur (21. mai 2013 23:52) *  IP
Enig med trådstarter.
Evt. krav om ferdighet på en bane (dvs. handicapkrav) for å få lov til å spille der, bør selvsagt være likt for begge kjønn.



 Retep (22. mai 2013 09:18) *  IP
Er usikker her. Liker generelt ikke all verdens kjønnsdiskriminering, kvotering etc. Men hpvedhensikten med HCP kravet er vel å unngå sakte spill. Er ganske sikker på at en mann med 25 i HCP er oftere in skogen enn en tilsvarende kvinne. eller for å unngå kjønnsvinklingen; en som spiller fra gul tee med HCP 25 bruker mye lengre tid enn en som spiller fra rød tee med samme HCP.


 AR (22. mai 2013 09:35) *  IP
Kanskje det kan være hyggelig og inkluderende at ektepar får spille sammen?


 EAGLEMAN (22. mai 2013 09:39) *  IP
Enig med AR,eneste mulighet jeg har for å spille med kona.
(Hun er ikke like int som meg)



 Frank (22. mai 2013 09:41) *  IP
Prinsipielt er det nok ikke riktig å ha ulike krav, men det er bra for golfen at flest mulig damer er med. Både for miljøet og for koneaksept for mye golf for mannen. Generelt sett burde man forøvrig begrense hcp krav så mye som mulig.


 barce (22. mai 2013 09:44) *  IP
Tanken er vel at de fleste kvinner med høyt hcp går sammen med sine ektemenn. Disse har da lavere hcp, og vil sørge for at spiller flyter godt.

Mht rask spill bør hcp-krav være tilstede. 4 stk med 36 i hcp = 5t golf..



 Frank (22. mai 2013 09:50) *  IP
Fire i samme gruppe kan være et problem ja, men en god marshall og god info hjelper mye.


 barce (22. mai 2013 10:00) *  IP
4 stk med 36 i hcp som spiller til snitt 110 slag må nesten løpe for å rekke rundt på 4 timer.


 Frank (22. mai 2013 10:11) *  IP
Om de holder seg til stableford går det greit. Golf må ta vare på alle som vil spille.


 Dilter (22. mai 2013 10:36) *  IP
Hvor utbredt er det egentlig med handicap-krav (bortsett fra minimum 36)? Må innrømme at jeg har sluttet å merke meg det. Eneste jeg husker i farten er Bogstad som har maks handicap 28,0 for menn og 32,0 for damer for greenfee-spillere. Hvis jeg husker riktig, så er det ikke mange årene siden disse grensene var henholdsvis 20 og 24 (28?). Så her mykes det også opp tydeligvis.

Når det er sagt kan det vel hende at forskjellene mellom kravene til menn og kvinner har med antall å gjøre. Kvinner utgjør bare noe sånt som 25% av spillermassen, og da setter man vel en høyere grense for å ikke unødvendig begrense inntektsgrunnlaget. Trur eg.



 barce (22. mai 2013 10:36) *  IP
Helt enig, Frank! Jeg bare kommer med en påstand om at man ved å være inkluderende med hcp-krav, også må forvente at rundene tar litt lenger tid..

For øvrig er 110 slag lite for en 36 hcp'er..



 Enur (22. mai 2013 10:43) *  IP
Kona mi og jeg har mer eller mindre fulgt hverandre nedover i handicap gjennom alle de årene vi har spilt golf, så jeg var rimelig irritert og misunnelig over at hun da fikk mulighet til å spille på f.eks. Bogstad lenge før jeg fikk muligheten til det. Så hos oss gikk det andre veien :-).

Men seriøst, det går nødvendigvis ikke så raskt med en damespiller med 36 i hcp heller. Hun er nok ofte mindre i skogen enn en mann ja, men langt slår hun neppe, så det blir mange slag for å komme fram til hullet, eller evt. før hun plukker opp, og det er ingen garanti for at hennes rutiner i forbindelse med hvert slag er noe raskere enn mannens. Så lykke til dere som da er så heldige at dere tilfeldigvis havner bak en ball med fire damer som alle har 36 i hcp.

Obs! Sier ikke at dette gjelder alle damer, heller ikke alle med 36 i hcp. Jeg synes bare det er tull at det er ulike krav for damer og menn om nå en bane først velger å stille krav til hcp.



 Enur (22. mai 2013 10:52) *  IP
Forstår jo denne ekteskapsproblematikken også (hvor de fleste damer normalt har litt høyere hcp enn sine menn), men da får klubbene heller ha en unntaksordning som tillater slike "par-baller" (hvor det i praksis da vil bety at mannen (i de fleste tilfeller) får ansvaret for å sørge for at kona holder et greit tempo ute på banen), framfor å ha et generelt hcp.krav med ulike krav for kjønnene.


 barce (22. mai 2013 11:36) *  IP
Er jo forskjell på å gå ut som nybegynner/elendig golfspiller helt alene, kontra i samvær med en god spiller som kan passe litt på deg..

Blir som når jeg tusler ut på kvelden med sønnene mine. Det hadde tatt seg ut om de gikk alene..



 007 (22. mai 2013 14:58) *  IP
Konklusjon; kjønnsdiskriminerende er det ikke.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72